Első győzelmére hajthat a Fradi ellen a MAC HKB

   

A két gárda eddigi három meccséből kettő nem ért véget rendes játékidőben, nem kérdés, hogy negyedjére is szoros csatára van kilátás.

Meglepő vereséggel ért véget az FTC-Telekom 10 meccses győzelmi sorozata. Nem az volt váratlan, hogy a DEAC nyerni tudott a Tüskecsarnokban csütörtökön – ezt első nekifutásra is megtette december 2-án, akkor 4-3 volt a vége a vendégek javára –, a 4-0-s különbség az, amire nem sokan számíthattak a közvetlen előzmények alapján. Mindettől függetlenül Fodor Szabolcs együttese továbbra is vezeti az Erste Liga-tabellát, előnye 8 pont a Brassó és 12 az SC Csíkszereda előtt. Azt is figyelembe kell venni, hogy a két erdélyi gárdának még 5-5 meccsnyi tartaléka van, igen ám, csakhogy ők jövő héten sorozatban négyszer rangadóznak egymással, és hacsak valamelyik nem harcol ki döntő fölényt – hanem esetleg közel egyenlően teljesítenek –, akkor első körben egyikük sem fogja utolérni a zöldeket. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mindenképpen biztos, hogy az FTC-nek további pontokra van szüksége a döntőig tartó pályaelőny biztosításához. A listavezetőnek 5 találkozója van hátra, közte egy fölöttébb izgalmas – és a nyitott kérdéseket majd lezáró – erdélyi túrával, amelyre illenék sikeres meccsel hangolódni. Csakhogy a MAC HKB-nak is vannak ambíciói. Az újbudaiak az 5. helyen állnak, és magától értetődő, hogy vissza szeretnének kapaszkodni a közvetlen felsőházba, ami nem lehetetlen. Ők már túl vannak a nagy utazásokon, és Erdélyből ugyan csak 3 pontot hoztak, ám győzelemmel zártak, a Brassót sikerült felülmúlniuk. Ebből is látszik, Kangyal Balázs fiai bárkit képesek legyőzni – ebben Kovács Bronson és Pápa Márton érkezése is segíthet –, ami akkor is igaz, ha az aktuális idényben az FTC-Telekomot egyszer sem bírták felülmúlni. Először és másodszor hosszabbításban, harmadszor szűken bár, de rendes játékidőben kaptak ki a Tüskecsarnok-beli házi rangadón a “rozsomákok”, a szombat délutáni tévés meccs tehát az utolsó esélyük, hogy nyerjenek.

MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom 5-1

   

Taktikus-lendületes hokival és kiváló kapusteljesítménnyel először győzte le a szezonban a zöldeket Kangyal Balázs csapata.

A Fradinál továbbra sem védhetett a sérült Arany Gergely, a MAC HKB-nál az új igazolások közül csak Kovács Bronsont vetették be, Pápa Mártont nem. A listavezető tempósan kezdett, helyzetek sorát alakította ki, ám Bálizs mindent védett. Az újbudaiak sem voltak veszélytelenek, annyira nem, hogy Kozma egy lefülelt koronggal kilépve megszerezte a vezetést a 12. percben, a svéd utánpótlásból hazatért fiatal támadónak ez volt az első Erste liga-gólja. Nem sokkal később jött a második MAC HKB-találat, Nagy Krisztián korongot szerzett a saját harmadában, meglódult, középre passzolt, Schlekmann azonnal tovább tette, Sofron bebombázta, 2-0.

Alig kezdődött el a második harmad, amikor Schlekmann a támadóharmadba belépve lövésre szánta el magát, Nagy Kristóf nem bírt hárítani, 3-0. Amikor egy üzlet beindul: a 24. percben emberelőnyben bulit nyert Kreisz, Terbócs kihozta a pakkot a tömegből, majd nemes egyszerűséggel bevágta, 4-0. Fodor Szabolcsnak időt kellett kérnie, kapust azonban nem cserélhetett, a padon az alig 17 éves Földes László ült. Egy tanácstalan időszak után összeszedte magát az FTC, egyre több spiritusz volt Nagy Gergőék akcióiban, de nem ment be semmi, a “rozsomákok” védekezése működött, és Bálizs is ihletetten dolgozott a vasak között. Aaz újabb gól is a túloldalon esett, Sofron harcolt hatalmasat a palánknál, passzát Macaulay lőtte rá, a lecsorgót Nagy Krisztián sodorta Brance Orbán elé, aki belőtte az ötödiket a 40. percben. Iszonyú nehéz helyzetbe került az FTC-Telekom, amely a DEAC elleni 0-4-et is ide számítva 5 harmad óta nem talált be.

Az utolsó játékrészben az idő múlásával egyértelművé vált, hogy az FTC-Telekom nem tud felzárkózni, összeszedetten bekkelt és lendületesen kontrázott a MAC HKB. A becsületgólt az 54. percben szerezte meg Kulmala emberelőnyben, kialakítva az 5-1-es végeredményt. A zöldek az egymás utáni második vereségük ellenére természetesen továbbra is nagy előnnyel vezetik a tabellát. Az Újbuda először győzte le a szezon során a megosztott címvédőt, és sikerével egyből a 3. helyre ugrott.

macftc

fotó: Szilágyi Anna/MAC HKB Újbuda

Nem olyan a gondolkodás, nem olyan a láb

   

A MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom mérkőzésről Marton Tibor másodedző és Fodor Szabolcs vezetőedző nyilatkozott.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Szabó, Váczi.
Bálizs: 98,0% (Farkas R.)
K
Nagy Kristóf: 85,7% (Földes)
Pozsgai, Dóczi, Schlekmann, Nagy Krisztián, Sofron
1
Ellerby, Hegyi, Nagy G., Hodgman, Kóger
Macaulay, Jászai, Orban, Kreisz, Terbócs
2
Tóth Gergely, Versteeg, Németh, Tóth A., Kulmala
Garát, Csollák, Kozma, Ritter, Molnár
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Somogyi, Sági
Kovács, Ádám, Kedves, Majoross, Lőczi
4
Boros, Galántai, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:32 BJA Kozma
2-0 18:03 BJA Sofron Schlekmann Nagy Krisztián
3-0 20:21 BJA Schlekmann Pozsgai Nagy Krisztián
4-0 23:05 BJA PP Terbócs Kreisz
5-0 39:23 BJA Orban Nagy Krisztián Macaulay
5-1 53:15 FTC PP Kulmala Nagy G. Kóger
35 Kapura lövések száma 51
6 Kiállításpercek 2

Kozma Dávid első gólja és még 5 találat

 

A MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum