A Gyergyó egyenlíteni szeretne a Sportklub ellen

   

Hétfő este véget ér a két székely gárda alapszakaszbeli párharca az Erste Ligában.

Az erdélyi együttesek újabb hosszú magyarországi túrájának megkezdése előtt még egyszer és utoljára összecsap a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub. A felek az idén egy hét alatt zavarják le mind a négy összecsapásukat a magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszában, eddig három találkozó ment le a különleges szériából, és a csíkiak 2-1-re vezetnek. A Vákár Lajos Műjégpályán rendezett első két meccset viszonylag simán nyerte Jason Morgan együttese, mert bár a vendégek nem adták könnyen magukat eleinte, a végére egyértelmű eredmények születtek. Harmadjára hazai jégen sikerült visszavágniuk a piros-fehéreknek, igaz, csak hosszabbításban, azaz a megszerzett pontok aránya most 2-7 az ő szemszögükből. Mindenesetre annyit elért a GYHK, hogy maga mögött tartotta sokkal kevesebb meccsnél járó ellenfelét, illetve bebizonyította, hogy számára sem verhetetlen a “nagy testvér”. A mai nap kérdése, hogy sikerül-e másodszor is megrángatni az oroszlán bajszát. Ebben a gyergyóiak segítségére lehetnek a csíkiak kapusgondjai, Adorján Örsöt – a vezetőedző nyilatkozata szerint – a térde miatt kellett lecserélni vasárnap az első harmad után, légiós kapus pedig nem foglalkoztatható a román bajnokságba is beleszámító mérkőzésen. Persze ne feledjük: László Arnold remek teljesítményt nyújtva szállt be az összecsapásba. Ezzel együtt a GYHK első számú feladata továbbra is az, hogy megtalálja az ellenszert a rivális támadópotenciáljával szemben, és amennyiben ezen a téren sikerrel jár, lehet esélye az újabb diadalra.

gyescc

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Gyergyói HK–SC Csíkszereda 4-2

   

A gyergyószentmiklósiak rendes játékidőben nyerték a Sportklub elleni negyedik találkozójukat, így 5 ponttal zárták a két csapat alapszakaszbeli párharcát.

A vasárnap hosszabbításos sikert arató Gyergyói HK nem változtatott az összeállításán, ellenben a Sportklub igen: kikerült Maylan és Combs, visszakerült Taratuhin, valamint debütált a szilveszterkor igazolt Loginov, aki honfitársa, Kuljas bekkpárjaként mutatkozhatott be. A hazaiaknál ugyanúgy Ruczuj védett, mint a két csapat ezt megelőző három mérkőzésén, ellenben a vendégeknél a román állampolgárságot megszerző Szamankov állt a vasak között, akinek rendezték az ehhez szükséges papírügyeit. A 13. percben a GYHK 4 a 4 elleni játék során megszerezte a vezetést, miután Basaraba takarásból érkező lövésére nem reagált a csíki kapus. A nyitó harmad végén Silló megindult a saját harmadából, majd egy szép cselt követően meglőtte a hazaiak 2. gólját. Nem sokkal később Kuljas a játékvezető inzultálásáért végleges kiállítást kapott. A második játékrészben a vendégek próbáltak szépíteni, egy ízben közel jártak hozzá, de Tousignant bekotort korongját kisles miatt érvénytelenítették. A harmadik húsz perc elején Silló remek indítást kapott, szólóját sikerrel zárta, 3-0-ra vezetett a GYHK. A Sportklub szépítő találatát Fodor szerezte emberelőnyben, miután beleért a debütáns Loginov kék vonalas lövésébe. A végjátékhoz közeledve nem csak a játékkal foglalkoztak a csapatok, hanem egymással is, a büntetőpadok ritkán álltak üresen. Amikor 4 a 4 ellen álltak fel, Loginov újabb gólpasszt adott, ezúttal Beczét szolgálta ki. A végeredményt Troncinsky állította be egy üres kapus góllal.

A Gyergyói HK 4-2-re nyert, így a vasárnapi sikere után hétfőn is győzött, ezzel kompenzálta a Sportklub otthonában elszenvedett vereségeket. Mindkét csapat hosszú magyarországi túrára indul: a GYHK az FTC-Telekom, az SC Csíkszereda a Titánok otthonában szerepel csütörtökön.

gyescc-IMG_0155

fotó: Gyergyói HK

Ez a meccs abszolút a mienk volt

 

A negyedik Gyergyó–Szereda összecsapásról Szigeti Ákos, Becze Tihamér, Hozó Levente és Szilassy Zoltán is nyilatkozott.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Rédai, Rédai, Crisan, Fehér.
Ruczuj: 95,0% (Szakács)
K
Szamankov: 90,9% (László)
Kozma, Troncinsky, Ouellette-St. Amant, Koskiranta, Szabó K.
1
Kuljas, Loginov, Bíró T., Becze, Taratuhin
Fejes, Bobcek, Silló, Basaraba, Pance
2
Salló, Papp, Blackwater, Yellow Horn, Tousignant
Raszulov, Ferencz Csibi, Sára, Péter, Szigeti
3
Láday, Farkas, Rokaly, Casaneanu, Fodor
Nagy, Elekes Darabont, Bíró G., Csergő, Barabás
4
Szabó Zs., Györfy, Gecse O., Sándor, Ilyés
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:07 GYE Basaraba Fejes Bobcek
2-0 16:37 GYE Silló Basaraba
3-0 41:48 GYE Silló Basaraba
3-1 50:18 SCC PP Fodor Loginov Taratuhin
3-2 55:30 SCC Becze Loginov Papp
4-2 58:59 GYE EN Troncinsky Ouellette-St. Amant Koskiranta
34 Kapura lövések száma 40
28 Kiállításpercek 39

Két kiugrást fejezett be tökéletesen Silló Arnold

 

A Gyergyói HK–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum