A továbbjutás küszöbére érhet a DEAC

   

A Brassó mélyen az alapszakaszban mutatott formája alatt szerepel a rájátszásban, és sok ideje nincs már a pályakorrekcióra.

Az Erste Liga-alapszakasz negyedik és első helyezettjének párharcában 2-0-ra vezet az eredetileg alacsonyabban rangsorolt együttes. A széria előtt a legkevésbé sem a debreceniek számítottak esélyesnek, hiszen a reguláris periódusban négyből négyszer kaptak ki a kék-sárgáktól. Hogy a start pillanatában mégsem nevezhettük favoritnak a Coronát sem, az az Opten Vasas HC elleni szenvedésüknek volt köszönhető. A képességekben és rutinban nyilvánvalóan meglévő különbségeket nem tudták érvényesíteni, körülményes hokijuk ellenszerét a sebességben és az odaadásban találták meg a piros-kékek, így jutottak el a hetedik mérkőzésig. Miután pedig a DEAC is gyors és erőszakos csapat, várható volt, hogy ez sem fog ízleni a Brassónak. Valcharékat az különösen is hátráltathatja, hogy vezetőedzőtől klubvezetőig senki sem a játékuk hiányosságaiban, ehelyett a külső körülményekben keresi a kudarcok okát. Amennyiben ezen a mentális katrasztrófán nem lesznek képesek túllépni, hamar véget érhet számukra a szezon. Annál inkább, hogy a két idegenbeli sikernek köszönhetően tehát duplán vette el ellenfele pályaelőnyét a DEAC, és ez sorsdöntőnek bizonyulhat. Persze David Musial együttesének is nagyon kell figyelnie, nem szabad beleélniük magukat, hogy már csak két lépést kell megtenniük ahhoz, hogy ne is kelljen visszatérniük a Cenk aljára ebben az elődöntőben. Ahogy mondani szokás, harmadról harmadra, cseréről cserére kell kitűzniük és elérniük a célokat Novotnyéknak annak érdekében, hogy a helyzeti előnyt győzelmekre és döntőbe jutásra váltsák. Ami, kell-e mondanunk, a debreceni hoki történetének legnagyobb sikere lenne a korábbi negyed- és elődöntők után. A kora délután kezdődő mérkőzést ezúttal tényleg közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

DEAC–Corona Brassó 4-6

   

A brassóiak a 16. percben 4-0-ra vezettek, végül kétgólos sikerrel szépítettek a debreceniek elleni Erste Liga-elődöntőben.

A DEAC ugyanabban a sorösszetételben játszott, mint a második mérkőzésen, míg a Brassónál a légiósok közül Dame-Malka helyett Klempa kapott lehetőséget. A vendégek a 3. percben megszerezték a vezetést, miután Gliga betalált Hetényinek a saját kipattanója után. A hazaiak hiába kaptak erőre néhány perccel később: a nyitó harmad közepén előbb Valchar takarásból meglepte Hetényit, majd 37 másodpercre rá Tranca lőtt nagy gólt egy kapu mögüli passzból. David Musial időt kért, csapata rendezte a sorait. A meccs első emberelőnyét gólra váltotta a Brassó, Tranca húzta be közelről a korongot. A DEAC a szünet előtt szépített, 5 a 4 elleni játék során Kulesov talált be Tőkének.

A második felvonás elején előbb kapuvasat találtak a debreceniek, majd a következő cserében Hári mesterien ért bele Vokla lőtt passzába, amivel 4-2-re módosította az állást. A játékrész folytatásában a hazaiak próbáltak tovább zárkózni, de kihagytak két emberelőnyt is. A 44. percben egy gólra csökkent a brassóiak előnye: Kiss Roland nagyon pontos lövést eresztett meg a kék vonal közeléből. A DEAC hajtott az egyenlítésért, hiába: a záró harmad közepén Finucci éles szögből 5-3-ra módosította az állást. Négy perccel a vége előtt Izacky kapu elé betett korongjára jó ütemben érkezett Molnár, megint egygólosra csökkent a differencia. A végjátékban túl sok brassói volt a jégen, a debreceniek 6 a 4 ellen támadhattak, ám a vendégek felszabadítása az üres kapuban kötött ki.

A Brassó 6-4-re nyert, győzelmével szépített az elődöntőben, ahol a DEAC 2-1-re vezet. A két csapat vasárnap 18:30-től újra összecsap Debrecenben.

debbra-20210320_DEAC-Brasso-4

fotó: DEAC

Két percig örülünk a győzelemnek

   

Így látták a vezetőedzők a harmadik DEAC–Brassó mérkőzést.

David Musial, DEAC: “A rájátszásban hatvan percen keresztül kell koncentráltan játszanod, a negyven perc nem elég. Az első negyed órában nem voltunk elég jók, és ez megbosszulta magát, utána kezdtünk egyre jobban játszani. A második és a harmadik harmadot szeretnénk megtartani magunknak a vasárnapi mérkőzésre, folytatva azt, ahogyan a végén jégkorongoztunk.”

Dave MacQueen, Brassó: “A győzelem kulcsa a jó kezdés volt. Tudjuk, hogy gólerős ellenfélről van szó, és azt is, hogy ha nem kezeljük jól a korongot a fontos területeken, akkor nem alakulhatnak kedvezően a dolgok. Fontos volt számunkra, hogy az első harmadban helyzeteket tudtunk kialakítani, mivel az első két meccsből is láttuk, ha a debreceniek vezetést szereznek, akkor nehéz ellenük hokizni. Két percig örülünk a győzelemnek, aztán a vasárnapra kell koncentrálni.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kis-király, Kövesi.
Hetényi: 87,8% (Gönczi)
K
Tőke: 91,3% (Polc)
Kloz, Filbrandt, Dalecky, Turcotte, Novotny
1
McFadden, Carlson, Molnár Zs., Valchar, Klempa
Sándor F., Kiss R., Berta, Kulesov, Hári
2
Boriszenko, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
Vokla, Bogesic, Molnár D., Izacky, Mazzag
3
Mihály, Bors, Molnár Z., Péter, Tranca
Kiss P., Kozma, Szűcs
4
Gajdó T., Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:38 BRA Gliga Fowlie Finucci
0-2 09:13 BRA Valchar
0-3 09:50 BRA Tranca Molnár Z.
0-4 15:36 BRA PP Tranca Molnár Zs. Valchar
1-4 17:30 DEB PP Kulesov Berta Izacky
2-4 23:53 DEB Hári Kulesov Vokla
3-4 43:54 DEB Kiss R. Sándor F. Berta
3-5 50:40 BRA Finucci Fowlie Gliga
4-5 56:07 DEB Molnár D. Izacky Kiss R.
4-6 58:49 BRA EN Molnár Zs.
46 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 8

Finucci megtalálta a rést a rövid saroknál

 

A harmadik DEAC–Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum