A KMH 7 góllal nyert, a MAC 6-tal kikapott

 

Mindkét élcsapatunk Ausztriába utazott, a juharlevelesek hatalmas fölényben voltak a Kärnten ellen.

Tippmix EWHL

A KMH Budapest a Kärnten Lakers vendége volt szombaton. Az éllovas címvédő 16 másodperc után betalált Dabasi Réka révén, majd a nyitó harmad felénél az ebben a sorozatban is visszatérő Szilágyi Tifani növelte a különbséget emberelőnyben. A magyar együttes a következő fórral is élt, ezúttal Natasza Tarnowski volt eredményes. A második harmadra is maradt a hatalmas KMH-fölény, és Lara Escudero is betalált. A Lakers két gyors góllal közelebb zárkózott, de a vendégcsapat hat perc alatt négy találattal eldöntöte a meccset: Dabasi után Huszák lőtt kettőt, majd Sara Confidenti következett. Az utolsó felvonásban sem állt le a KMH, Sarah Knee is betalált, majd Confidenti lőtte be saját maga második, csapata tizedik gólját. A végén Dauböck kozmetikázott valamit az eredményen, így 10-3-ra nyert Mika Väärälä együttese.

A MAC Budapest Bécsbe utazott vasárnap. Az első harmadban a magyar együttes lőtt többet kapura, de a Sabres szerzett vezetést az utolsó percben. A második felvonásban sem változott a helyzet, voltak lehetőségei a MAC-nak, de nem tudott ezekkel élni, a Vienna pedig egy perc alatt két góllal tovább növelte előnyét. Az utolsó játékrészben a magyar csapatnak jóval több helyzete volt, de a szépítés nem sikerült, az osztrákok még három gólt lőve 6-0-ra nyertek. Jókai Szilágyi Kinga három találatnál is asszisztot jegyzett, Esther Väärälä 2+2-vel zárt. A bécsi együttes így megelőzte a MAC-ot, és feljött a második helyre, a KMH biztosan vezet.

Az előttünk álló hétvégén mindkét magyar csapat itthon játszik. Szombaton a KMH fogadja a Bolzanót, a MAC a Kärntent, majd vasárnap riválist cserélnek.

DEBL

Az osztrák bajnokságban a MAC és az FTC-Telekom találkozott. Alaposan belekezdtek a csapatok, a MAC 2-0-ra elhúzott hét perc után Szelényi Nina és Kotsis Liza góljával, de a Ferencváros gyors egymásutánban két gólt lőve a 12. percben egyenlített, Péter Csilla és Pavuk Petra talált be. A második és a harmadik harmadban többet lőtt kapura az FTC, Szabó Fruzsina azonban jól védett, míg a MAC a 49. percben megszerezte a győztes találatot, Szelényi Nina volt ismét eredményes. A MAC ezzel megelőzte a zöld-fehéreket, és feljött az ötödik helyre.

U25-ös bajnokság

Az A csoportban az éllovas KMH A csapata 4-1-re verte a MAC Budapest Marilyn Kék együttesét, Horváth Dominika két gólt szerzett. A második helyen álló FTC 4-0-ra győzte le a MAC Fehér csapatát, ítt Pavuk Petra duplázott. A B csoportban a középszakasz felsőházában a KMH B együttese 4-1-re nyert a DVTK ellen. Az alsóházban a Hatvan 14-1-re verte az FTC-t, Kovács Mercédesz öt gólt szerzett, Ónody Csenge 4+2-vel zárt.

Légiósok

A svéd elitligában a listavezető Lulea/MSSK három mérkőzést is megnyert: előbb a Brynäs elleni rangadót hozta 2-1-re szétlövésben, majd a Leksand ellenit 6-1-re. Jókai Szilágyi Zsófia a negyedik sorban szerepelt, utóbbi találkozón volt egy lövése. Az SDE vezetett, de 2-1-re kikapott a Leksandtól. A két magyar játékos közül Pintér Lili volt jégen, egy kétperces büntetés került a neve mellé. Hétfőn egymás ellen játszottak légiósaink: Jókai Szilágyiék 3-0-ra megléptek az első harmadban, a folytatásban kétszer betalált Pintér Lili és Pintér Hanna csapata, ám egyenlíteni nem tudott. A Lulea 3-2-re nyert, továbbra is vezeti az SDHL-t, míg az SDE hetedik.

kmh2021

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum