Tovább üldözheti a listavezetőt a Brassó

   

Ebben az Erste Liga-alapszakaszban utoljára javíthat erdélyi mérlegén a MAC HKB.

Utolsó mérkőzését játszhatja az anyaország határain túl Kangyal Balázs együttese. Az újbudaiak eddigi szereplése nem túl fényes odaát. Az első túrájuk során két vereséggel kezdtek, majd a Gyergyói HK-tól büntetőkkel sikerült elhozniuk 2 pontot. A második kör hasonlóan alakul, ám a riválisok sorrendje más, most a GYHK és a Sportklub rendes játékidőben verte őket, hadmadjára a Brassó otthonában igyekezhetnek helytállni. Az előzmények tükrében nem lesz ez könnyű menet, hiszen a Corona a magyarországi mérkőzései során ugyan botladozva kezdett – a MAC HKB-tól is kikapott másodjára, az FTC-Telekom ellen pedig katasztrofális 3-8-cal zárt –, viszont jelenleg 5 meccses győztes szériában van, szombat este az Opten Vasas HC-t gyűrte le 4-2-re a Patinoarul Olimpicban. A MAC HKB mellett szólhat ugyanakkor, hogy a hazaiaknak húsz órájuk sincs a pihenésre, ellenben a vendégeknek volt egy szűnnapjuk a csíki rangadót követően. A kék-sárgák mindenesetre megerősíthetik második helyüket a tabellán, miközben az 5. helyre csúszott újbudaiaknak nagyon kellenek a pontok, ha vissza szeretnének jutni a legjobb 4-be, hogy ideje jöttén pályaelőnnyel kezdhessék a rájátszást.

Brassó–MAC HKB Újbuda 3-4

   

A Corona 5 győzelem után kapott ki ismét, a vendégeknek a második túrájukon is sikerült pontokat szerezniük.

Mindkét csapat kapust cserélt a legutóbbi mérkőzésekhez képest, a Brassóban ezúttal Tőke Zoltán kezdett, míg a MAC HKB-ban a fiatal Farkas Roland. Az összecsapás egy-egy kiállítással kezdődött, Sofronét kivédekezték a vendégek, akik aztán Trancáét kisvártatva belőtték Macaulay révén, 0-1 a 8. percben. A Corona támadásba lendült, ismét kapott egy fórt, ezt éppen Tranca értékesítette, 1-1. A második játékrész tisztán az újbudaiaké volt, amiben a kék-sárgák fegyelmezetlenségének is akadt némi szerepe, igaz, a gólokat még egyenlő létszám mellett érte el a duplázó Terbócs, 1-3 a 24. percben. Nem sokkal később Dave MacQueennek időt kellett kérnie, ami nem hozott eredményt, hiszen a játékrész második felében egymás után három kisbüntetést is begyűjtöttek a hokisai, minimalizálva felzárkózási esélyeiket. Az utolsó felvonás elején 20 másodpercig hárommal ment a MAC HKB, Nagy Krisztián góljára azonban lényegében azonnal válaszolt Péter Balázs, 2-4 a 45. percben. Innentől a Corona már nem sokra ment, bár az utolsó percben kapus nélkül szépíteni tudott Gliga, egyenlítésre idő sem maradt, 3-4 lett a vége. A brassó 5 győzelem után kapott ki ismét, Terbócsék viszont nem üres kézzel jönnek haza második túrájukról.

bramac

fotó: Corona Brassó

Azt kaptuk, amit érdemeltünk

   

Így látták a vezetőedzők a Brassó–MAC HKB Újbuda mérkőzést.

Dave MacQueen, Brassó: “A MAC HKB jó csapat, technikás, gyors játékosokkal, az első két harmadban megnyertek minden csatát. Jobbak voltak nálunk, és még ha az utolsó harmadra fel is ébredtünk, ez nem volt elég. Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Nincs vége a világnak, folytatjuk a következő meccsel.”

Kangyal Balázs, MAC HKB: “Igazi csapatként dolgoztunk, ez volt a győzelem kulcsa. Az utolsó néhány meccsen is jó helyzeteket alakítottunk ki, jó dolgokat csináltunk, de csapatként nem működtünk megfelelően. Nagyon örülök a kapusunk teljesítményének, 19 évesen nagyszerűen védett, de örülök az egész csapat játéka és a pontok miatt is. A Brassó az egyik legjobb csapat a ligában, emiatt még értékesebb a győzelem.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Filip.
Tőke: 88,9% (Polc)
K
Farkas: 90,9% (Bálizs)
Carlson, Boriszenko, Tranca, Klempa, Valchar
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Kreisz, Terbócs
Dame-Malka, McFadden, Finucci, Molnár Zs., Gliga
2
Garát, Dóczi, Schlekmann, Nagy, Sofron
Wilson, Mihály, Gajdó B., Molnár Z., Péter
3
Bugár, Jászai, Lőczi, Ritter, Molnár B.
Gajdó T., Vasile A., Vasile N. R., Ráduly, Szőcs
4
Csollák, Kedves, Majoross, Kozma
MacQueen Dave, Zsók Levente
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:22 BJA PP Macaulay Orban
1-1 08:59 BRA PP Tranca Klempa Valchar
1-2 20:39 BJA Terbócs Kreisz Orban
1-3 23:52 BJA Terbócs Kreisz Orban
1-4 43:54 BJA Nagy Pozsgai Schlekmann
2-4 44:14 BRA Péter McFadden
3-4 59:43 BRA Gliga Gajdó B. McFadden
33 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 6

Terbócs Istvánnak szinte minden sikerült

 

Kis híján összehozott egy üres kapus ziccert is, tekintsék meg a Brassó–MAC HKB Újbuda mérkőzés összefoglalóját.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum