Újra kell játszani a 4-2-es Vasas?FTC-Telekomot

 

A zöld-fehérek játékvezetői műhiba gyanúja miatt óvást nyújtottak be, a Versenyiroda ennek alapján döntött az újrajátszás mellett.

Az Opten Vasas HC december 30-án hatalmas bravúrral nyert 4-2-re a megosztott címvédő ellen hazai környezetben. A mérkőzés végjátékában 3-2-re vezettek a piros-kékek, ekkor egyre-másra vezették a támadásokat a vendégek. Az 59. percben Justin Hodgman a kapu előterében belekapott egy korongba, amely a vasról visszapattant, majd a Fradi csatára bekotorta. A játékvezetők előbbb megadták a találatot, majd megvideózták és magas bot miatt visszavonták azt. A Versenyiroda határozata szerint ekkor követték el a mérkőzés eredményét befolyásoló műhibát. Ha valóban magas bot volt is Hodgman első korongérintése, azt csak jelenidejűleg minősíthették volna szabálytalannak. Videózni a jégkorongban az ilyen esetekben kizárólag a gólt közvetlenül eredményező utolsó mozzanatot lehet, amellyel szemben nem merülhet fel a szabálytalanság gyanúja. Ebből adódóan a játékvezetők műhibát követtek el, olyat, amely jelentősen befolyásolta a végeredményt: 3-3-as állás esetén nyilván üres kapus gólt sem üthetett volna az Opten Vasas HC, a pontokat nagy valószínűséggel máshogyan osztották volna el a csapatok.

Az FTC-Telekom végül tehát célt ért, amikor a szabályok betűjét követve ? függetlenül attól, hogy Hodgman első, nem videózható korongérintése szabályos volt-e ? benyújtotta az óvását.

Az Erste Liga hivatalos honlapjának híre így fogalmaz: “A Versenyiroda a szabályzatok és a videófelvételek megvizsgálása, valamint a klubok képviselőinek, a játékvezetői ellenőrnek és a referee in chiefnek a nyilatkozata alapján úgy döntött, hogy a játékvezetők olyan döntést hoztak, amelyet a szabályzatok szerint nem hozhattak volna, így játékvezetői műhiba valós. A Versenyiroda a mérkőzés újrajátszását rendeli el. A döntés ellen fellebbezni lehet. Az új időpontot a határozat jogerőre emelkedését követően a csapatokkal történő egyeztetés alapján a Versenyiroda jelöli ki.”

A Versenyiroda mindezekről kiértesítette az érintetteket.

Miután a mérkőzés teljes felvétele elérhető, az ominózus jelenetet meg is tudjuk mutatni:

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum