Ebben a párharcban még bármi megtörténhet

   

A Brassó és a DEAC Erste Liga-elődöntőjében eddig kizárólag idegenbeli sikerek születtek.

Hiába vette el a Debrecen kétszeresen is az alapszakaszgyőztes pályaelőnyét múlt héten vendégként, hazai jégen már korántsem tudott olyan összeszedett jégkorongot mutatni a további mérkőzéseken. David Musial együttesének a harmadik és a negyedik összecsapáson is volt egy-egy rettenetesen rossz periódusa, ami egyenes utat jelentett a vereségekhez. Az első alkalommal a nyitó harmadban szedtek össze 0-4-es hátrányt Hetényiék, és bár 3-4-re, majd 4-5-re is sikerült felzárkózniuk, az egyenlítés nem jött össze. Másodjára 5-2-es vezetésig jutott a DEAC, és a második harmad közepe táján ütött be a krach, Klempáék szereztek egy hátrányos találatot, majd percek alatt fordítottak. Így lett 2-2 a széria állása, és innentől kezdve a lélektani előny egyértelműen a kék-sárgáknál van. A csapat erejét jelzi, hogy bár mentálisan igen mélyre süllyedt a 0-2 után – bár lehetséges, hogy ez csak a vezetést érintette, a játékosokat nem –, a társaság mégis fel tudott állni, és idegenben kimutatta a foga fehérjét. Ezek után a Musial-legénység feladata, hogy hasonló karaktert prezentáljon a Cenk alján. Hogy képesek győzni ott, azt már bebizonyították, most tehát “csupán” annyi a tennivalójuk, hogy őrizzék a sormintát, azaz továbbra se hagyják, hogy megszülessen az első hazai diadal a párharc során. Nehezítést jelent számukra, hogy légiósaik közül Izacky legutóbb hátproblémák miatt hiányzott, míg Novotnyt az utolsó összecsapás közben veszítették el sérülés miatt. Kulcskérdés lehet még az is, hogy a kapusok miként teljesítenek. Patrik Polc nagyon messze van egykori formájától, és Tőke Zoltán produkciója is hullámzó, a túloldalon pedig a hosszú ideje csere nélkül dolgozó Hetényi Zoltánon is meglátszott a fáradtság a debreceni összecsapásokon.

Corona Brassó–DEAC 1-0

   

Az alapszakaszgyőztes megfordította a párharc állását, csütörtökön a továbbjutásért harcolhat Debrecenben.

Az Erste Liga-elődöntő negyedik meccsének második feléhez képest nem változtattak az összeállításon a szakvezetők, ami azt jelentette, hogy Tőke Zoltán kezdett a brassói kapuban – Polcot vasárnap egy harmad után lecserélték –, a sérült Novotnyt Pesztunov helyettesítette a debreceniek első sorában, az ő pozícióját pedig az univerzális Berta Ákos vette át a másodikban. A találkozó korántsem kezdődött olyan őrült tempóban, mint az előző, a csapatok inkább tapogatóztak. Az első harmadban mindkét együttes kihagyott egy-egy emberelőnyös szituációt, Carlsonék próbálkoztak többet, az utolsó másodpercekben Fowlie került szembe Hetényivel, nem tudott túljárni a kapus eszén. A második harmad sem hozott változást, továbbra is kivárásra játszottak a csapatok. Mihály Ede kemény, de szabályosnak minősített ütközése nyomán Bogesic maradt a jégen, a MAC-nál nevelkedett bekk nem tért vissza a pályára, David Musialnak 5 védője maradt. A játékrész végén Mazzag szabálytalankodott, a megítélt kétperces kiállítás során a kék-sárgáknak megvolt a lehetőségük az előny megszerzésére, de Hetényi állta a sarat. A harmadik harmadban sokáig hasonló mederben folyt a mérkőzés, csak az utolsó 10 percben kapcsolt magasabb fokozatra a Brassó. A végén Valchar hatalmas helyzetbe került, közelről tüzelhetett, a DEAC kapusa védett. A rájátszás során először nem esett gól egy meccsen rendes játékidőben, következhetett a hosszabbítás. Ez 4 percig tartott, Boriszenko egyéni akciója végén fonákkal pókhálózta ki a bal felsőt. A játékvezetők videózás után ítélték érvényesnek a találatot. A Corona 1-0-ra nyert, zsinórban három győzelmének és 3-2-es vezetésének köszönhetően csütörtökön meccskorongja lesz Debrecenben.

bradeb4

fotó: Corona Brassó

Hiba nélkül teljesítettünk

   

Mestermérleg az ötödik Brassó–DEAC Erste Liga-elődöntő mékőzés után.

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó: „Ez a meccs kicsit különbözött a két magyarországitól. Elismerés illeti a srácokat, bár nem sikerült olyan egyszerűen játszanunk, ahogy akartunk, de ilyen egy igazi playoffmeccs. Hiba nélkül teljesítettünk. A DEAC-nak is jó meccse volt, mindkét kapus remekelt, egy lövés döntött, mi győztünk, és még egyet kell nyernünk.”

David Musial vezetőedző, DEAC: „Igazi playoffmérkőzés volt, nagyon kemény csata. A Brassó jó csapat, betalált a ráadásban, noha mi kontrolláltuk a játékot a hosszabbítás elején.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2021. márc. 23., kedd.
Polc (Tőke: 100%)
K
Hetényi: 96,0% (Gönczi)
McFadden, Carlson, Molnár Zs., Valchar, Klempa
1
Kloz, Filbrandt, Dalecky, Turcotte, Pesztunov
Boriszenko, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Sándor F., Kiss R., Berta, Kulesov, Hári
Mihály, Bors, Molnár Z., Péter, Tranca
3
Vokla, Bogesic, Molnár D., Kiss P., Mazzag
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Kozma, Szűcs
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 64:24 BRA Boriszenko Wilson
25 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 4

Pontos fonákkal zárta le a meccset Boriszenko

 

Az ötödik Brassó–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum