Patrice Bergeron megelőzte Bobby Orrt

 

A Boston kapitánya a 889. pontját szerezte, ezzel a franchise örökranglistáján 5. a legendás hátvéd előtt. A Minnesota állította meg a Los Angelest.

A Gardenben ebben a szezonban először ülhettek nézők a lelátón, amit a Panarin és Trouba nélkül felálló Rangers egy valószínűtlen négygólos győzelemmel ünnepelt a Keleti csoportot vezető Boston ellen. Az összecsapás a második és a harmadik játékrész fordulóján dőlt el 2-1-es hazai vezetést követően. A New York-iak a játékrész utolsó percében 12 másodperc alatt dupláztak, majd a fordulás után az első négy percben még két gólt szereztek. 6-1 után a pályafutása 300. gólját jegyző Brad Marchand találata már csak Georgijev statisztikájának az elrontására volt elég. A New Yorkban Ryan Strome három pontot szerzett, az idei draft 1/1-ese, Alexis Lafreniere az első gólpasszát adta.

alexis-lafreniere

Két jó formában lévő csapat találkozott St. Paulban, ahol a négyes győzelmi sorozattal álló Minnesota fogadta a hatos nyerő szériában lévő Los Angelest. Az Xcel Energy Centerben a várt nagy küzdelem elmaradt, a Wild ugyanis az első játékrész közepén három perc alatt hármat lőtt, korán eldöntve a mérkőzést. A hazaiak ezután Cam Talbotra bízták magukat, aki 27 védéssel zárt, és csak bő két percre volt a shutouttól. A Minnesota gólszerzői között ott volt Nick Bjugstad is, aki a Los Angeles ellen szerezte meg pályafutása 100. találatát.

A Colorado majdnem elszórakozta a győzelmet az Arizona otthonában. Az Avalanche tökéletesen játszott, és a három pontot szerző Nazem Kadri, valamint a 16 védést bemutató Hunter Miska révén másfél perccel a befejezés előtt 3-0-ra vezetett. Ekkor azonban a Coyotes váratlanul szerzett két gyors gólt, és 57 másodperce maradt arra, hogy kiharcolja a hosszabbítást. Az egyenlítő találatot már nem sikerült megszerezniük Kesseléknek, maradt a 3-2, ezzel Miska megszerezte az első győzelmét az NHL-ben.

NHL, 2021. február 26.:

NY Rangers?Boston 6-2
G.: Di Giuseppe, Strome, Blackwell, Kreider, Bucsnyevics, Brodzinski ill. Bergeron, Marchand

Minnesota?Los Angeles 3-1
G.: Kaprizov, Bjugstad, Eriksson Ek ill. Carter

Arizona?Colorado 2-3
G.: Kessel, Caggiula ill. Rantanen, Burakovsky, Kadri

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum