Oda kell figyelnie a Brassónak az első harmadra

   

Másodszor is összecsap a Vákár Lajos Műjégpályán az Erste Liga két legerősebb erdélyi együttese.

Különleges forgatókönyv mellett zajlott le a 4 meccses Sportklub–Brassó alapszakaszpárharc első fejezete. A hazaiak már az első percben vezetést szereztek, majd 4:13-mal a vége előtt két góllal mentek, mégis hosszabbításra kényszerültek. Ez önmagában még nem mutat semmi extremitást, ám az érdekes, hogy két hazai találat született az adott játékrész legelején – a nyitó harmadban és a hosszabbításban –, míg a vendégek első szépítő gólja a közbülső felvonás utolsó percében ment be, az egyenlítés pedig 1:08-cal a záró dudaszó előtt jött össze. Ebből is látszik, Dave MacQueen fiainak az első korongbedobások után kell jobban koncentrálniuk, Jason Morgan tanítványainak pedig az adott menetek végén ildomos kiemelten figyelniük. Persze meglehet, hogy ezek túlzó megállapítások, és szerda este egészen máshogyan alakulnak az események, az azonban biztos, hogy a csapatok engedtek kedden néhány könnyebb gólt az ellenfeleknek, és ezen muszáj változtatniuk a védekezés és a kapusteljesítmények színvonalának emelésével. A lényeg, hogy az első összecsapás tapasztalatait értékelve melyik mester miben változtathat, miként lepheti meg a másikat. MacQueennek ezen a téren korlátozottabb a mozgástere – legalábbis a csapat összetételét tekintve, hiszen a taktika terén bármelyikük lehet innovatívabb –, Morgan viszont akár légiósai felét is kicserélheti. Más kérdés, hogy erre nem feltétlenül van oka, lévén, hogy a Blackwater, Combs, Yellow Horn trió kimagaslott a mezőnyből az első felvonás során. A végére egy kis matek: azok után, hogy a keddi csata hosszabbításba torkollott, szerdán még egyik gárda sem érheti utol a listavezető FTC-Telekomot, erre csak szombaton, az első brassói visszavágón kerülhet majd sor.

sccbra2

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–Corona Brassó 3-7

   

A gyorsan vezetést szerző és a mérkőzést végig uraló kék-sárgák egyértelmű győzelmet arattak a párharc második felvonásán.

A hazaiak nem cseréltek kapust a 4-3-as keddi meccs után, a vendégek igen, Patrik Polc kezdett náluk. Jason Morgan egy az egyben ugyanazokat a légiósokat küldte pályára, ezen a téren Dave MacQueen sem változtatott. Komoly hangnemben kezdődött a meccs, Tousignant és Wilson már a második percben összekapott, megúszták 2+2+10-zel, aztán gyakorlatilag azonnal jött két kék-sárga gól, előbb Tranca, majd Molnár Zsombor volt eredményes, 0-2 a 3. percben. Ezzel nem volt vége a rohanásnak, jöttek egyre-másra a kiállítások, a csíkiak szakvezetőjének a 10. percben időt kellett kérnie. Mindez nem segített, egy újabb konfliktust követően – Láday és McFadden találta meg egymást – Finucci fórban belőtte a harmadikat. A közbülső játékrészben szelídebbre vették a stílust a felek, Sportklub-kiállítás nem is volt, a két brassóit nem használták ki a vendéglátók. Öt az öt ellen mégis sikerült szépíteniük Taratuhin révén, ám erre Mihály Ede válaszolt, a 35 éves támadónak ez csak a második Erste Liga-gólja volt a szezonban. A harmadik felvonás tehát 1-4-es állás mellett kezdődött, de nem maradt így sokáig, Finucci az első percben megszerezte saját maga második, csapata ötödik gólját, 1-5. Ha bárki azt hitte volna, hogy ezzel vége a fejezetnek, nagyot tévedett: kis idő múltán Yellow Horn és Becze révén szűk két perc alatt kettőt vágott a Szereda, így a 3-5 azt jelentette, hogy megint nyílt minden. Ez nem sokáig tartott, amiben a csíkiak légiósainak újabb kiállításai is szerepet játszottak. Jason Morgan már az 57. percben lehozta kapusát, amire gyors Wilson-gól volt a válasz – Polc asszisztot jegyzett –, majd a Brassó szinte azonnal lőtt még egyet Bors Huba jóvoltából, 3-7 után nem volt több kérdés a végkimenetelt illetően. A Corona egyértelmű győzelemmel vágott vissza a keddi verségért, és 1 pontra megközelítette a listavezető FTC-Telekomot. Folytatás szombaton és vasárnap, immár a Patinoarul Olimpicban.

sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Az ellenfelünk jobb volt

   

Mestermérleg a második Csíkszeredai Sportklub–Brassó mérkőzést követően.

Hozó Levente másodedző, SC Csíkszereda: „Felhívtuk a csapat figyelmét arra, hogy a keddi meccs után nekünk fog esni a Brassó, de még így is megleptek az első öt-hat percben mutatott kemény játékukkal. Megbeszéltük, hogy ne adjunk lehetőséget az ellentámadásra, ennek ellenére sok elvesztett korongot ajándékoztunk oda nekik. A második harmadban voltak lehetőségeink a felzárkózásra, de az emberelőnyöket sem tudtuk sajnos kihasználni. Az ellenfelünk jobb volt. Egyértelmű győzelmi szándékkal megyünk a két brassói meccsre.”

Dave MacQueen vezetőedző, Corona Brassó: „Néhány változást eszközöltünk a mérkőzésre abban a reményben, hogy sikerül az első pillanattól erőteljesen jégkorongozni. Gyorsan vezetést szereztünk, onnantól pedig már nem volt gond a játékunkkal. Számítottunk rá, hogy az utolsó harmadban mindent egy lapra feltéve fog nyomást gyakorolni a Csíkszereda, de kitartottunk és fontos pontokat gyűjtöttünk. Előjött a fizikai játék is, személy szerint hazai pályán még keményebb meccsekre számítok.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Magyar, Gherghies.
László: 83,8% (Adorján)
K
Polc: 93,8% (Tőke)
Farkas, Wishart, Blackwater, Combs, Yellow Horn
1
Carlson, McFadden, Tranca, Péter, Valchar
Láday, Papp, Becze, Tousignant, Taratuhin
2
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
Györfy, Salló, Fodor, Maylan, Bíró
3
Bors, Boriszenko, Mihály, Molnár Z., Molnár Zs.
Szabó, Casaneanu, Sándor, Rokaly
4
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:55 BRA Tranca Péter Valchar
0-2 02:23 BRA Molnár Z. Molnár Zs. Carlson
0-3 12:34 BRA PP Finucci Fowlie Valchar
1-3 33:33 SCC Taratuhin Tousignant Papp
1-4 38:31 BRA Mihály Molnár Z. Gajdó B.
1-5 40:52 BRA Finucci Fowlie McFadden
2-5 45:35 SCC Yellow Horn Combs Maylan
3-5 47:20 SCC Becze László
3-6 56:53 BRA EN Wilson Polc Tranca
3-7 57:08 BRA Bors Wilson Valchar
48 Kapura lövések száma 37
38 Kiállításpercek 30

Finucci félpályás megpattanót ívelt a Sportklubnak

 

A Brassó 7-3-ra nyerte a párharc második mérkőzését idegenben, mutatjuk az összefoglalót.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum