Folytatná a felzárkózást a Sportklub

   

5 nap alatt 4 mérkőzés vár a csíkiakra, akik előbb a Titánok, majd az UTE ellen dupláznak.

Jason Morgan együttese továbbra is kevesebb meccsnél tart, mint az élmezőny bármelyik másik tagja, így még csak a 6. helyen áll, ezen a héten mégis jelentőset léphet előre az Erste Liga-tabellán. Ugyanakkor a kihívás sem mindennapi, hiszen mindkét anyaországi ellenfelével kétszer kell összecsapnia, azok első erdélyi túrája idején ugyanis a koronavírus-problematika miatt nem játszhatott egyáltalán. Most tehát szerdán és csütörtökön Sportklub–Titánok mérkőzésekre kerül sor, majd szombaton és vasárnap az UTE vendégeskedik a Vákár Lajos Műjégpályán. Az is nehezítésnek tekinthető, hogy amikor talán már valamivel fáradtabbak lesznek Beczéék, akkor érkezik az Újpest, igaz, Virág Csaba gárdája sem lesz kipihent, ugyanis előtte Gyergyószentmiklóson és Brassóban is nagyot kell küzdenie a pontokért. Mindemellett az is rögzíthető érdekességként, hogy az előző játékhéten a Sportklubnak éppen a rájátszásért küzdő Opten Vasas HC okozott nehézségeket, amely 4 pontot vitt magával 2 mérkőzésről. Ezt követően az úgymond nehezebb ellenfeleket – a MAC HKB-t és a DEAC-ot – már legyőzték Beczéék. A Titánok a Vasassal azonos tabellarégióból érkeznek, és nekik is kellenek a bravúrok, hogy versenyben maradhassanak a legjobb nyolcért. A piros-kékek 4 meccsről 6 pontot vittek haza, sokkal kevesebb a Titánoknak sem igazán lenne elegendő. Igen ám, csakhogy Kasper Vuorinen csapata a két győri mérkőzésen semennyire sem tudott közel kerülni a Sportklubhoz, január 7-8-án előbb 5, majd 4 gólos győzelmet arattak a vendégek Győrben.

SC Csíkszereda–Titánok 3-1

   

A Sportklub–Fehérvár-farm dupla első mérkőzését nagy csatában, üres kapus góllal nyerték a csíkiak.

A hazaiaknál Szamankov kapus ugyanúgy nem tért vissza, ahogy Andrej Taratuhin sem, Alekszandr Loginov és Judd Blackwater ellenben játszott, helyettük Gyenyisz Kuljas és Colton Yellow Horn maradt ki. A vendégek összeállítása a szokásosnak volt mondható, talán annyi meglepetéssel, hogy második számú kapusként az orosz Konsztantyin Belomojev öltözött – Gyenes az ICEHL-csapatnál van, Horváth Dominik távollétének okáról nincs információnk –, igaz, ez sem először fordult elő ebben a szezonban. Az első harmadban szépen tartották magukat a Titánok, sőt ahogy egy hete a Vasas, úgy ők is veszélyesek voltak elöl, ám gólt nem tudtak szerezni, hiába nyerték meg a lőpárbajt. A második felvonásban Fodor Csanád jelentette a különbséget, a talán élete legjobb szezonját futó székely hokis előbb pihent két percet a büntetőpadon, majd vállalt két gólt, az egyiket a 25., a másikat a 33. percben, 2-0-ra meglépett ilyenformán a Sportklub. Ettől azonban még nem nyugodhattak meg a csíkiak, annál inkább, hogy az utolsó felvonás derekán Rétfalvi szépített, 2-1. Mindez éppen elég volt ahhoz, hogy Kasper Vuorinen megpróbálkozzon a kapuslehozatallal, csakhogy abból Becze Tihamér talált be, eldöntve a meccset. Csütörtökön ismét összecsap a két együttes.

scctit

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Oda-vissza rengeteg helyzet kimaradt

   

Mestermérleg a Csíkszeredai Sportklub–Titánok mérkőzést követően.

Hozó Levente másodedző, SC Csíkszereda: „Számítottunk rá, hogy nem fogja könnyen megadni magát az ellenfelünk, hiszen az utolsó lehetőségeibe kapaszkodik, hogy elérje a rájátszást. Szoros meccs volt végig, oda-vissza rengeteg helyzet kimaradt, de örülük, hogy mi hagytuk el nyertesként a pályát. Azon vagyunk, hogy rotálni tudjuk a fiúkat az erőltetett menet miatt, szerencsére több sérültünk is vissza tudott térni, így négy teljes sorral állhattunk ki.”

Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: „Remek iramban kezdtük a mérkőzést, az első húsz percünk meglepően jól sikerült, ezt ki is emeltem a fiúknak. Az első emberelőnyünket követően ugyan nehézkessé vált a játékünk, ami nem megengedett egy ilyen kaliberű csapat ellen, de a továbbiakban is jól játszottunk. A kapu előterében nem voltunk elég pontosak, a befejezések nem jöttek össze. Holnap agresszívebben kell támadnunk, keményebbek és gyorsabbak kell legyünk, meg kell próbálnunk föléjük kerekedni.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 0 néző. Játékvezetők: Sikó, Sikó, Andre, Magyar.
László: 96,0% (Demeter)
K
Szeles: 94,4% (Belomojev)
Láday, Wishart, Becze, Blackwater, Combs
1
Dobmayer, Vas, Ambrus, Németh, Rétfalvi
Loginov, Papp, Fodor, Tousignant, Maylan
2
Nagy, McNulty, Császár, Dézsi, Tiainen
Salló, Gecse H., Bíró, Rokaly, Casaneanu
3
Erdély, Reiter, Kovács, Almási, Luusuaniemi
Szabó, Györfy, Gecse O., Róth, Ilyés
4
Kóger, Balogh, Vincze, Jakimcsuk
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Vuorinen Kasper, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:05 SCC Fodor Becze
2-0 32:43 SCC Fodor Rokaly Loginov
2-1 50:49 FHA Rétfalvi Németh McNulty
3-1 59:34 SCC EN Becze Blackwater
36 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 8

Két kipattanónál is jó helyen volt Fodor Csanád

   

Az SC Csíkszereda–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum