A csíkiaknak meg kell fogniuk a Fradi vezéreit

   

Hiába nyomott a Sportklub az Erste Liga-elődöntő első kétharmadában, a koncentráltabb zöld-fehérek simán behúzták a meccset.

A megosztott bajnokok rangadójának első negyven perce után a hivatalos statisztika szerint a Csíkszereda 34-14-re vezetett a kapura lövésekben. Ez azért óriási különbség. Csakhogy ezenközben az FTC-Telekom 2-1-es nyerésre állt Kulmala és Somogyi góljaival, amelyekre Fodor Csanád válaszolt remekbe szabott találattal a közbülső játékrészben. A csíkiak nagynevű légiósai ugyanúgy pont nélkül maradtak, ahogy az alapszakasz-pontkirály Becze Tihamér is. Aztán jött a záró játékrész, amikor egyenlítés helyett már minden szempontból a Fradi dominált, és fickándozó klasszisai további 3 találattal terhelték meg Adorján Örs kapuját. A lenagyobb különbséget ez jelentette: Nagy Gergő 1+3 pontja, Somogyi 2 gólja, Kulmala sebessége, Hajós fonákja, Pavuk passzai. Meg persze Arany Gergely védései is. A második találkozó egyik fontos kérdése tehát az, hogy a szeredaiak bekkjei – Jason Morgan újabban mindhárom légiós hátvédjét csatasorba állítja, a GYHK ellen ez elég volt, a Fradi ellen egyelőre nem – képesek-e megfogni a hazaiak vezéreit, és hogy a támadóik megtörik-e ellenfelük védekezését és kapusát. Az FTC-nek is van ugyanakkor dolga, mint Fodor Szabolcs vezetőedző fogalmazott, öt az öt ellen tudnak jobban is játszani, hosszabb távon nem engedhetik meg, hogy akkora nyomást gyakoroljanak rájuk a székelyek, mint a keddi meccs első kétharmadában. Persze ha így is ötösével ütik a gólokat, akkor számukra nincs nagy baj. Érdekesség: a két együttes eddigi 5 meccsén sorrendben 7, 7, 4, 5 és 5 gólt vágott a Fradi, ami elég szép átlag egy topklubbal szemben. Világos tehát, hogy megint hatalmas csatára van kilátás, de hát ez ebben a párharcban a napnál is világosabb minden egyes mérkőzés előtt.

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 1-5

   

A Sportklub a mesterhármasig jutó Jack Combs vezetésével egyenlített az Erste Liga-elődöntőben.

Az FTC-Telekom Rasmus Kulmala nélkül lépett jégre, helyette Sági került be a meccskeretbe. A Sportklub kapujában ezúttal Szamankov kapott lehetőséget, emiatt a légiósok közül Kuljas került ki, valamint a csíkiak negyedik sorában a kedden pihenő Gecse Olivér és Sándor Zoltán is szerepelt. A Sportklub a 3. percben emberelőnybe került, de nem élt a lehetőséggel. A nyitó harmad közepén Pavuk egy közeli bombával vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket, de a csíkiak fél percen belül egyenlítettek Loginov révén. A játékrész végén Nagy Gergő és Papp Szabolcs összeakaszkodott, 2-2 percet pihentettek. A 4 a 4 elleni játék a vendégeknek kedvezett: Combs találatával már a kék-fehéreknél volt az előny. A meccs közepén emberelőnyös kapuvasat lőtt az FTC, nem sokra rá Combs zárt góllal egy 2 az 1 elleni akciót, amivel már 3-1-re vezetett a Sportklub. A harmadik játékrész elején mindkét csapat kihagyott 1-1 fórt, majd a 49. percben Combs gólra váltott egy ziccert, amivel mesterhármasig jutott. Bő 3 perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért és lehozta a kapusát, de Wishart szinte azonnal betalált az üres kapuba.

Az SC Csíkszereda 5-1-re nyert, ezzel 1-1-re egyenlített az elődöntőben. A párharc szombaton folytatódik a Sportklub otthonában.

ftcscc20210317

fotó: FTC-Telekom

Igazságos, hogy egyenlő állásról folytatjuk

 

Mestermérleg a második FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub mérkőzést követően.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC: “Érdekes ellentét, hogy jobban játszottunk és több helyzetünk is volt, mint az első meccsen, mégis, nemcsak a játék képe, de az eredmény is fordítottja volt annak. Nagyobbnál nagyobb helyzeteket nem tudtunk belőni, ők meg az övéiket értékesítették. A két mérkőzés alapján abszolút igazságos, hogy egyenlő állásról folytatjuk a párharcot.”

Jason Morgan vezetőedző, SC Csíkszereda: “Az eredmény és a játék képe szöges ellentétben áll egymással: a Ferencváros nagy nyomást helyezett ránk, különösen a második és a harmadik harmadban, ám Szamankov nagy erőbedobással játszott, és lehúzta a rolót, amikor csak kellett. Emellett a Combs, Blackwater, Rokaly sor három gólt is összehozott, Combs a mesterhármassal nyilván nagyban hozzájárult, hogy kiegyenlítsük a szériát.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Pálkövi, Vincze.
Arany: 87,5% (Nagy K.)
K
Szamankov: 97,4% (Adorján)
Hegyi, Ellerby, Nagy G., Tóth A., Somogyi
1
Loginov, Papp, Becze, Taratuhin, Tousignant
Tóth Gergely, Versteeg, Hajós, Németh, Kóger
2
Wishart, Farkas T., Blackwater, Rokaly, Combs
Karmeniemi, Boros, Pavuk, Tóth Richárd, Hodgman
3
Gecse H., Láday, Részegh, Fodor, Bíró
Sági, Sarcia, Farkas L. S., Roczanov, Tóth Gergő
4
Györfy, Salló, Casaneanu, Sándor, Gecse O.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:23 FTC Pavuk Hodgman Sági
1-1 10:52 SCC Loginov Becze Papp
1-2 20:45 SCC Combs Farkas T. Szamankov
1-3 29:03 SCC Combs Blackwater Wishart
1-4 48:06 SCC Combs Blackwater Farkas T.
1-5 56:49 SCC EN Wishart Farkas T. Rokaly
38 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 10

Jack Combsszal szemben nem találtak ellenszert

 

A második FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum