A Brassó átveheti a vezetést az Erste Ligában

   

A kék-sárgáknak semmi mást nem kell ehhez tenniük, csak pontot szerezni az SC Csíkszereda elleni párharc harmadik mérkőzésén.

Két nap szünet után folytatódik a két erdélyi topklub speciális különcsatája a magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszában. A Corona és a Sporklub hat nap alatt négyszer meccsel egymással, ebből két találkozó már lement a Vákár Lajos Műjégpályán. A csíkiaknak nem volt sok okuk az örömre, hiszen előzetesen talán több ponttal kalkuláltak, mint a végül begyűjtött 2 egység. Az első összecsapás végjátékáig pompásan alakultak a dolgok hazai szemszögből, ám aztán a brassóiak 1 pontot el tudtak vinni, majd másnap lényegében kiütötték ellenfelüket gyors és lendületes támadójátékuknak köszönhetően. Ez utóbbi alkalommal megmutatkoztak a Szereda gyengéi: noha a támadópotenciáljuk abszolút fergeteges, amennyiben nyomás alá kerülnek, hátul hajlamosak elemi hibákat elkövetni. A 7 bekapott gól között bőven voltak olyanok, amelyek a megmagyarázhatatlanság határait súrolták. Nem lennénk meglepve, ha Jason Morgan az elmúlt két napban a jégkorong e szegmensére koncentrált volna az edzéseken és a taktikai értekezleteken. A Brassó ebből a szempontból kiegyensúlyozotabbnak tűnik, hiszen a kapusai kiválóak, és a védekezése is összeszedett, habár ők sem zárnak mindig tökéletesen, gondoljunk csak a listavezető FTC-Telekom otthonában beszedett 8-asra. Ha már itt tartunk: a zöldek előnye immár csupán 1 pont a Corona előtt, vagyis ha Dave MacQueen legénységének legalább ikszre sikerül hoznia az újabb rangadót, akkor hosszú idő után váltás lesz az Erste Liga-tabella élén. Erről a kérdésről persze Beczééknek bizonyára más a véleményük, ők visszavágásra készülnek. Ennek kapcsán is jönnön egy kis matek: amennyiben a Szereda hatvan perc alatt nyerne, az első 3 együttes 1 ponton belülre kerülne az élmezőnyben.

sccbra2

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Corona Brassó–SC Csíkszereda 7-5

   

A Brassó egymás után másodszor is legyőzte a Sportklubot, és ezzel az Erste Liga-tabella élére állt.

Dave MacQueen érdemben nem változtatott csapata összetételén, a kapuban Polc kezdett, akárcsak legutóbb, Jason Morgan viszont lecserélte László Arnoldot Makszim Szamankovra – a székely hálóőr backupként öltözött –, és a védelembe behozta Alegszandr Loginovot, így Maylannek és Tousignant-nak sem jutott hely a mezőnyjátékosok között. Az első játékrész kiállításokat és gólokat is bőven hozott, ráadásul különböző típusúakat, azaz egyenlő létszám mellett, hátrányban és kettős fórban is betaláltak a csapatok. Mint kedden és szerdán, ezúttal is korán jutott át a gólvonalon elsőre a pakk, mégpedig Becze Tihamér által a 4. percben, amire Molnár Zoltán válaszolt a 7.-ben. A 14.-ben 22 másodperc alatt kétszer kapituláltak a kapusok, Cody Carlson kettős fórban volt pontos, majd Combs szimpla hátrányban egalizált. Hogy ne maradjon 2-2 az első szünetre, arról Carlo Finucci gondoskodott a kék-sárgák részéről. A második menetben szelídült a tempó, Gecse Olivér a harmad derekán – szezonbeli első találatával – egyenlített, 3-3, ám Péter Balázs visszavette az előnyt, 4-3. Az utolsó felvonás megint élénkebb hokit hozott, a duplázó Combs révén villámgyorsan 4-4 lett az állás, majd az ugyancsak a másodikat jegyző Finucci 5-4-re korrigált. Újabb egyenlítés, újabb válasz következett: Becze az 50., Carlsson az 55. perben iratkozott fel az eredményjelzőre, 6-5. A kezdő bedobást követően Péter Balázs is meglőtte a maga második gólját – Radim Valchar ekkor már a negyedik asszisztját jegyezte –, a találkozó során először növelve közte kettőre a differenciát, 7-5 az 56. percben. Ezek után mi más következhetett volna, mint időkérés és kapuslehozatal a csíkiak részéről, ez azonban nem vezetett eredményre, a Corona egymás után másodszor nyert, és az FTC-Telekomot megelőzve vezeti az Erste Liga-tabellát. Vasárnap negyedszer és egyben utoljára csap össze a két együttes az alapszakaszban.

brascc

fotó: Corona Brassó

A Brassó jó csapat, és minden hibánkat kihasználja

   

Így látták a vezetőedzők a harmadik Brassó–Csíkszereda rangadót.

Dave MacQueen, Brassó: „Azt mondják, a jó csapatok tudnak győzni akkor is, ha nem a legjobb formában játszanak. Mi jó csapat vagyunk, és ezúttal úgy nyertünk, hogy nem a legjobbunkat nyújtottuk. Sok egyéni hibát követtünk el, de végül jól dolgozva három pontot szereztünk. Ez a négymeccses sorozat olyan, mint a rájátszás. Vasárnap egy új nap, és újabb meccs következik.”

Jason Morgan, Csíkszereda: „Egy jó csapattal találkoztunk, tudtuk, hogy ez a négymeccses sorozat kemény lesz. A minimálisra kellett volna csökkentenünk a hibákat a győzelemhez. Az első harmadban kicsit lassúak voltunk, és az ellenfél kihasználta a hibáinkat. A második játékrész jobban sikerült, de végül nem tudtunk győzni, az ellenfél megtartotta a vezetését. A kapusuk nagyon jól védett, az ő bravúrjai is kellettek, hogy megőrizzék az előnyt. Elismerés illeti a Brassót, jó csapat, és minden hibánkat kihasználja.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Filip, Gherghies.
Polc: 87,8% (Tőke)
K
Szamankov: 76,7% (László)
Carlson, McFadden, Tranca, Péter, Valchar
1
Loginov, Papp, Fodor, Taratuhin, Becze
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
2
Farkas, Wishart, Combs, Blackwater, Yellow Horn
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
3
Láday, Salló, Rokaly, Casaneanu, Bíró
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
4
Györfy, Ilyés, Sándor, Gecse O.
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:28 SCC Becze Blackwater Fodor
1-1 06:21 BRA Molnár Z. Péter Valchar
2-1 14:05 BRA PP2 Carlson Finucci Valchar
2-2 14:27 SCC SH Combs
3-2 17:47 BRA Finucci Fowlie
3-3 30:53 SCC Gecse O. Láday
4-3 35:36 BRA PP Péter Boriszenko Gliga
4-4 40:42 SCC PP Combs Yellow Horn Wishart
5-4 43:53 BRA Finucci Fowlie Bors
5-5 49:43 SCC Fodor Taratuhin Becze
6-5 54:24 BRA PP Carlson McFadden Finucci
7-5 55:41 BRA Péter Valchar
30 Kapura lövések száma 41
12 Kiállításpercek 14

Becze az alapvonal mögül varrta fel a rövidbe

   

A meccset azonban a Brassó nyerte a Csíkszereda ellen 7-5-re, mutatjuk az összefoglalót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum