A Brassó biztosan nem ilyen párharcra készült

   

Az Opten Vasas HC 0-3-as meccsállásról feljött 2-3-ra, és visszautaztatta Budapestre az alapszakaszgyőztest.

Nem sokan gondolták, hogy az Erste Liga-negyeddöntők során négyből három párharc véget ér öt meccs alatt, és az az egy, amelyik nem, éppen a Brassóé és a Vasasé lesz. Az első három kör után végképp kevesen mertek volna fogadni erre, ekkor a Corona 3-0-ra vezetett, utoljára 3-0-ra nyert, gólt sem engedélyezett akkor az ellenfelének. Ehhez képest negyedjére megtört a jég, a piros-kékek legyűrték ellenfelüket Káposztásmegyeren, majd elképesztő meccsen diadalmaskodtak a Cenk alján is, 5 gólt vágva az utolsó harmadban. A hazai 1-5 alaposan kiborította a brassóiakat, a közösségi oldalukon ország-világ elé tárták meghökkentően mélységes frusztrációikat, áttételesen megerősítve Ladányi Balázs Vasas-vezetőedző szavait, aki azt állította: igenis képes lehet fordítani az együttese. Így most az a furcsa helyzet állt elő mentális alapon, hogy Turbuczéknak valóban minden a rendelkezésükre áll annak érdekében, hogy még nagyobb szenzációt okozzanak. Annál is inkább, hogy a Corona biztosan nem ilyen párharcra készült, és nem számolt vele, hogy másodszor is meg kell tennie a fárasztó utat Budapestre. Két dologra azonban érdemes figyelniük a piros-kékeknek külön is. A Brassónak továbbra is kivételes minőségű a játékosállománya, ez akkor is nyilvánvaló, ha Valchar és a többiek eddig közel sem aknázták ki a bennük rejlő potenciált. A másik, hogy azt a lélektani fórt, ami most náluk van, kizárólag tökéletes koncentrációval és maximális erőbedobással lehet kiaknázni. A másik oldalról nézve: ha Dave MacQueen tanítványai nem akarnak végképp beleszaladni a késbe, akkor félre kell tenniük vélt sérelmeiket. Csak úgy érvényesíthetik az említett nagyobb tudásukat, ha minden mást a jégen kívül hagynak. Hogy melyik gárda lesz képes csütörtök este átlépni a saját árnyékát, azt az M4 Sport közvetítésének hála a legszélesebb közönség is nyomon követheti este 6 órától.

Opten Vasas HC–Corona Brassó 2-1

   

Megérdemelten arattott újabb sikert a piros-kék együttes, 3-3 a párharc állása, a hetedik meccsen sem lesznek esélytelenek Turbuczék.

A hazaiak úgy álltak fel, ahogyan a legutóbbi idegenbeli bravúr során, a vendégeknél a légiósok közül Zagidullin és Fowlie hiányzott ezúttal, a vasak közé Tőke állhatott. Vasas-lövéssel kezdődött, majd jóval több brassói lehetőséggel folytatódott a mérkőzés, ugyanakkor bárki megszerezhette volna a vezetést, ami az első harmadban senkinek sem sikerült. A másodikban közelebb került játékban az alapszakaszgyőzteshez Ladányi Balázs együttese, az első találatot mégis Dave MacQueen fiai vitték be, McFadden óriási gólt ragasztott a kékről a 30. percben. A felvonás végjátékában kettős előnybe kerültek a vendéglátók, ezt pillanatok alatt kihasználta a Vesutkintól nagyszerű passzt kapó Bödök, 1-1-nél kezdődhetett a második szünet. Az utolsó menetben képtelen volt sebességet váltani a Corona, ám a Vasas egyre inkább megérezte a vérszagot, különösen azok után, hogy a 49. percben egy nem különösebben kemény Csiki-lövés átcsorgott Tőkén, 2-1. Ezután a piros-kékek lendületbe jöttek, uralták a jeget, további gólokat lőhettek volna, a tanácstalan Brassónak igazából nem volt esélye az egyenlítésre. Újabb győzelmével a Ladányi-legénység kiegyenlítette a párharcot, 3-3-nál jöhet a mindent eldöntő hetedik összecsapás szombaton. Ha a Brassó nem gyorsul fel radikálisan, és nem lesz sokkal pontosabb és összeszedettebb, akkor minden sansza meglesz az alapszakasz-nyolcadiknak a szenzációs továbbjutás kiharcolására.

vasbra

fotó: Opten Vasas HC

Ki tudtuk fárasztani őket, és ezt nem bírták

   

A 2-1-es piros-kék sikert hozó Opten Vasas HC–Brassó meccsről hazai részről és a vendégektől is ketten-ketten nyilatkoztak.

Ladányi Balázs vezetőedző és a döntő gólt szerző Csiki Attila, valamint a másodedző Zsók Levente és Gajdó Tamás mondandóját ide kattintva hallgathatják meg.

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Muzsik, Váczi.
Tóth: 97,5% (Sági)
K
Tőke: 94,3% (Polc)
Ozols, Kmec, Bödök, Czakó, Révész
1
McFadden, Carlson, Klempa, Valchar, Tranca
Tornyai, Bukor, Schmál, Nagy, Turbucz
2
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Péter, Gliga
Seregély, Léránt, Szalma, Vesutkin, Páterka
3
Boriszenko, Bors, Molnár Zs., Mihály, Molnár Z.
Németh, Kováts, Szlama, Odnoga, Csiki
4
Gajdó T., Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:03 BRA McFadden Carlson
1-1 38:52 VAS PP2 Bödök Vesutkin Kmec
2-1 48:25 VAS Csiki Révész Ozols
35 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 18

18 fotó a Vasas újabb bravúros sikeréről

 

A hatodik Opten Vasas HC–Corona Brassó Erste Liga-negyeddöntő mérkőzés képes összefoglalója.

Így fárasztották ki a piros-kékek a kék-sárgákat

   

A hatodik Opten Vasas HC–Corona Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum