Kezdődhet a Sportklub–Brassó “előrájátszás”

   

Az Erste Liga legerősebbjei közé tartozó 2 együttes 6 nap alatt lejátssza mind a 4 alapszakaszmeccsét.

Vasárnapra jórészt kiegyenlítődnek a mérkőzésszámok különbségei a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány és következményei miatt a Csíkszeredai Sportklub és a Corona Brassó került ebből a szempontból lépéshátrányba leginkább. Időközben mindketten közelebb jöttek a többiekhez, de kell még néhány nap – és értelemszerűen néhány összecsapás is –, hogy a differencia eltűnjön. Ezeket a hiányzó csatákat most egymás ellen fogja megvívni a két masszív gárda. Nem kell túlmagyarázni, mindenki tudja: a Szereda és a Brassó az Erste Liga legjobbjai közé tartoznak, oly annyira, hogy a tabella második és a harmadik helyén állva az övék a legjobb pontátlag, rajtuk kívül senki más nincs hetven százalék fölött, beleértve a listavezető FTC-Telekomot is. Ezzel együtt a Corona hátránya 5 pont, a Szeredáé 6, kiegyenlített eredmények esetén tehát mindketten utolérhetik a Fradit, de számottevő előnyre egyikük sem tehet szert vele szemben. Más helyzet állna elő abban az esetben, ha valamelyikük dominálni tudna a másikkal szemben a 6 napos rohanás során. Hogy ez melyikük lehetne, arról semmit nem tudhatunk mondani előzetesen, két színvonalas kerettel rendelkező csapatról van szó ugyanis. A Sportklub légiósbrigádja népesebb, ami az állandó rotálást is lehetővé teszi, míg a Corona a kapuban és a védelemben tűnik stabilabbnak, habár egy olyan támadópotenciállal szemben sem merülhetnek fel kifogások, ahol Valcharok, Klempák, Fowlie-k viszik a prímet. Ami a hazai hokisokat illeti, kék-fehérben ott van az élete szezonját futó Becze, a másikon meg a nem kevésbé kiváló – bár kevésbé szem előtt lévő – Tranca Dániel. Egy szó, mint száz, az is lehet, hogy egyik-másik klasszis villanásai döntenek majd, és az is, hogy a csapatok mélysége, ergo: minden lehetséges. Ami biztos, az az, hogy komoly izgalmakra van kilátás, és hogy ebből a szezonból csupán egy előzményről tudunk beszámolni: a román kupát évekig tartó csíki hegemóniát megtörve a Brassó vitte haza decemberben.

beczevalchar

SC Csíkszereda–Brassó 4-3

   

A játékidő túlnyomó részében vezetett a Sportklub az erdélyi csúcsrangadón, majd végül hosszabbításban sikerült nyernie.

A hazaiaknál Makszim Szamankovot ezúttal sem nevezték, a kapuban László Arnold kezdett, cseréjeként Adorján Örs öltözött, illetve hiányzott Kuljas és Loginov is. A vendégeknél nem tért vissza Tomas Klempa, a vasak közé pedig Tőke Zoltán állt. Őt nagyon hamar felevatták, Combs már az 1. perc felénél betalált. A folytatásban egyenlő erők küzdöttek, illetve kimaradt két-két emberfór, majd a második játékrész 6. percében Yellow Horn megduplázta a csíkiak előnyét. A kék-sárgák szépítési próbálkozásait a harmad utolsó pillanataiban koronázta siker Tranca Dánielnek köszönhetően, két játékrész után tehát 2-1-re álltak a felek. A záró felvonásban a Corona kihagyott egy öt a négy elleni lehetőséget, a Szereda viszont értékesítette az övét, Láday Tamás 3-1-re módosította az eredményt az 52. percben. Nem sokkal később Salló és Gajdó Balázs kisebb konfliktusa színesítette az eseményeket, majd Molnár Zsombor gólja tette izgalmassá a végjátékot, amelyre 3-2-es hazai vezetéssel fordultak rá a felek. A Brassó egyenlítési esélyeit növelte Láday kisbüntetése az 58. percben, menetrend szerint megjött a kapuslehozatal és az  időkérés, majd pillanatokon belül a gól is, méghozzá Valchar révén, 3-3, az első 30 másodperc után az utolsó percre ismét döntetlent mutatott a tábla. A hosszabbításban a Sportklubnak csak sikerült kicsikarnia a győzelmet, Blackwater már az első percben betalált, 4-3 lett a vége. A két csapat pontazonossággal áll az Erste Liga-tabellán, és szerdán ismét összecsap a Vákár Lajos Műjégpályán.

sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Erősnek érzem a csapatösszhangot

   

Így látták a vezetőedzők az Erste Liga-alapszakasz első Csíkszereda–Brassó csúcsrangadóját.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: „Tudtuk, hogy érzelmekkel teli mérkőzés lesz. Keményen küzdöttek egymásért a fiúk, aminek az eredményeként végig mi vezettünk a találkozón. Bár végül kiegyenlített az ellenfél, erősnek érzem a csapatösszhangot. Sorozatban négyszer játszunk a Brassóval, elsőre nekünk sikerült megadni az alaphangot a találkozóknak. Nagyszerű győzelem volt, ez önbizalmat ad a folytatásra, hiszen ha ránézünk a tabellára, bárki odaérhet az első helyre.”

Dave MacQueen, Brassó: „Kiváló összecsapás volt két kiváló csapat között. Az első harmadban nem sikerült felpörögnünk annyira, mint az ellenfél, csak a második húsz perctől kezdtünk igazán jól játszani. Dicséret illeti a srácokat a két későn szerzett gólért. Az elmúlt hónapban leginkább az első harmaddal voltak gondjaink. Nem szabad hagynunk, hogy az ellenfél térdre kényszerítsen az elején, erre jobban oda kell figyelnünk. Kétségtelen, hogy a Csíkszereda nagyon jó sorozatban van most.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Gherghies, Péter.
László: 88,9% (Adorján)
K
Tőke: 88,6% (Polc)
Farkas, Wishart, Blackwater, Combs, Yellow Horn
1
Carlson, Boriszenko, Tranca, Molnár Zs., Valchar
Láday, Papp, Becze, Bíró, Taratuhin
2
Dame-Malka, Wilson, Finucci, Fowlie, Gliga
Györfy, Salló, Fodor, Maylan, Tousignant
3
Bors, McFadden, Mihály, Molnár Z., Péter
Gecse O., Szabó, Casaneanu, Sándor, Rokaly
4
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Gajdó B., Szőcs
Morgan Jason, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Zsók Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:30 SCC Combs Blackwater
2-0 25:58 SCC Yellow Horn
2-1 39:22 BRA Tranca Valchar
3-1 51:19 SCC PP Láday Bíró Becze
3-2 55:47 BRA Molnár Zs. Molnár Z. Wilson
3-3 58:52 BRA PP Valchar McFadden Finucci
4-3 60:33 SCC Blackwater Wishart
35 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 8

Combs már az első cserében vezetést szerzett

 

Az első SC Csíkszereda–Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum