Hirtelen veszélyessé vált DAB várja a DEAC-ot

   

A legújabb fejlemények alapján a felsőházba vágyó debreceniek nem mehetnek biztosra Újvárosban.

A Dunaújvárosi Acélbikák ugyan elvileg már lemondtak a rájátszásról, ám azzal, hogy kiütötték az előnyösebb helyzetben lévő Opten Vasas HC-t legutóbb, váratlanul mégis versenyben maradtak. Az esélyeik persze minimálisak, ugyanis bár matematikailag minden további nélkül odaérhetnének a 8. helyre, ám nagymértékben nehezíti a helyzetüket, hogy hátralévő 5 meccsükből 4-et egy erdélyi túra részeként kell abszolválniuk. Az a csürtörtöki 7-2 mindenesetre – amelyet három korábbi kulcsjátékosuk hiányzása-távozása előzött meg – még csak a második rendes játékidős győzelmük volt az idei Erste Liga-szezonban. Jellemző a többhavi produkciójukra, hogy korábbi pontgyáros excsapatkapitányuk, Azari Zsolt most ütötte be az első gólját ebben az évadban. Ám akárhogy is volt, egyértelmű, hogy az utolsó játéknapokon veszélyes csapatként kell számolni velük. A piros-kékek ezt elmulasztották, így pórul jártak, a példa  adott a DEAC számára. David Musial együttese számára nagy a tét, Kiss Patrikék a felsőházba vágynak, hogy pályaelőnnyel kezdhessék a negyeddöntőt. Gyengébb szériájuknak legutóbb vége szakadt, szabályosan lenullázták a listavezetőt a Tüskecsarnokban, ha lendületben maradnak, akkor azért mégsem lehet gond. Ám annak érdekében, hogy meglegyen nekik a top 4, egyszerűen nem hibázhatnak, ugyanis az 5. helyről indulva már csak 3 meccsük van. A két együttes eddigi három találkozóját simán nyerték a debreceniek. Még egy érdekesség a végére: Hugo Turcotte – amennyiben persze nevezi őt Musial mester – máris visszatérhet előző otthonába.

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 2-5

   

A DAB a második harmad végéig tartotta a lépést a rájátszásbeli pályaelőnyért hajtó ellenfelével szemben.

A dunaújvárosiaknál az eltiltott Pozsár helyén Somogyi kapott lehetőséget. A debrecenieknél három helyen is változott a keret: Pesztunov, Bogesic és Kulesov pihent, ellenben Filbrandt, Sándor Bence és Mihalik jégre léphetett. A meccs első emberelőnyét gólra váltotta a DAB, Pinczés Olivér kotorta be közelről a korongot. A harmad közepén kettős emberelőnybe került a DEAC, végül 5 a 4 ellen talált be, mégpedig az Acélbikáktól igazolt Turcotte révén. A kiegyenlített nyitó húsz perc után a második felvonásban már fölényben játszottak a debreceniek, lendületüket egy kettős emberhátrány törte meg, amit kivédekeztek. A megmaradt 4 az 5 elleni lehetőség pedig meghozta a második vendég gólt: Novotny a kapu mögül rálőtte a korongot a visszaérő Pinczésre, akiről az bekerült az üres kapuba. Nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak, mégpedig pont Pinczés révén. A 36. percben megint emberhátrányos találatot szerzett a DEAC, ezúttal Molnár ugrott ki, sikerrel zárta szólóját. A második szünet előtt Dalecky piszkálta be közelről a hazai kapuba a korongot. A harmadik húsz percben a DAB hajtott a felzárkózásért, eredménytelenül. Öt perccel a vége előtt Mazzag korcsolyájáról a kapuba került a korong, a játékvezetők megadták a gólt, amivel kialakult a végeredmény.

A DEAC 5-2-re nyert, a MAC HKB-t megelőzve feljött a tabella 4. helyére, a debreceniek február 16-án az Opten Vasas HC-t fogadják. A DAB-ra még 4 erdélyi mérkőzés vár az alapszakaszban, túráját február 17-én kezdi Brassóban.

dabdeb_MG_4650

fotó: Anda Fábián/DAB

A végén egy bohózatba illő gólt kaptunk

   

Mestermérleg a DAB–DEAC mérkőzés után.

Borbás Gergely másodedző, DAB: “Az első harmadban tudtuk tartani a lépést a liga egyik legjobb csapatával, a másodikban már nagyobb volt a nyomás az ellenfél részéről. A fordulópontot az jelentette, hogy nem találtunk be kettős előnyből, majd a végén egy bohózatba illő gólt kaptunk. Két találatot is úgy szerzett az ellenfelünk, hogy mi voltunk emberelőnyben, ez megengedhetetlen. A küzdéssel nem volt probléma, talán más lencse alatt van a csapatunk az utolsó két meccs óta, hiszen sok fiatal játékos kap lehetőséget. Külső szemlélőként így szerethetőbb is a csapatunk, az utolsó másodpercekig küzdöttünk, ez jó jel lehet a jövőre nézve.”

David Musial vezetőedző, DEAC: “Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, mert harcban vagyunk a negyedik helyért, ami pályaelőnyt jelentene a rájátszásban. A DAB-nak nem volt veszíteni valója, úgy is játszott, de jól működött a hátrányos védekezésünk, kivédekeztünk egy kettős hátrányt, majd két gólt is négy az öt ellen szereztünk, és utána meg is tudtuk őrizni az előnyünket. Az 5-2-es győzelem szép eredmény számunkra, most lesz néhány szabadnapunk, aztán elkezdünk készülni a rájátszásra.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Fényi, Pálkövi.
Bacashihua: 91,1% (Pinczés B.)
K
Hetényi: 94,3% (Gönczi)
Gebei B., Nilsson, Török, St. Pierre, Szappanos
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
Jakabfy S., Vuorijarvi, Gebei G., Mazurek, Pinczés O.
2
Kiss R., Sándor F., Hári, Izacky, Berta
Jakabfy Cs., Dósa, Németh, Pihlqvist, Azari
3
Filbrandt, Sándor B., Kiss P., Kozma, Szűcs
Lencsés, Somogyi, Barna, Tamás, Subotic
4
Mihalik, Mazzag, Molnár
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:32 DAB PP Pinczés O. Pihlqvist Azari
1-1 11:47 DEB PP Turcotte Berta
1-2 28:28 DEB SH Novotny
2-2 31:07 DAB Pinczés O. Török Vuorijarvi
2-3 35:31 DEB SH Molnár Mazzag
2-4 38:53 DEB Dalecky Vokla Turcotte
2-5 55:03 DEB Mazzag Molnár Mihalik
35 Kapura lövések száma 56
4 Kiállításpercek 12

Egészen különleges gólt lőtt Novotny

 

Elvette a kapustól a korongot, visszatette volna vakon, egy védőről bement. A DAB–DEAC meccs összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum