Visszavágásra készül a Vasas ellen a GYHK

   

Az Opten Vasas HC októberben legyőzte a székelyeket Káposztásmegyeren.

A Gyergyói HK-nak az előző Erste Liga-szezonban is többször meggyűlt a baja Ladányi Balázs együttesével, idegenben és hazai pályán is kikaptak egyszer-egyszer Gógáék, így az alapszakaszban 2-2-re végeztek a győzelmek számát tekintve. Idén egyelőre hasonló a helyzet, az említett október 6-ai 4-2 nagymértékben hozzájárult az edzőváltáshoz, amikor is Malcolm Cameront az eredetileg másodedzőnek szerződtetett Szilassy Zoltán váltotta. Az igazsághoz tartozik, hogy azóta egy alkalommal már legyőzte a GYHK a Vasast ellenfele erdélyi túrája során, november végén 3-0-s hazai siker született. Ezzel együtt nyilván idegenben is szívesen egyensúlyba hoznák a mérleg nyelvét a piros-fehérek. A Gyergyó nagy csatában szenvedett vereséget mostani túrája első mérkőzésén, az FTC-Telekom otthonában persze nem szégyen olyan hokival elbukni, amilyennel ezúttal történt, a góllövés terén azonban mindenképpen előrébb kell jutniuk a székelyeknek a Vasas Jégcentrumban. A hazaiaknak is kellenek a pontok, mert bár továbbra is tartják a rájátszást érő 8. helyet a bajnoki taballán, ám az ébredező Dunaújvárosi Acélbikák komolyodó veszélyt jelentenek rájuk, és bár a Titánok botladoznak, előbb-utóbb bizonyára ők is magukra fognak találni. A Vasas azóta nem nyert, hogy hatalmas bravúrral legyűrte a Fradit, ez külön is motiválhatja a játékosokat. Az összecsapást élőben közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

Opten Vasas HC–Gyergyói HK 0-3

   

A gyergyószentmiklósiak kapott gól nélküli sikerrel vágtak vissza a piros-kékeknek az októberben elszenvedett vereségért.

A Gyergyói HK ugyanabban az összeállításban játszott, mint az FTC-Telekom ellen, ellenben az Opten Vasas HC-nál történtek változások: Farkas Botond és Surányi helyett Seregély, valamint egy újonc, a 19 éves Kaposi József Csaba kapott lehetőséget. Az első harmad kiegyenlített, küzdelmes játékot hozott. A nyitó húsz perc nem hozott gólt, Sági 9-szer, Cooke 8-szor védett. A mérkőzés felénél a vendégek fölénybe kerültek, nyomásuk az első kisbüntetést követő emberhátrányban érett góllá: St. Amant kiugrott és vezetéshez juttatta a GYHK-t. A második szünetre kétgólos gyergyói előnnyel vonultak a felek, miután Basaraba a 39. percben betalált kipattanóból. Az 55. percben Troncinsky kihasználta a vendégek első emberelőnyét.

A Gyergyói HK 3-0-ra nyert, kedden a Titánok otthonában folytatják túrájukat. Cooke 23 védéssel ért el shutoutot. Az Opten Vasas HC hétfőn a Sportklubot fogadja.

vasgye_TSH1962

fotó: Szűcs Attila/Opten Vasas HC

Megvolt a tűz, megvolt az elán a fiúkban

 

Így látták a vezetőedzők az Opten Vasas HC–Gyergyói HK mérkőzést.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Úgy érzem, hogy egy teljesen más csapat volt a jégen ma pirosban, mint két nappal ezelőtt. Megvolt a tűz, megvolt az elán a fiúkban. Nem sikerült annyira tökéletes meccset játszanunk, hogy legyen esélyünk a végén visszajönni. Azaz nem sikerült hiba nélkül lehozni a meccset, a hibákat pedig kihasználta az ellenfél, és mivel nekünk nem sikerült gólt szerezni, nem marad más, mint gratulálni a Gyergyónak.”

Szilassy Zoltán, Gyergyói HK: “Nagyon jól dolgozó, keményen harcoló csapattal találkoztunk. Októberben itt meg is fáztunk, tudtuk, hogy nagyon sokat kell tennünk azért, hogy három ponttal menjünk a szállodába. Nagyon fontos volt, hogy hogyan kezdünk, erősek voltunk a koronggal, fegyelmezettek, keveset adtunk az ellenfélnek. A második harmadban már effektívvé is tudtuk tenni a játékunkat, tudtunk javítani a saját harmadunkból való kiindulásainkon, gyorsabbá tudtuk tenni az újraszerveződéseket a saját kéken, hogy minél többet legyünk az offenzív zónánkban. Ebből a harmadik harmadban eredményesek is tudtunk lenni, előnyből is betaláltunk. A legnagyobb öröm, hogy nullán tudtunk tartani egy ellenfelet, ez mindig nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a fiúkra, keményen dolgoztak, fontos három pontot szereztünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Timár, Timár, Molnár, Pálkövi.
Sági: 90,6% (Tóth)
K
Cooke: 100% (Ruczuj)
Bukor, Kmec, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Csergő
Léránt, Seregély, Béres, Páterka, Szalma
2
Fejes, Imre, Silló, Basaraba, Pance
Ozols, Tornyai, Schmál, Szlama, Kaposi
3
Raszulov, Ferencz Csibi, Bíró, Szabó K., Szigeti
Mayer, Kováts, Csiki, Németh, Pápa
4
Nagy Cs., Elekes Darabont, Péter, Sára, Barabás
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:47 GYE SH Ouellette-St. Amant Troncinsky
0-2 38:08 GYE Basaraba Fejes Imre
0-3 54:28 GYE PP Troncinsky Koskiranta Pance
23 Kapura lövések száma 32
2 Kiállításpercek 4

Higgadtan értékesítette a szólót St. Amant

 

Az Opten Vasas HC–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 4-3 BVÉGE
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB INFO
EL 17:30 GYEMAC INFO
EL 17:30 SCCVAS INFO
EL 18:00 DABTIT INFO
EL 18:30 UTEFTC INFO
    • M4 SPORT
január 29., péntek
NHL 01:00 MTLCGY 
    • Arena4
EL 17:30 GYEDEB 
EL 17:30 SCCMAC 
EXL 18:00 MISNZÁ 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 2
január 30., szombat
EL 17:30 BRAVAS 
EL 18:30 UTEDAB 
január 31., vasárnap
EL 16:30 BRAMAC 
EL 17:30 GYEVAS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 AVSVSV 
    • DIGI SPORT 2
EXL 18:00 MISDTV 
Partnerünk
Archívum