Sorsdöntő mérkőzés következik Csíkszeredában

   

Az előző Erste Liga-szezon két megosztott bajnokának harmadik elődöntős meccsén a lépéselőny kiharcolása a tét.

Két különleges egymás elleni találkozón van túl az FTC-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub a magyar bázisú nemzetközi bajnokság rájátszásában. Az első nagy részében a székelyek támadtak többet, mégis 1-5-ös vereséggel zártak. A másodikon többnyire a zöldek uralták a jeget, erre pontosan ugyanolyan arányban diadalmaskodott ellenfelük, leginkább a kapuban tevékenykedő Szamankov, illetve a tripláig jutó Jack Combs vezetésével. A negyeddöntők legjobb játékosává avanzsált tengerentúli támadó jó úton halad afelé, hogy kivételes produkcióját az elődöntőben is megismételje, és ha ez sikerül neki, annak a Fradi berkeiben nem fognak örülni. A csíkiak mindenesetre elvették Fodor Szabolcs együttesének pályaelőnyét, és nyilvánvalóan mindent meg fognak tenni azért, hogy helyzeti fórjukat megőrizve térhessenek vissza Budapestre a Vákár Lajos Műjégpálya-beli csaták után. Az már ennyiből is nyilvánvaló, hogy amennyiben stabil a kapusuk, és nem billen meg a védekezésük, akkor nagy baj nem érheti őket, a sokszor emlegetett támadópontenciál úgy is érvényesíthető, hogy Colton Yellow Horn nincs, és egyelőre Becze Tihamért is meg tudták fogni a zöldek. A másik oldalon Arany Gergelynek nem sikerült a legutóbbi meccse, ám a következőn ettől még kivághatja a rezet, főként ha a bekkektől is megkapja ehhez a maximális támogatást. Némi nehezítést jelent ezen a téren, hogy a Részegh Zsoltot elintéző Keaton Ellerby az első csíki találkozón pihenni lesz kénytelen. Ezzel együtt abszolút kétesélyes meccs várható ismét, a végkifejlet megjósolhatatlan, ami tény, az annyi, hogy az alapszakasz végén is két nap alatt dupláztak Szeredában a csapatok, elsőre sima hazai, másodjára még simább vendégsikerrel. Egy hasonló sormintával a zöld-fehérek talán ki is egyeznének, ám a maximalista székelyek, úgy sejtjük, sokkal kevésbé lennének elégedettek ennyivel.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 3-2

   

Kapuslehozatallal egyenlített, majd hosszabbításban nyert a Sportklub, ezzel 2-1-re vezet a párharcban.

Nem meglepő módon továbbra is Makszim Szamankov állt a hazai kapuban – aki a második Tüskecsarnok-beli találkozón alaposan felszívta magát –, ami azt jelentette, hogy a régóta mellőzött Maylan és az egyes hírek szerint sérült Yellow Horn mellett ezúttal sem öltözött a nehézbombázó Gyenyisz Kuljas. Emellett Becze Tihamér a harmadik támadótrióba került Bíró Tamás és Casaneanu mellé, míg Fodor Csanád az elsőben támadhatott Taratuhinnal és Tousignant-nal. A túloldalon is megvariálta a sorokat Fodor Szabolcs vezetőedző, az eltiltott Ellerby hiányában Boros az első párban bekkelhetett Hegyivel, Sarcia a másodikban Karmenienivel, ezenfelül Nagy Gergőhöz és Hodgmanhez ismét Kóger csatlakozott, míg a playoffban remeklő Somogyi Pavukkal és Ságival nyomulhatott. Utóbbi trió hozta össze a meccs első gólját a 19. percben, a befejező ember a 91-es volt, két társa passzal támogatta ebben, 0-1, eddigre a zöldek kivédekeztek egy emberhátrányt. A második felvonásban így tettek a következő alkalmából, ám a Szereda így is egyenlíteni tudott a 32. percben Taratuhin révén, Becze asszisztot jegyzett. Az újabb találatra az 56. percig kellett várni – időközben két zöld fór is kihasználatlan maradt –, ekkor Kóger vette vissza a vezetést az övéinek, 1-2. Aki azt gondolta volna, hogy innen egyenes út vezet a vendéggyőzelemhez, az tévedett, Combs szokásos találata kapuslehozatalos szituációban született, mindössze 9 másodperccel azután, hogy a fehérorosz hálóőr lesietett a jégről, 2-2. A hosszabbítás mindössze 29 másodpercig tartott, Taratuhin volt ezúttal a nyerő ember, Sportklub 3-2-re nyert, így 2-1-re vezet a párharcban.

ftcscc

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Szamankov ezúttal is briliáns volt a kapuban

 

Mestermérleg a harmadik Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom mérkőzést követően.

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: “A mérkőzés első tíz percében nem találtuk a játékunkat. Aztán Fodort keményen leütközték, nem tudta folytatni, azonnal kórházba szállították, módosításokat kellett eszközölnünk a sorokban. Időt vett igénybe, hogy az új sorok elkezdjenek működni. Eddig mindig négy sorral játszottunk, most kénytelenek voltunk átállni háromra. De sikerült, és a második harmadban egy nagyszerű találattal ki is egyenlítettünk. A harmadik harmadban ránk erőltették az akaratukat, meg is szerezték a vezetést nem sokkal a vége előtt, viszont erre is volt válaszunk, 6 az 5-ben csodálatos góllal jöttünk vissza. Ezt követően a hosszabbításban egy pillanat alatt a mi javunkra döntöttünk el a találkozót. Szamankov ezúttal is briliáns volt a kapuban. Hatalmas erőbedobással húztuk be a meccset, nagyon kitartóak voltak a srácok. Vasárnap újabb nap jön egy teljesen más mérkőzéssel, amelyen szintén a győzelemért fogunk kikorcsolyázni a jégre.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyon jó mérkőzés volt, taktikusan játszott mindkét csapat. Elképesztően kiélezett volt végig, az utolsó harmadban talán picit jobbak voltunk, volt sok helyzetünk, abból sikerült egyet belőni, de a kapuslehozatallal és egy jó lövéssel visszajött a Csíkszereda. Ezután egy jó cserével eldöntötték a meccset. Tudtuk, hogy szoros párharc lesz, nem fog négy meccsből eldőlni, minden apróság dönthet. Vasárnap ugyanilyen jól szeretnénk játszani, remélve, hogy az apró dolgok felénk fognak billenni.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Balla, Muzsik.
Szamankov: 93,5% (Adorján)
K
Arany: 90,3% (Nagy K.)
Loginov, Papp, Fodor, Taratuhin, Tousignant
1
Hegyi, Boros, Nagy G., Hodgman, Kóger
Wishart, Farkas T., Blackwater, Rokaly, Combs
2
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Németh, Tóth A.
Salló, Láday, Becze, Casaneanu, Bíró
3
Tóth Gergely, Versteeg, Pavuk, Sági, Somogyi
Györfy, Gecse H., Ilyés, Sándor, Gecse O.
4
Bán, Tóth Richárd, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:48 FTC Somogyi Pavuk Sági
1-1 31:54 SCC Taratuhin Becze
1-2 55:06 FTC Kóger Tóth Gergely Nagy G.
2-2 57:51 SCC Combs Blackwater
3-2 60:29 SCC Taratuhin Becze Loginov
31 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 4

Óriási Becze-passzból egyenlített Taratuhin

   

A harmadik SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum