A Vasas ismét utolérhetné a Sportklubot

   

A piros-kékeknek ehhez igen nagy bravúrra lenne szükségük, hiszen a listavezető DEAC érkezik Káposztásmegyerre.

Legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt megnyert az Opten Vasas HC, amely az UTE ellen is győzelemre állt negyven percet követően, ám az Erste Liga egyik legjobb formában lévő csapata öt góllal behúzta a harmadik harmadot. Ladányi Balázs együttesének így sincs szégyenkezni valója, a fiatal és agilis légiósokkal megerősített fiatal és agilis magyar mag tartja a szintet és a pozícióját is. A Vasas rájátszásra áll, a Titánokat és a DAB-ot maga mögött tartja, ez komoly eredmény a gárda részéről. Ráadásul a Csíkszereda sem távolodott el messzire, bár ez csalóka, hiszen Beczéék továbbra is jóval kevesebb meccsnél járnak, mint a mezőny nagy része. Ezzel együtt érdekes, hogy miután a kékek kétszer is kikaptak Gyergyóban, így hosszú magyarországi túrájuk előtt közvetlenül akár utol is érheti őket a Vasas. Nem mondhatni, hogy ez lehetetlen lenne pusztán attól, hogy a listavezető és ekként favorit DEAC lesz a vendégük kedden este. Már csak azért sem, mert a szezon egyik legnagyobb meglepetése ebben a párosításban született Debrecenben, amikor Szalmáék 5-1-es győzelmet arattak. Más kérdés, hogy azóta David Musial együttese egyszer már visszavágott egy 3-2-es sikerrel. Illetve arról sem lenne helyes megfeledkeznünk, hogy a DEAC is kiváló formát mutat – különben hogyan is lehetne első –, legutóbbi 5 meccséből 4-et megnyert, és helyezésének megvédése érdekében bizonyára mindent megtesz a Vasas Jégcentrumban is.

Opten Vasas HC–DEAC 2-6

   

A debreceniek a meccs elején 3 perc alatt 3 gólt lőttek, sikerüknek köszönhetően megerősítették vezető helyüket a tabellán.

Az Opten Vasas HC negyedik sorában Seregély helyett a szezonbeli első mérkőzésére készülő Mayer szerepelt, míg a DEAC-nál négy hét után visszatért Izacky. A hazaiaknál ezúttal Tóth Balázs védett, a vendégeknél továbbra is Hetényi élvezte a bizalmat. Alig telt el 3 perc, amikor Dalecky betört a Vasas harmadába és vezetéshez juttatta a debrecenieket, aztán 47 másodperc múlva a jelentős kihagyás után jégre lépő Izacky is betalált. Nem sokra rá emberelőnybe kerültek a hazaiak, hiába, Kiss Roland hátrányos gólt lőtt. Ladányi Balázs időt kért háromgólos hátrányban. A harmad közepén Dalecky megszerezte önmaga 2., csapata 4. találatát. A második emberelőny már jobban alakult a Vasas szempontjából, a kijátszott akció végén Németh szépített. A 24. percben Novotny a jégen maradt egy ütközés nyomán, segítséggel hagyta csak el a jeget, Ozols 2+10 perces büntetést kapott. A fórt Kulesov váltotta gólra. A középső játékrész végén szépített a Vasas: Hetényi hiába szúrt ki, a korong Ozols elé került, aki megszerezte a 2. hazai gólt. A harmadik húsz percben sokat kakaskodtak a játékosok a kapuk előtt, a büntetésekkel szaggatottá vált a játék. A 6. DEAC-találatot Dalecky lőtte 5 a 4 elleni játékhelyzetben.

A DEAC 6-2-re nyert, megerősítette első helyét a tabellán, vasárnap az UTE-t fogadja. Az Opten Vasas HC csütörtökön a MAC HKB Újbudát látja vendégül.

vasdeb-20210105-_K1I0106

fotó: Vasas Attila/Opten Vasas HC

Az első tíz percre nincs magyarázat

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–DEAC mérkőzést követően.

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: “Nem szerepelt a terveink között, hogy 18:50-kor érkezünk a 18:40-kor kezdődő mérkőzésre. Az első húsz perc az, amit nagyon gyorsan el kell felejtenünk, de tanulnunk is kell belőle. Utána megvoltak a lehetőségeink, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Megvolt a lövésszámunk, megvoltak a gólhelyzeteink, de nem sikerült értékesíteni azokat, legalábbis nem annyiszor, hogy szorossá tegyük a mérkőzést. Az első tíz percre nincs magyarázat, nagyon nehéz ilyenkor nyilatkozni, ott nem lehet kifogásunk. Puhányok voltunk a saját kapunk előtt a védekezés tekintetében, a többi dologról meg nagyon nehéz beszélni, ha be van fogva a szánk, nem is szeretnék. Nincs vége a szezonnak, rengeteg meccsünk van még, ha beleragadunk ebbe a két vereségbe, akkor nehezebb lesz kilábalni belőle, mintha gyorsan elfelejtenénk. De ez ugyanígy van a győzelmek után is. Topcsapatok jártak nálunk ebben az időszakban, úgy érzem, hogy általában helytálltunk, volt, hogy eredményesen, volt, hogy közel ahhoz, de ilyen meccsek, mint a mai, sajnos becsúszhatnak. Eddig nem történt ilyen, remélem, a közeljövőben sem fog.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: “A mérkőzés elején tényleg minden nekünk pattant, vannak napok, amikor mindenben szerencséje is van egy csapatnak. Ezután időt kért a Vasas, vissza is rázódtak a meccsbe, a második harmad elején úgy kezdtek, hogy sokáig ki sem tudtunk jönni a harmadunkból. Lehet, hogy túl nagy előnyhöz jutottunk, túlságosan magabiztossá váltunk, elfelejtettük a játékelemeinket követni. De nem vehetjük el a srácoktól azt az érdemet, hogy nagyon szép gólokat lőttek az elején. A kiállítások szempontjából borzalmas volt ez a mérkőzés, emberelőnyből mentünk emberhátrányba és fordítva, nem hiszem, hogy ez túl jó képet adott a játéknak. Amellett, hogy jól védekeztünk emberhátrányban, sok pozitívumot erről nem tudok mondani. Elképesztő extra motivációt ad számunkra, hogy a tabella elején vagyunk, és amikor lemegyünk edzésre, ez ad egy kis energiapluszt, hogy még keményebben dolgozzunk. A szurkolóink nem lehetnek velünk, talán így is adunk az embereknek egy kis élményt ebben a nehéz időszakban, amit nagyon megérdemelnek Debrecenben. Ez hajt minket abban, hogy ezt a teljesítményt továbbvigyük.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Somos, Mizsák.
Tóth: 81,8% (Sági)
K
Hetényi: 94,4% (Gönczi)
Bukor, Kováts, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Kiss P., Novotny
Kmec, Surányi, Béres, Szabó, Szalma
2
Kiss R., Sándor F., Kulesov, Izacky, Pesztunov
Ozols, Tornyai, Schmál, Szlama, Pápa
3
Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár, Szűcs
Léránt, Farkas B., Csiki, Németh, Mayer
4
Bogesic, Hári, Mihalik, Mazzag
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:10 DEB Dalecky Novotny Bogesic
0-2 03:57 DEB Izacky Pesztunov
0-3 05:52 DEB SH Kiss R. Szűcs
0-4 09:19 DEB Dalecky Kloz Vokla
1-4 14:47 VAS PP Németh Szlama Bukor
1-5 25:45 DEB Kulesov Sándor F. Pesztunov
2-5 38:39 VAS Ozols Turbucz
2-6 46:28 DEB PP Izacky Dalecky Kloz
36 Kapura lövések száma 33
20 Kiállításpercek 20

Így lőtt 3 perc alatt 3 gólt a DEAC

 

A debreceniek Opten Vasas HC elleni 6-2-es sikere 4 és fél percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum