Hosszú távú sérültlistán az Islanders kapitánya

 

Anders Lee 12 találatával vezette a házi góllövőlistát, a New York-iak ugyanakkor nélküle is elsők az NHL-ben.

Anders Lee csütörtökön, a Devils elleni meccsen sérült meg, további érdemi részleteket trauma karakteréről nem lehet tudni. Sérülés sosem jön jókor, de ez a mostani különösen rossz pillanatban érte a 30 éves csatárt. A korábban egy szezonban 40 találatot is jegyző gólvágónak nemrégiben elkezdett romlani a teljesítménye. Erről a 2019-es rájátszás végén el is beszélgetett új edzőjével, Barry Trotzcal, aki azt tanácsolta, változtasson nyári felkészülési programján. Szerződését ugyanakkor meghosszabbították 7 évvel, szezononként 7 millió dollárt fizet neki a csapata. Nemcsak a vezetés, a társak bizalma is töretlen maradt: amikor Trotz bemutatkozásként minden játékosával elbeszélgetett, az egyéni értékeléseken túl arra is kíváncsi volt, kit tartanak alkalmasnak arra, hogy átvegye a Torontóba távozó John Tavares helyét a csapatkapitányi poszton. Egy hokis sem akadt, aki ne Lee-t ajánlotta volna.

Vezetői képességek ide vagy oda, a tavalyi csonka szezonban csak 20 gólt szerzett a csatár, így a bizonytalan határidejű tavaszi leállás kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy újragondolja a felkészülését. Egy barátja ajánlott neki egy kis edzőtermet minnesotai szülővárosában, Edinában, ahol minden nap együtt dolgoztak, és bár ennek az augusztusban induló rájátszás első körében még nem lett meg az eredménye, a Washington ellen már újra csapata vezére volt. A Panthersszel szemben nem szerzett gólt, a maradék 18 meccsen viszont 7-et lőtt, összesen 11 ponttal zárt. A menetelés idén folytatódott, 27 meccsen 19 pontnál járt, ennél többre csak a szupersztár Mathew Barzal volt képes a csapatban, a 12 góllal viszont Lee volt a legjobb. Ezt követően jött a sérülés, amiről vasárnap kiderült: komolyabb kihagyással jár, így hosszú távú sérültlistára tették.

Az élet azonban nem áll meg, ami az egyik játékosnak balszerencse, az lehetőséget teremt másnak. Lee helyére a 22 éves Kieffer Bellowst hívták fel a farmból, aki 2 meccsen máris 3 gólt lőtt. A nyilvánvaló veszteség ellenére a csapat akár jól is járhat a jelenlegi helyzettel. Az alapszakasz felénél az Islanders vezeti a keleti divíziót ? sőt az egész ligában az élre állt vasárnap ?, rájátszásbeli helye szinte biztosnak tűnik. Mivel Lee hosszú távú sérültlistán van, pótlására szerződésének értékében ? vagyis hétmillió dollárért ? új játékosokat hozhat a klub. Ezzel az Islanders az átigazolási piac egyik legaktívabb szereplőjévé válhat, hiszen a pandémia gazdasági sokkja miatt évekre befagyasztott bérplafon közepette nem nagyon vannak ekkora szabad keretek másutt. Márpedig küszködő csapatokból és értékes szélsőkből nincs hiány, elég Taylor Hallra, Kyle Palmierire, Nick Folignóra vagy Rickard Rakellre gondolnunk. Az átigazolási határidő április 12-én jár le a karanténszabályok miatt, ám ha országváltásra kerül sor egy csere során, akkor az érintett játékosnak két hetet kell szeparáltan töltenie, ami a szokásosnál korábbi lépésekre bírhatja a GM-eket.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum