A csíkiak lezárhatják a székely–székely csatát

   

Ha a gyergyóiak nem találnak vissza arra az útra, ahol egyszer már jártak, estére véget érhet számukra az Erste Liga-szezon.

Nagyot fordult a világ a Gyergyói HK csapatával és szurkolóival néhány nap alatt. Szilassy Zoltán együttese kiválóan állt bele az esélyesebb Csíkszeredai Sportklub elleni csatába, és kiemelkedő kapusteljesítménnyel, valamint összeszedett védekezéssel az első meccset még elveszítette ugyan a Vákár Lajos Műjégpályán, ám a másodikat hosszabbításban behúzta. Innentől az volt a kérdés, hogy tudják-e tartani a piros-fehérek ezt a hokit az ellenfél félelmetes támadópotenciáljával szemben, illetve hogy a Szereda megtalálja-e a módozatokat a liga legjobb kapusának, Jordon Cooke-nak a megtörésére. Mindezekre nem és igen válaszok születtek, a Sportklubnak kedvező sorrendben. Magyarán: a gyergyószentmiklósi dupla során összeomlott a hazai gárda a hálóőrrel egyetemben. Egy harmad volt, amikor a GYHK ellenfele fölé nőtt – a második meccs első harmadában –, ezt leszámítva számolatlanul kapta a gólokat. A kétszer 7 nyilván demoralizáló – ebből 12-t kapott Cooke, mivel elsőre 5 után lecserélték, másodjára bent hagyták –, nem lehet könnyű felállni innen. Az alapszakasz során bebizonyosodott, hogy a Csíkszereda csak akkor legyőzhető, ha az ellenfele állandó nyomás alatt tudja tartani a kapuját, amire a jelenlegi mezőnyben talán csak a Brassó és az FTC-Telekom képes hosszabb távon. A Gyergyónak tehát át kell lépnie a saját árnyékát, ha versenyben akar maradni a játéknap után is. Szilassy Zoltán azonban felkészült edző, így izgatottan figyelhetiek az érdeklődők, hogy kitalál-e valamit ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Persze a másik oldalon sem hihetik a 3-1-es állás ellenére, hogy immár zsebben az elődöntő, közhelyszámba megy, hogy az ilyesmi bármikor könnyen visszaüthet egy padlón lévő riválissal szemben is.

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 5-1

   

Megvan az első továbbjutó az Erste Liga-negyeddöntőkből, a Sportklub 4-1-re húzta be a székely–székely párharcot.

Jason Morgan a védelem megerősítése mellett döntött az 5. mérkőzés előtt, a rájátszásban eddig 0+2-nél járó Yellow Horn helyett Gyenyisz Kuljast nevezte be a légiósok közül, a kapuban pedig maradt a visszatérése óta stabilan produkáló Adorján Örs. A gyergyóiaknál nem fedeztünk fel számottevő válozásokat, ismét a statisztikáját a legutóbbi alkalommal alaposan lerontó Cooke kezdett. Az első játékrész rengeteg kiállítást és jó néhány gólt is hozott, amelyekből érdekes módon csak kettő született emberelőnyös szituációból. Joe Basaraba így szerzett vezetést a 8. percben, ám ennek csak nagyon rövid ideig örülhettek a GYHK hívei, hiszen a csíkiak két hátvédgóllal fordítottak, Wishart a 9., Salló a 10. percben volt eredményes. Ekkor zavaros időszak következett, amelynek végére ismét egy bekk, Loginov tett pontot öt a négy elleni hokiban a 19. percben, 3-1. A közbülső játékrész kevésbé volt mozgalmas, de ez is elég volt ahhoz, hogy Becze belője a negyediket, a kiesés határára sodorva a Gyergyót. Az utolsó felvonásban hiába próbálkozott a felzárkózással a GYHK, ez nem sikerült, így Szilassy Zoltán egy kihagyott fór után már az 54. percben lehozta kapusát. A csíkiaknak 26 másodpercre volt szükségük, hogy belőjék az ötödiket – a rájátszásban már a hetedik (!) gólját szerző Combs révén –, ezzel minden eldőlt. A Szereda 5-1-re nyert, a párharcot 4-1 arányban húzta be, innentől várhatja elődöntős ellenfelét.

sccgye3

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Remek mentalitásunknak köszönhető ez a siker

   

Így látták a vezetőedzők a csíki továbbjutással zárult székely Erste Liga-negyeddöntőt.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Azt gondolom, egy sorozat sem könnyű, újra és újra ugyanazzal a csapattal kell megmérkőzzél, vannak nehezebb és könnyebb időszakok. Az első két meccs hosszabbításban dőlt el, mi nyertük az elsőt, ők a másodikat, ekkor náluk volt a lépéselőny, hiszen kétszer hazai pályán léphettek jégre ellenünk. Nagyon jól álltunk bele a meccsekbe, sikerült mindkétszer legyőznünk őket, de így sem volt vége, hiszen négyszer kell elhagyni a jeget győztesen ahhoz, hogy továbblépj. A remek mentalitásunknak köszönhető ez a siker, hiszen figyeltünk arra, hogy ne legyenek hullámvölgyeink, ugyanakkor ne is szálljunk el. Azt gondolom, a speciális egységeink is nagyot harcoltak, most is sikerült két előnyös gólt szereznünk, emberhátrányban önfeláldozóan védekeztünk, kemény lövéseket blokkoltunk. Nagyon fontos, hogy a kapusod nagyszerűen teljesítsen egy ilyen szériában, ő megint hihetetlen védéseket mutatott be. Nagy elismerés jár neki. Adorján Örs azok után, hogy több hónapot ki kellett hagyjon, sziklaszilárd volt a kapuban. Most van egy kis időnk pihenni, várjuk a folytatást. Úgy néz ki, hogy az a Fradi lesz az ellenfél az elődöntőben, amelyet idén csak egyszer tudtunk legyőzni, ezért ez remek teszt lesz a számunkra, de a srácok készen állnak, és bátran néznek szembe a kihívásokkal.”

Szilassy Zoltan, GYHK: “Ez a meccs tükörképe a szériának. Az látszott, hogy a Csíkszereda támadójátéka sokkal veszélyesebb. Rengeteg helyzetünk volt, de az üres kapu sem volt elég ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük. A hazaiaknak nagyon kiváló támadóik vannak. Az alapszakasz is bizonyította, rengeteg gólt ütöttek, ebben mindenképp jobbak voltak. Nem tudtuk hozni azt a feszes védőjátékot sem, ami az első két meccsen itt működött, de ismétlem, a gólok döntöttek. Nagyon jól játszottunk addig, amíg el nem jutottunk a kapuig, ott valamiért nem tudtuk befejezni a helyzeteket. Egy fordulópontja volt a szériának, a harmadik meccs, ahogy 1-1 után kikaptunk, kicsit úgy éreztük már, mintha meglenne az egész széria, holott a sikerünk a második találkozón csak egy lépés volt. Nem tudtunk a harmadik meccsen elég hatékonyak lenni a pályaelőny tudatában, ezt a Szereda megérezte, és annak a meccsnek a második harmadában nagyon megpofoztak minket. Úgy gondolom, ha úgy kezdjük a második harmadot azon a meccsen, mint a negyedik második harmadát, akkor hosszabb széria lett volna. Ezektől függetlenül el kell ismerni, hogy a jobb csapat ment tovább, és sok sikert kívánok nekik. A saját játékosaim munkaetikájával, küzdőtudásával, hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Most kapnak egy kis pihenőt, és várjuk, hogy a romániai playoff elkezdődjön.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Balla, Filip.
Adorján: 96,6% (Demeter)
K
Cooke: 88,2% (Ruczuj)
Loginov, Papp, Becze, Taratuhin, Tousignant
1
Kozma, Troncinsky, Szabó K., Koskiranta, Ouellette-St. Amant
Wishart, Kuljas, Blackwater, Fodor, Combs
2
Fejes, Nagy, Szigeti, Pance, Basaraba
Salló, Láday, Részegh, Bíró T., Rokaly
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Benedek, Bíró G., Csergő
Györfy, Gecse H., Casaneanu, Gecse O., Farkas
4
Barabás, Sára, Elekes Darabont
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:17 GYE PP Basaraba Koskiranta Troncinsky
1-1 08:36 SCC Wishart Kuljas Combs
2-1 09:29 SCC Salló Láday Fodor
3-1 18:15 SCC PP Loginov Wishart Bíró T.
4-1 32:44 SCC PP Becze Loginov Taratuhin
5-1 53:40 SCC EN Combs Blackwater Rokaly
34 Kapura lövések száma 29
26 Kiállításpercek 14

Nem ismert kegyelmet a Sportklub

 

Az ötödik SC Csíkszereda–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum