A lélektani előny jelenleg a csíkiaknál van

   

Vert helyzetből fordítva nyerte meg az SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-elődöntő harmadik mérkőzését a hazai csapat.

Kulcspillanat következik az előző szezon két megosztott ligabajnokának küzdelmében. Hogy közel egyenlő erők harcolnak majd ebben a párharcban, azt eleve tudhattuk, és az eddig történtek is alátámasztják ezt. Egy négygólos Fradi-sikert egy pontosan ugyanilyen arányú székely diadal követett, majd jött az első összecsapás a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol a hosszabbításban húzták be a strigulát Taratuhinék. Ha már az orosz nevét megemlítettük, ezúttal ő volt a nyerő ember, míg legutóbb Jack Combs, mint látható, a Sportklub öt-hat rutinos klasszisa közül bárki képes szinte egymagában eldönteni egy meccset. Ilyen hokisokban a túloldalon sincs hiány, igaz, nehezítést jelent, hogy a junior-világbajnok Kulmala bordasérüléssel küszködik, és hogy szombaton az eliltott Ellerby sem lehetett ott a védelemben. A csíkiak számára további jó hír, hogy a jelek szerint megtalálta formáját Makszim Szamankov kapus, aki az alapszakaszban paródiákba illő dolgokat művelt, ám az elődöntőben 97,37 és 93,55 százalékos meccseket csinált. Érdemes felidézni: a rájátszásban tavaly is 95 fölött dolgozott a fehérorosz, messze felülmúlva a reguláris periódus 90 százalékos adatát. A zöld-fehérek számára alapvető fontosságúvá vált, hogy fogást találjanak rajta, és ha lehet, minél hamarabb, hiszen később már késő lesz. A Sportklubot ugyanakkor viheti tovább a lendület, elvégre nagy dolog kapuslehozatal során egyenlíteni, majd a ráadás első percében meccset nyerni. De még annál is nagyobb lenne 3-1-es vezetésre szert tenni, ami roppant nehéz helyzetbe sodorná az FTC-Telekomot.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 3-2

   

Hatalmas csatában ismét fordítani tudott a Sportklub, amely így már 3-1-re vezet a párharcban.

A hazai csapatban a kulcsposztokon nem változtatott Jason Morgan, ugyanakkor az előző meccsen megsérült Fodor Csanádot pótolni kellett, így a támadótriók egy részét átszervezte. A vendégeknél az első bekkpárba tért vissza Keaton Ellerby. Igazi playoffhoki zajlott a Vákár Lajos Műjégpályán, a játékvezetők a keményebb eseteket is sorra elengedték, így az első harmadban csupán egy kiállításra került sor, a másodikban pedig mindössze egy párosra, Tousignant és Tóth Adrián bonyolódott konfliktusba, ami kisbüntetést ért. A vezetést újfent a zöldek szerezték meg Tóth Gergely révén a 13. percben, amit ki más egyenlíthetett volna ki, mint Jack Combs, ez már a közbülső játékrész eseménye volt. Az újabb Fradi-találathoz a változatlanul playoff-formában jégkorongozó Pavuk adta az asszisztot Ságinak, 1-2 a 36. percben. A periódusból hátralévő rövid szakasz hatalmas vendégfölénnyel telt, több helyzet is kimaradt, és amikor már Szamankov sem segíthetett, a vas megtette helyette. A harmadik felvonásban azonnal új erőre kapott a Szereda, Tousignant vasat ütött, már a sokadikat a meccsen. A zöldek kivárásra játszottak, átadták a terepet a hazaiaknak, akik fölénye egy ideig meddőnek bizonyult. Darálniuk azonban érdemes volt, hiszen a túloldali védelem két komoly hibáját kihasználva villámgyorsan fordítottak az 52-53. percben, amikor is előbb Blackwater talált be, majd a középkezdés után röviddel Combs ismét megadásra késztette Aranyt, 3-2. Az FTC nem tudott fölpörögni, bő egy perccel a rendes játékidő vége előtt kapuslehozatal és időkérés következett, hiába, a Sportklub megőrizte előnyét. Ezzel a csíkiak 3-1-re vezetnek, és már csak egy lépésre vannak az Erste Liga döntőjétől.

sccftc4

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Fontos, hogy a rájátszásban rövid memóriád legyen

   

Mestermérleg a negyedik Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom mérkőzést követően.

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: “Tudtam, hogy a legjobbját fogja nyújtani a Fradi, nekünk is estek, főleg a második harmad végén szorítottak a kapunkhoz, de hősiesen védekeztünk. 1-2-nél a második szünetben mondtam a srácoknak, ne nézzék, hogy mi vagyunk hátrányban, ne foglalkozzanak az eredménnyel, csak menjenek előre, és sikerülni fog. Fontos, hogy a rájátszásban rövid memóriád legyen, gyorsan el kell felejtened a rossz és a jó dolgokat is, hiszen pillanatok alatt változhat minden. Mi így is tettünk. Mindkét nap 1-2-ről fordítottunk és nyertünk. Az utolsó pillanatig harcoltak a srácok, három sorral kellett felállunk, így nekünk fárasztóbb volt, de önfeláldozóan a végsőkig küzdve sikerült.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Az első negyven percben uraltuk a meccset. A második harmadban különösen sok lehetőségünk volt, egymás után három kapuvasat is lőttünk, ha azokat értékesítjük, akkor meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. De ez jégkorong, és gólra játsszák. Az ellenfél kevesebb helyzetből több gólt lőtt, ez az, ami számít.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Balla, Muzsik.
Szamankov: 93,5% (Adorján)
K
Arany: 88,0% (Nagy K.)
Loginov, Papp, Becze, Taratuhin, Bíró
1
Hegyi, Ellerby, Nagy G., Hodgman, Kóger
Wishart, Salló, Blackwater, Rokaly, Combs
2
Versteeg, Tóth Gergely, Hajós, Németh, Tóth A.
Gecse H., Láday, Farkas T., Casaneanu, Tousignant
3
Karmeniemi, Sarcia, Pavuk, Sági, Somogyi
Györfy, Ilyés, Sándor, Gecse O.
4
Boros, Roczanov, Farkas L. S., Tóth Richárd, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:34 FTC Tóth Gergely Németh Tóth A.
1-1 25:30 SCC Combs Tousignant Blackwater
1-2 35:33 FTC Sági Pavuk
2-2 51:46 SCC Blackwater Láday Tousignant
3-2 52:14 SCC Combs
25 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 2

3 ember között kapott 25 méteres passzt Combs

 

A negyedik SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum