Alaposan fel kell magát szívnia a Brassónak

   

Végtelenül elszánt Opten Vasas HC vendégeskedik kedden este az Erste Liga alapszakaszgyőztesénél.

Nincs abban semmi meghökkentő, ha egy 8. helyről érkező ellenfél megszorongatja az 1. kiemeltet a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. A Fehérvári Titánok is így tettek tavaly, amikor 4-2-re jutott tovább velük szemben az FTC-Telekom. Még érdekesebb volt a 2016/17-es szezon, akkor ugyanis az alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék a 7. Ferencvárost választották, és úgy nyertek 4-3-ra nagynehezen, hogy ellenfelük 3-2-re vezetett. Azt nem tudhatjuk, hogy a Corona játékosai mennyire voltak biztosak benne, hogy könnyű dolguk lesz a playoffújonc piros-kékekkel, de ha csak minimálisan, már az is sok volt. Ladányi Balázs együttese a brassói mérkőzéseken is gyönyörűen helytállt, mindkétszer csak a végjátékban hajtott fejet, és bár az első káposztásmegyeri összecsapáson gólt sem tudtak lőni Turbuczék, negyedjére csak sikerült behúzniuk az első strigulát. Egyben ez volt egyébként a Vasas első győzelme a Brassó ellen ebben a szezonban. Ezt követően a korábbiaknál is elszántabban nyilatkozott a piros-kékek vezetőedzője, akinek feltett szándéka, hogy visszautaztassa a kék-sárgákat Budapestre. Egészen biztos, hogy ezt csak úgy úszhatják meg Valcharék, ha a 100 százaléknál is többet nyújtanak – a jégkorong nem számtan, itt még ez is lehetséges –, hiszen a vendégeik ennél kevesebbel garantáltan nem érik be a maguk részéről. A Brassó helyzetét némiképp nehezíti, hogy legjobb védőjüket, a legutóbbi találkozó végjátékában ostobán szabálytalankodó McFaddent eltiltották, kíváncsian várjuk, hogy az üres légióshelyre Klempa vagy Zagidullin érkezik-e.

Corona Brassó–Opten Vasas HC 1-5

   

Az alapszakasz-nyolcadik a harmadik harmadban megfordította a meccset, a párharc visszatér Budapestre.

A hazaiaknál Klempa és Zagidullin is bekerült a csapatba, ugyanis az eltiltott McFadden mellett ezúttal Finucci sem állt rendelkezésre. A kapuban Patrik Polc kapott lehetőséget. A vendégek sorain nem változtatott Ladányi Balázs, és a vasak között is az a Tóth Balázs állt, aki az eddigi összes mérkőzést végigvédte. Az első harmadban egyértelműen uralta a jeget a hazai együttes, a piros-kékek ritkán jutottak el helyzetekig, gól ugyanakkor csak 1 született, ezt az a Radim Valchar jegyezte a január 31. óta először játszó Klempa passzából, aki az első négy találkozón meglepő módon mindössze 1+0-t tudott felmutatni. A második felvonás után is nyílt maradt minden, egyik oldalról sem talált be senki, annak ellenére, hogy 4 kisbüntetést kellett kivédekezniük a kék-sárgáknak. Akik számára a szünet után jött a hidegzuhany. Előbb Páterka egyenlített a 42. percben, majd Seregély a 47.-ben megszerezte a vezetést. Ezután hiába akciózott a Brassó, egy újabb Páterka-találat nyomán már 1-3 állt a táblán. Az 58. percben Dave MacQueen mi mást tehetett volna, lehozta a kapusát, de ez csak arra volt jó, hogy Révész Marcell belője a negyediket is. Slusszpoén is jutott a legvégére, Odnoga Mátyás is betalált, Ladányi Balázs együttese hatalmas bravúrral 5-1-re győzött, a párharc csütörtökön 3-2-es brassói vezetésről folytatódik Káposztásmegyeren.

bravas

fotó: Corona Brassó

Belőtték az első gólt, és ez éltette őket

   

Így látták a vezetőedzők a piros-kék győzelemmel véget ért Corona Brassó–Opten Vasas HC mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: “Az első két harmadban sok lövésünk volt és egy gólt szereztünk, de aztán hagytuk, hogy az ellenfél fordítson, és amikor ez történik, egy ilyen energikus csapat képes meglepetést okozni. Belőtték az első gólt, és ez éltette őket, belőlünk pedig pont az az érzés hiányzott, hogy képesek vagyunk győzni. Sok lehetőségünk volt eldönteni a meccset, de nem tettük, és nehéz, amikor négy kiállítást kell kivédekezni zsinórban. Meglátjuk, a következő meccs mit hoz.”

Ladányi Balázs, Vasas: “Erősek voltunk és hittünk magunkban, a srácok még engem is meg tudnak lepni meccsről meccsre. Kicsit keményebben kell dolgozunk, és akkor visszatérhetünk szombaton is. Ahogy megmondtam előzetesen, nem adjuk fel, harcolni fogunk, és olyan keményen dolgozunk, ahogy csak tudunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Andre.
Polc: 85,7% (Tőke)
K
Tóth: 97,2% (Sági)
Dame-Malka, Carlson, Klempa, Valchar, Tranca
1
Ozols, Kmec, Bödök, Czakó, Révész
Bors, Boriszenko, Fowlie, Zagidullin, Gliga
2
Tornyai, Bukor, Schmál, Nagy, Turbucz
Mihály, Wilson, Molnár Zs., Péter, Molnár Z.
3
Seregély, Léránt, Szalma, Vesutkin, Páterka
Gajdó T., Szőcs, Vasile N. R., Vasile A., Gajdó B.
4
Németh, Kováts, Szlama, Odnoga, Csiki
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:12 BRA Valchar Klempa
1-1 41:42 VAS Páterka Szalma Bukor
1-2 46:37 VAS Czakó Seregély Révész
1-3 53:14 VAS Páterka Vesutkin
1-4 58:13 VAS EN Révész Czakó
1-5 59:27 VAS Odnoga Seregély Szlama
36 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 6

Így intézték el a piros-kékek a kék-sárgákat

 

Az ötödik Corona Brassó–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum