A Vasas 4-ből negyedszer verheti az Acélbikákat

   

Az alaposan meggyengült DAB-nak a csütörtöki az utolsó lehetősége, hogy pontot szerezzen egykori közvetlen riválisától.

Jó néhányszor megírtuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák jelentik az idei Erste Liga-szezon abszolút negatív meglepetését. Azariék messze leszakadva állnak az utolsó helyen, legjobbjuk, Keegan Dansereau sérülés miatt hosszú pihenőre kényszerült, két további meghatározó játékosukat, Kovács Bronsont és Hugo Turcotte-ot elengedték. Nyilvánvaló tehát, hogy bár matematikailag még elérhetnék a rájátszást, valójában elengedték ezt az idényt, sőt a klubelnök szerint az is kétséges, hogy jövőre lesz-e profi csapat Újvárosban. Abban ugyanakkor, hogy a DAB ide jutott, az általunk nem ismert helyi körülmények mellett kulcsfontosságúak a Titánok és az Open Vasas HC ellen elért eredmények. Ezen a téren nem akármilyen produkciót nyújtottak az idén az Acélbikák. A Titánok elleni 4 meccsükből 1-et nyertek meg, 3-at veszítettek el, összesen 2 pontot szereztek. A Vasas ellen még rosszabb a helyzet, 3-ból semmi, 0 pont, 4-17-es gólkülönbség. Mindez azonban nem altathatja el a rájátszásra álló Ladányi-gárda éberségét. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az újvárosi keret maradéka – van ott még néhány légiós, és talán a fiatalok sem veszítették el végleg az ambícióikat – megpróbálja megemberelni magát, és megakadályozni az abszolút megaláztatást. Persze az is tény, hogy jelen állás szerint a piros-kékeké a jobb csapat, és voltaképpen a papírformát kell most érvényesíteniük. Ez a lecke, és érdekes lesz figyelni, hogy miként sikerül ezt elsajátítaniuk Bödökéknek. Amennyiben összejön, akár 6 pont előnyre is szert tehetnek a Cskíszeredában vendégeskedő Titánokkal szemben.

Dunaújvárosi Acélbikák–Opten Vasas HC 7-3

   

A DAB a mesterhármasig jutó Németh Péter vezetésével megszerezte első 2021-es rendes játékidős győzelmét.

A Dunaújvárosi Acélbikáknál a távozott Kovács Bronson és Turcotte helyén Jakabfy Csongor és Barna kapott lehetőséget. Az Opten Vasas HC-ban nem játszott Németh és a Miskolcról kölcsönkapott Mattyasovszky, ellenben visszatért Ozols, Nagy Márk és Pápa. A meccs elején a dunaújvárosiak kihagytak egy emberelőnyt, de a kiegészülés után nem sokkal Azari közelről vezetéshez juttatta az Acélbikákat. A rutinos csatár ezzel megszerezte szezonbeli első találatát. Ezt követően jó iramú játék zajlott, lelkesen küzdött mindkét fél. A nyitó harmad folyamatosságáról sokat elmond, hogy a 20 percnyi játékidő 25 perc alatt zajlott le. A második játékrész 16. másodpercében egyenlített a Vasas, Czakó volt eredményes közelről. A hazaiak 4 percen belül visszavették az előnyt, Pinczés Olivér talált be Tóthnak. A mérkőzés felénél Pozsár és Ozols verekedett össze, mindkettejüknek véget ért a meccs, illetve emberelőnybe került a DAB. A dunaújvárosiak a második fórjukat is kihasználták, Mazurek lőtt gólt. A középső harmad végén a vendégek kihagytak egy másfél perces kettős emberelőnyt. A 39. percben St. Pierre egy kapu előtti kavarodás végén 4-1-re módosította az állást, majd látványos akció végén Németh meglőtte az 5. Acélbikák-gólt. A harmadik felvonásban már Sági állt a Vasas kapujában Tóth Balázs helyett. A harmad elején egy kiugrás alkalmából újra betalált Németh, aztán közelről mesterhármasig jutott. Az eredményen Turbucz kozmetikázott, utána Czakó zárkóztatta tovább a vendégeket.

A DAB a 7-3-as sikerével 12 mérkőzés után tudta újra begyűjteni a 3 pontot, legutóbb ez december 23-án a MAC HKB Újbuda ellen sikerült az újvárosiaknak. Ezen a játéknapon minden győztes csapat 7 gólt lőtt.

Az Acélbikák vasárnap a DEAC-ot fogadják, míg az Opten Vasas HC – amelynek így is 3 pont maradt a fórja a Titánok előtt a rájátszásért folyó csatában – csak február 16-án meccsel legközelebb, mégpedig Debrecenben.

dabvas-_MG_3957

fotó: Anda Fábián/DAB

Pont úgy játszottak, ahogy nekünk kellett volna

   

Mestermérleg a DAB–Opten Vasas HC mérkőzést követően.

Borbás Gergely másodedző, DAB: “Nagyon nagy bravúrnak tartom ezt a győzelmet, pláne, hogy csonka kerettel álltunk ki, mert néhány játékosunk úgy gondolta, nem érdemes már festegetni a korlátot egy süllyedő hajón. A helyükre lépő fiatalok megkapták a lehetőséget, és éltek is vele, ilyen küzdéssel és akarással akár a következő meccsen is lehet sanszunk.”

Ladányi Balázs vezetőedző, Vasas: “Sajnos ez borítékolható volt, de ettől függetlenül gratulálok a Dunaújvárosnak, pont úgy játszottak, ahogy nekünk kellett volna. Nem tudtuk kezelni azt, hogy talán az elmúlt három évben most először érkeztünk olyan meccsre, hogy papíron mi számítottunk az esélyesebbnek. Nem volt olyan a hozzáállásunk, amilyennek kellett volna lennie, a taktikai fegyelem a legfontosabb, és bebizonyítottuk saját magunknak, ha nem tartjuk magunkat a tervhez, a megbeszéltekhez, akkor igenis kikaphatunk, még ilyen csúnyán is.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Fényi, Pálkövi.
Bacashihua: 93,3% (Pinczés B.)
K
Tóth: 82,8% (Sági: 86,7%)
Gebei B., Pozsár, Török, St. Pierre, Szappanos
1
Kováts, Bukor, Odnoga, Czakó, Bödök
Jakabfy S., Vuorijarvi, Gebei G., Mazurek, Pinczés O.
2
Seregély, Léránt, Schmál, Szlama, Turbucz
Nilsson, Dósa, Németh P., Pihlqvist, Azari
3
Kmec, Tornyai, Páterka, Szalma, Vesutkin
Lencsés, Jakabfy Cs., Barna, Tamás, Subotic
4
Surányi, Ozols, Csiki, Nagy, Pápa
Gudas Leo, Borbás Gergely
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:36 DAB Azari Pihlqvist
1-1 20:16 VAS Czakó Bödök Odnoga
2-1 24:00 DAB Pinczés O. Mazurek
3-1 29:41 DAB PP Mazurek Török St. Pierre
4-1 38:03 DAB St. Pierre Török Szappanos
5-1 39:29 DAB Németh P. Pihlqvist Azari
6-1 41:47 DAB Németh P. Lencsés
7-1 46:47 DAB Németh P. Pihlqvist Azari
7-2 47:42 VAS Turbucz Kmec Páterka
7-3 56:19 VAS Czakó Vesutkin Szalma
44 Kapura lövések száma 45
35 Kiállításpercek 31

Nagyon szép gólt lőtt Németh Péter

 

Majd hozzátett még kettőt. A Dunaújvárosi Acélbikák–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum