A Brassó visszaveheti a pályaelőnyét

   

Az alapszakaszgyőztes harmadjára meg tudta lepni ellenfelét, így vasárnap nagy taktikai csatára van kilátás Debrecenben.

Eddig háromból háromszor idegenbeli sikerek születtek a Brassó–DEAC Erste Liga-elődöntő mérkőzésein. David Musial együttese mindkét alkalommal győzni tudott a Cenk alján, komoly frusztrációs sokkot idézve elő a kék-sárgák vezetőinek körében. A Corona azonban a rendelkezésére álló pihenő- és utazóidőben ki bírta heverni mindezt, és olyan hokival rukkolt elő a harmadik találkozó elején, aminek az ellenszerét csak késleltetve találták meg a hazaiak. A brassóiak ráadásul akkor is komoly karaktert mutattak, amikor vendéglátójuk 0-4 után két ízben is felzárkózott mínusz 1-re, így megérdemelten szépítettek a párharcban. Az tehát már eldőlt, hogy a DEAC-nak vissza kell utaznia Brassóba, a kérdés csak az, hogy az ottani ötödik meccsen kinek áll majd a zászló. A lendületbe jött Coronának vasárnap nem lehet más a célja, mint visszavenni a pályaelőnyt, amelyet kétszeresen is elveszített előzőleg. Az első lépést megtették Valcharék ezen az úton, ám ha a másodikat nem sikerül, akkor is nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, lévén, hogy 1-3-ról nem könnyű felállni egy rájátszásban. A másik oldalról nézve: Novotnyék egy hazai győzelemmel komoly meccskorongokhoz jutnának, önmaguknak is bizonyítva, hogy a szombati első 16 perc csak röpke kisiklás volt. De most talán a mestereken múlik minden: azon, hogy milyen taktikához képesek folyamodni ebben a minden tekintetben kiélezett helyzetben.

DEAC–Corona Brassó 5-7

   

Az alapszakaszgyőztes 2-5-ről fordított a második harmadban, győzelmével visszavette a pályaelőnyét az Erste Liga-elődöntőben.

A DEAC összeállításából hiányzott a szombaton két gólpasszt jegyző Izacky, a hatodik légióshelyet az a Pesztunov kapta meg, akit David Musial az UTE elleni negyeddöntő második mérkőzésén összeszedett 1 meccses eltiltása óta jegelt. Dave MacQueen ezúttal Patrik Polcnak szavazott bizalmat a brassói kapuban, egyebütt nem változtatott a győztes felálláson.

Az első harmad gólzáport hozott. Tranca szerzett vezetést a Brassónak, majd Dalecky egalizált. Hári Norbert vágott nagy gólt Pesztunov sikeres bulija után, ezt Molnár Zsombor egyenlítette ki, miután Valchar indítása a vendégek számára kedvezően pattant a palánkon, 2-2. Közben Fowlie lőtt kapuvasat, illetve Hetényi védett hatalmasat védett egy 2 az 1 elleni szituáció során, és még csak a 8. percben jártunk. Kisvártatva megérkezett az első DEAC-emberelőny, Vokláék alaposan megsorozták Polcot, eredménytelenül. A játékrész vége a hazaiakról szólt, előbb Turcotte lövése pattant meg egy védőn, és talált utat a kapuba, majd Novotny kerülte meg Fowlie-t, és nem hibázott közelről, 4-2.

A szünetben kapust cserélt a Brassó, Tőke Zoltán érkezett a vasak közé. 10 másodperce sem indult újra a játék, amikor Novotny maradt lent a térdét fájlalva, hordágyra nem volt szükség, a cseh légiós a saját lábán hagyta el a jeget. Később kiderült, hogy kórházba szállították, a párharc során várhatóan nem térhet vissza. A pályán közben elcserélte magát a DEAC, de az első emberelőnyét kihagyta a Corona. A 25. percben Mazzag Dániel húzott egy váratlant, hatalmas gólt lőtt a kékről, Tőke nem láthatta a pakkot, 5-2 a 25. percben. Ekkor senki sem gondolhatta, hogy a második harmadot követően a Brassó fog vezetni. Pedig így lett, Finucci kisbüntetése alatt McFadden lőtt hátrányos gólt (5-3), majd Péter Balázs ért bele remekül Bors távoli lövésébe (5-4), ezután Klempa közelről egyenlített Valchar okos passzát követően (5-5), 13 másodperccel a vége előtt pedig Péter lövése perdült fel pechesen Hetényiről, Trancának csak az üres kapuba kellett helyezni (5-6).

A harmadik játékrész visszafogottabb játékot hozott. A DEAC próbálkozott az egyenlítéssel, de stabilan állt a lábán a brassói védelem, Tőkének bravúrt sem kellett bemutatnia. A végén időt kért a DEAC, Hetényi lekorcsolyázott, Molnár Zoltán üres kapus góllal beállította az 5-7-es végeredményt.

A Corona a második idegenbeli mérkőzését is megnyerte, így egalizált a párharcban. Az elődöntő kedden a Cenk alján 2-2-es állásról folytatódik.

debbra3

fotó: Derencsényi István/DEAC

A gondjaink ellenére sem adjuk fel

   

Így látták a vezetőedzők a negyedik DEAC–Corona Brassó mérkőzést.

David Musial, DEAC: “Nagyon nehéz helyzetben voltunk, hiszen Jakub Izacky hátsérülése miatt eleve nem léphetett pályára, a második harmad legelején pedig elveszítettük Dominik Novotnyt is. Ennek ellenére harcoltunk becsülettel, a Brassó azonban rutinosan hozta a harmadik harmadot. A gondjaink ellenére sem adjuk fel, Brassóban már nyertünk kétszer, miért ne nyernénk harmadjára is?”

Dave MacQueen, Brassó: “Úgy kerültünk kétgólos hátrányba az első harmadban, hogy nem is játszottunk rosszul. Ilyen a hoki! A második harmadban mínusz háromnál kicsit mélyre került a társaság lelkileg, de kimásztunk a gödörből, és fordítani tudtunk, ami a csapat erejét jelzi. Még semmi sem dőlt el, biztos vagyok benne, hogy a párharc további mérkőzései is kemény, szoros csatákat hoznak.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Váczi, Vincze.
Hetényi: 84,6% (Gönczi)
K
Polc: 76,5% (Tőke: 95,5%)
Kloz, Filbrandt, Dalecky, Turcotte, Novotny
1
McFadden, Carlson, Molnár Zs., Valchar, Klempa
Sándor F., Kiss R., Pesztunov, Kulesov, Hári
2
Boriszenko, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
Vokla, Berta, Molnár D., Kiss P., Mazzag
3
Mihály, Bors, Molnár Z., Péter, Tranca
Bogesic, Kozma, Szűcs
4
Gajdó T., Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:52 BRA Tranca
1-1 02:50 DEB Dalecky Kiss R. Novotny
2-1 05:41 DEB Hári Pesztunov
2-2 07:59 BRA Valchar Molnár Zs. Wilson
3-2 18:01 DEB Turcotte
4-2 19:20 DEB Novotny Kloz Turcotte
5-2 24:43 DEB Mazzag Molnár D.
5-3 27:07 BRA SH McFadden Fowlie Carlson
5-4 31:33 BRA Péter Bors Mihály
5-5 32:09 BRA Klempa Molnár Zs.
5-6 39:47 BRA Tranca Péter Molnár Z.
5-7 57:57 BRA EN Molnár Z. Péter
39 Kapura lövések száma 40
2 Kiállításpercek 4

40 percig nem sokat védekeztek a csapatok

 

A negyedik DEAC–Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum