Az UTE győzelemmel megelőzheti a MAC HKB-t

   

A lila-fehérek vendége az Erste Liga-tabella utolsó helyezettje lesz, amely azonban sok borsot tört már az orruk alá az idei szezonban is.

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Megyeri úti UTE–DAB, amelyen két fura helyzetben lévő együttes találkozik. Az UTE kiváló formában volt az utóbbi időben, nagyon szépen felzárkózott az élmezőnyhöz, ám ezekben a napokban igen súlyos sérüléshullám bontakozott ki a keretben. Két meghatározó ember, Benk András és Kyle Just hetek óta hiányzott, majd csatlakozott hozzájuk Ladislav Sikorcin, illetve Chris Bodó és Rajna Miklós is. Ha mindez nem lett volna elég, Szabad Kevin brutális játékvezető-leütközése 14 mérkőzéses eltiltással járt, ez így közel két sornyi hiányzót jelent, úgy, hogy hatból öten csatárok, és mindannyian meghatározó emberek. Hogy ilyen körülmények között miként lehet tartani a tempót, jó kérdés, de majd a gyakorlat megmutatja. Miközben persze apránként bizonyára visszatérnek a sérültek, a kényszerpihenő hossza csak Szabad esetében egyértelmű. A szombati esti ellenfél ugyanakkor mélységes mély hullámvölgyben tartózkodik. A DAB hiába győzte le másfél hete a Gyergyót, utána a közvetlen riválisai ellen szaladt bele két masszív pofonba, és a vezérét is elveszítette Keegan Dansereau személyében. Az utolsó helyen álló gárda lemaradása a playoffos pozícióban tartózkodó Opten Vasas HC mögött 8 pont, ami nem behozhatatlan ugyan, de nem is túl biztató. 7 meccsük van háta az Acélbikáknak az alapszakaszból mindössze, ebből 4-re erdélyi túra keretei között kerül sor, egyértelmű tehát, hogy nagyon komoly bravúrokra van szükségük a továbbiakban. Amilyen egy újpesti siker is lenne számukra. Egyvalamit biztatónak vehetnek: az idén kétszer le tudták gyűrni a lila-fehéreket, igaz, az még a bajnokság kezdeti szakaszában volt, amikor a publikum egészen más produkciót várt tőlük, mint amilyet végül kapott. Az Újpest egyébként győzelme esetén megelőzné a MAC HKB-t és utolérné a DEAC-ot, bizonyára ez is nyújt némi plusz motivációt Nemeséknek a jégen.

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 6-3

   

Az újpestiek háromszor is hátrányban voltak, mégis megszerezték a dobogós helyre lépéshez szükséges 3 pontot.

Az UTE meccskeretéből egyedül a 14 mérkőzésre szóló eltiltását megkezdő Szabad hiányzott. A DAB-nál a mezőnyjátékosokat illetően Jakabfy Csongor helyett Nilsson kapott lehetőséget, valamint a kanadai kapust, Bacashihuát nem nevezték, Pinczés Bendegúz mögött Kapin padozott. Az Acélbikák már a 17. másodpercben megszerezték a vezetést, Török korongja meglepte Duscheket. A nyitó harmad közepén egyenlítettek a lila-fehérek, Perkovich talált be közelről. A hazaiak hiába hajtottak a fordításért, a dunaújvárosiak újra megszerezték a vezetést Szappanos svájci figurából szerzett góljával. Gyorsan jött a válasz, 23 másodpercre rá Vincze jött jó ütemben egy centerezésre. Harmadszorra is a DAB-nál volt az előny: a szezonbeli 2. pontját szerző Gebei Gergely középre tett korongját Turcotte lőtte be. Megint azonnal reagált az UTE: Sotlar egy szép csel után egalizált. A második játékrész elején fordítottak a lila-fehérek, Rafaj lőtt gólt egy lecsorgó korongból, majd Varga talált be egy késleltetett kiállítás alatt. Úgy tűnt, a meccs első emberhátrányát kibekkelik a vendégek, ám a kiegészülés pillanatában Kiss betalált. A középső harmad folytatásában egyre feszültebbé vált a hangulat a jégen. A harmadik húsz perc nem hozott gólt, csak két UTE-kapuvasat, valamint egy kapusakadályozás miatt érvénytelenített találatot.

Az erdélyi túrára induló UTE 6-3-ra nyert, aminek köszönhetően pontszámban megelőzte a MAC HKB Újbudát, valamint jobb gólkülönbségével a szintén 51 egységgel bíró DEAC-ot is előzve a tabella 3. helyére lépett. A DAB hátránya 8 pont maradt a 8. helyezett Opten Vasas HC mögött, ezen csütörtökön hazai jégen faraghat a piros-kékekkel szemben.

utedab-_MI_0790

fotó: Jani Martin/UTE

Egy másik csapatunk jött ki az öltözőből

   

Mestermérleg az UTE–DAB mérkőzést követően.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Nem egyszerű úgy játszani, hogy ennyi sérültünk van, bár szerencsére a hátvédeink közül nem hiányzik senki, és ez komoly tartást ad nekünk. Az első harmad után nekünk volt hízelgő a döntetlen, de a másodikra egy másik csapatunk jött ki az öltözőből. Az a 10-15 perc játék, amit akkor produkáltunk, bizakodásra ad okot, és mutatja, hogy felforgatott sorokkal is tudunk dominálni. A harmadik harmad eltelt, megvoltak a helyzeteink, kapuvasakat is szereztünk, közel voltunk az újabb gólhoz, nem jött össze, de így is örülünk a három pontnak.”

Borbás Gergely másodedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Az utóbbi mérkőzéseinkkel ellentétben végre jól kezdtünk, mégis döntetlennel végződött az első harmad. A második játékrészre másik Újpest jött ki a jégre, mi a védekező harmadban és a kapunk előtt nem voltunk elég kemények. A harmadik harmadra visszataláltunk a meccsbe, de gólt szerezni nem tudtunk, ez lett a vége.”

Erste Liga, Megyeri út, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Árkovics, Pálkövi.
Duschek: 91,2% (Márkus)
K
Pinczés B.: 84,2% (Kapin)
Kiss, Selan, Vincze, Sotlar, Perkovich
1
Kovács B., Pozsár, Török, St. Pierre, Szappanos
Pokornyi, Stadel, Nemes, Kovács S., Vorobjov
2
Lencsés, Vuorijarvi, Gebei G., Mazurek, Turcotte
Varga, Kovács A., Godó, Zsigmond, Rafaj
3
Nilsson, Dósa, Németh, Pihlqvist, Azari
Horváth A., Horváth Á., Rokaly-Boldizsár
4
Jakabfy S., Gebei B., Pinczés O., Tamás, Subotic
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Gudas Leo, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:17 DAB Török Szappanos
1-1 08:40 UTE Perkovich Sotlar
1-2 11:13 DAB Szappanos Török
2-2 11:36 UTE Vincze Stadel
2-3 14:59 DAB Turcotte Gebei G. Vuorijarvi
3-3 15:57 UTE Sotlar Godó Zsigmond
4-3 21:46 UTE Rafaj Zsigmond Nemes
5-3 24:33 UTE Varga Zsigmond
6-3 32:20 UTE PP Kiss Nemes Rafaj
38 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 6

Óriási cselek után talált be a DAB-nak Sotlar

 

Az UTE–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum