Elléphet riválisai mellől a Brassó

   

Ha a Corona harmadszor is legyőzi a Sportklubot, komoly lépéselőnybe kerül az alapszakasz-győzelemért folytatott versenyfutásban.

Nemzetközi szünet ide vagy oda, a magyar bázisú nemzetközi bajnokság iránt érdeklődő közönségnek nagyon is volt és van mire figyelnie ezekben a napokban. A Brassó és a Csíkszereda playoffszerű párharcának ugyanis meghatározó a jelentősége az Erste Liga-dobogósok sorrendje szempontjából. Mivel ebben a szezonban a koronavírus-járvány miatt középszakasz nincs, így az alapszakasz-győzelem jelentősége felbecsülhetetlen. Aki az élén végez, az a döntőig tartó pályaelőnyt élvezhet a rájátszás során. Jelen pillanatban úgy tűnik, erre a kék-sárgáknak van a legnagyobb esélyük. Dave MacQueen együttese az egész idény során magas színvonalon szerepelt, és bár a második magyarországi túrája hullámvölgyként is értékelhető volt, összességében végig Valcharéké maradt a legjobb meccsenkénti pontátlag. Ez mostanra annál is inkább meglátszik, hogy a mérkőzésszámok kiegyenlítődésével a Corona ténylegesen is a tabella élére állt, ráadásul úgy, hogy még mindig kevesebbet játszott, mint közvetlen riválisai. Az első hely eléréséhez természetesen kellett a kiemelkedő teljesítmény a Sportklub elleni e heti mérkőzéseken. Az 5 nap alatt lejátszott 3 találkozó során a Brassó 7 pontot szerzett, a Szereda 2-t, utóbbi tehát az egymás elleni mérleget a győztes meccsek számát tekintve még kiegyenlítheti, ám pontokban már nem foghatja be legnagyobb ellenfelét. Mindez azt is jelenti, hogy Jason Morgan tanítványai egyelőre nem érhetik utol az FTC-Telekomot, amelynél immár vesztett pontok tekintetében is rosszabbul állnak. Ezen jövő héten módosíthatnak, amikor kétszer egymás után meccselnek a zöld-fehérekkel, ám könnyen lehet, hogy az a dupla párharc nem az első, hanem a második helyről fog dönteni. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ha a mai napon a Sportklub visszavág a kék-sárgáknak a legutóbbi két vereségért, akkor ismét alaposan összesűrűsödik a mezőny az első háromban. Ehhez semmi mást nem kell tenniük a csíkiaknak, mint rengeteget javulni hátul, hiszen a kétszer egymás után bekapott 7-7 gól mindenképpen nagyon sok, jó kapusteljesítmény és koncentrált védekezés nélkül nem lehet nyerni az igazán masszív csapatok ellen. Jason Morgan azonban már többször bizonyította, hogy remek edző, előbb-utóbb bizonyára megtalálja a választ ezekre a kihívásokra is.

brascc2

Corona Brassó–SC Csíkszereda 4-3

   

A brassóiak 6 nap alatt 4 meccsből 3 alkalommal győzték le a Sportklubot, így előnyük 5 pont az Erste Liga-tabella élén.

Mindkét vezetőedző kapust cserélt szombathoz képest, a hazaiaknál Tőke Zoltán állt a vasak közé, a vendégeknél Szamankov helyett ismét László Arnold bizonyíthatott, a megüresedett légióspozíciót a mérsékelten ponterős, ám agresszív hokira mindenkor képes Tousignant foglalta el. A gyors gól, akárcsak az első három találkozón, ismét megszületett, 3:00-nál talált be Fowlie, 1-0-ra vezettek a kék-sárgák. Több találat ebben a játékrészben nem esett, a végén Dame-Malka és Becze összeakadt, ám ez a konfliktus mindössze két-két percet ért a játékvezetők megítélése szerint. A második felvonás elején Bors Huba lőtt gólt késleltetett kiállításos helyzetben, 2-0, majd néhány perccel később Loginov szépített fórban, 2-1. Ezután egyenlő erők küzdöttek, ám a következő szeredai kisbüntetés során ismét módosult az állás, ekkor Gliga íratta be a nevét a jegyzőkönyvbe, 3-1 a 37. percben. A harmadik felvonásban megint csak nyomban betalált a Corona, egy újabb fórt McFadden értékesített, 4-1. A jégkorongban persze a 3 gólos különbség nem sokat jelent, egyet Rokaly Norbert faragott belőle a 48. percben, majd még egyet Becze Tihamér az 58.-ban, amikor is a Sportklub Bors Huba gyors egymásutánban begyűjtött második kétpercese során öt a négy ellen rohamozhatott. A 4-3-nak köszönhetően izgalmas végjáték következett, magától értetődő módon kapuslehozatallal, majd 8 másodperccel a vége előtt egy újabb Wilson–Tousignant afférral. Ezzel azonban már semmit nem ért a Sportklub, az eredmény nem változott, a kék-sárgák 4 meccsből 3-at megnyertek, és 5 pontos előnyre tettek szert az Erste Liga-tabella élén.

brascc2

fotó: Corona Brassó

A Csíkszereda jó csapat, rengeteg helyzete volt

 

Így látták a vezetőedzők a negyedik Brassó–Sportklub mérkőzést.

Dave MacQueen, Corona Brassó: „Úgy gondolom, szerencsénk is volt ezen a meccsen, a Csíkszereda jó csapat, rengeteg helyzete volt, szerencsére a kapusunk nagyszerűen teljesített, meccsben tartott minket. Az egész csapat jól játszott. Örülünk a három pontnak. Most kapnak a srácok egy kis pihenőt.”

Jason Morgan, SC Csíkszereda: „Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, mert az ellenfél szerezte az első gólt, és bár gyorsan reagáltunk, és sok helyzetet dolgoztunk ki, nem tudtunk fordítani. Ahogy az előző alkalommal is mondtam, a Brassó olyan csapat, amely minden esélyt kihasznál, ezt tette most is. Nem találtuk meg a módját, hogy több gólt szerezzünk, bár a végén is közel voltunk az egyenlítéshez. A végéig harcoltunk, de az eredmény az ellenfélnek kedvezett.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Andre, Gherghies.
Tőke: 92,3% (Polc)
K
László: 84,0% (Adorján)
Carlson, McFadden, Tranca, Péter, Valchar
1
Salló, Wishart, Combs, Tousignant, Yellow Horn
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Loginov, Papp, Taratuhin, Blackwater, Becze
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
3
Láday, Farkas, Rokaly, Fodor, Bíró
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
4
Györfy, Ilyés, Casaneanu, Gecse O.
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:00 BRA Fowlie Gliga Finucci
2-0 21:06 BRA Bors Tranca Finucci
2-1 24:32 SCC PP Loginov Becze Taratuhin
3-1 36:02 BRA PP Gliga Fowlie Carlson
4-1 40:39 BRA PP Gliga McFadden Carlson
4-2 47:52 SCC Rokaly Fodor Tousignant
4-3 57:30 SCC PP Becze Combs Tousignant
25 Kapura lövések száma 39
24 Kiállításpercek 10

A kék-sárgák megléptek, nem lehetett utolérni őket

 

A Sportklub 1-4 után már csak felzárkózni tudott a Brassó otthonában, mutatjuk a mérkőzés összefoglalóját.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum