Idegenben vágna vissza az 1-5-ért a DEAC

   

Az Opten Vasas HC célja természetesen az, hogy ismét borsot törjön a dobogóra pályázó debreceniek orra alá.

Nyilvánvaló, hogy a DEAC-nál az idei Erste Liga-szezon eddigi legnagyobb kudarcaként tartják számon pontosan egy hónappal ezelőtti, november 22-ei mérkőzésüket. Nem sokan számíthattak akkor arra, hogy a koronavírus-leállásból visszatérő Ladányi-társaság 5-1-es verésben részesíti az élmezőnyhöz tartozó vendéglátót. Azóta sok minden történt a magyar bázisú pontvadászatban. Egyrészt az is kiderült, hogy a DEAC nem lett gyengébb, David Musial fiai továbbra is a dobogó közelében tartózkodnak, és ha este nyernek Káposztásmegyeren, akkor a friss Román Kupa-győztes Brassót megelőzve beérik a MAC HKB, FTC-Telekom duót. Másrészt a Vasas is megmutatta, hogy nemcsak a Gyergyó és a DEAC ellen bír pontot vagy pontokat szerezni, erről immár a Titánok és az Acélbikák is tudnának mesélni. A piros-kékek ráadásul a hétfő esti meccsüket sem üres kézzel zárták, elvettek 1 pontot az UTE-tól, miközben nyilvánvalóvá vált: megvannak végre azok a kulcsjátékosaik, akik a legélesebb szituációkból is képesek kihozni a legtöbbet. A Debrecen ugyanakkor felemás erdélyi túrája óta először vív bajnokit, és a visszavágás vágyán túl bizonyára vereségsorozatot sem szívesen építene, lévén, hogy legutóbbi 2 meccsét elbukta Gyergyóban, illetve Brassóban.

Opten Vasas HC–DEAC 2-3

   

A debreceniek nagy küzdelemben visszavágtak az 5-1-es vereségért, sikerükkel újra dobogón állnak.

Mindkét csapat ugyanabban az összeállításban lépett jégre, mint a legutóbbi mérkőzésén. A felek jó tempójú játékkal indították a mérkőzést, Tóth Balázsnak és Hetényinek is sok védeni valója akadt azt elejétől kezdve. A 8. percben egy 3 a 2 elleni támadás során az Opten Vasas HC megszerezte a vezetést, Seregély talált be a debreceni kapuba. A DEAC emberelőnyben egyenlített: Kiss Patrik távoli lövését nem láthatta Tóth. A 13. percben már a vendégeknél volt az előny, Novotny zárta sikerrel a szólóját. A második harmad a kapusokról szólt, Tóth és Hetényi is bravúrokkal tartotta csapata egygólos hátrányát, illetve előnyét. A harmadik játékrész elején kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, majd annak letelte után közel 3 percig játszhattak fórban egy 2+2 perces büntetés nyomán. A kimaradt debreceni lehetőségek megbosszulták magukat: a kiegészülés után Béres meglőtte szezonbeli második gólját, amivel egyenlített a Vasas. A csapatok nyílt sisakos küzdelemben próbálták a rendes játékidőben eldönteni a találkozót. Ez a DEAC-nak jött össze, miután 3 perccel a vége előtt Kozma közelről újra előnyhöz juttatta együttesét. A végén Tóth lekorcsolyázott, csapattársai nem tudtak betalálni Hetényinek.

A DEAC 3-2-re nyert, sikerével újra dobogós, ugyanúgy 34 pontos, mint a MAC HKB, FTC-Telekom páros. A debreceniek szombaton Újbudára látogatnak. Az Opten Vasas HC vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikákkal vív rangadót.

vasdeb-optenvasas_deac_12_22_3

fotó: Dobos Sándor/Opten Vasas HC

Most is nagy munkát végeztek, számítottunk erre

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–DEAC mérkőzés után.

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: “A vereség ellenére elégedett vagyok a csapat játékával, valahogy meg kell találni azt a kis pluszt, ami a győzelemhez kell. Nagyon örülök, hogy közel vagyunk az élcsapatokhoz, hogy nagyon jó meccseket játszunk velük. Azt hiszem, egy kicsit korán jött az egyenlítés, talán ha később lőjük a második gólt, máshogy alakul a helyzet. Sajnos nem tudtuk Hetényi Zoltán kapuját többször bevenni, nagyon jól védett, gratulálok neki, de a mi Tóth Balázsunk is nagyon jó napot fogott ki. Gratulálok a Debrecennek.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: “Nagyon nehéz a Vasas ellen játszani, mindenki látja, tapasztalja, hogy napról napra jobb csapat, hihetetlen szervezettséggel. Most is nagy munkát végeztek, számítottunk erre. Megnéztük az UTE elleni meccsüket és kielemeztük a Fradi elleni játékukat is, tudtuk, hogy nagy koncentrációra és türelemre lesz szükségünk. Örülök, hogy megvan a három pont. Most jön két nap pihenő a srácoknak, de 25-én már edzünk, hiszen másnap a MAC HKB ellen játszunk bajnokit.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Pálkövi.
Tóth: 94,1% (Sági)
K
Hetényi: 93,3% (Gönczi)
Bukor, Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Sándor F., Kiss R., Hári, Kulesov, Pesztunov
Léránt, Ozols, Béres, Páterka, Szalma
2
Kloz, Vokla, Dalecky, Mihalik, Novotny
Kmec, Tornyai, Schmál, Szlama, Vesutkin
3
Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár, Szűcs
Surányi, Csiki, Pápa, Németh, Farkas M.
4
Bogesic, Kiss P., Mazzag
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:44 VAS Seregély Szalma
1-1 09:46 DEB PP Kiss R. Pesztunov
1-2 12:50 DEB Novotny Dalecky
2-2 44:59 VAS Béres Páterka Szalma
2-3 56:45 DEB Kozma Molnár
30 Kapura lövések száma 51
10 Kiállításpercek 8

Páterka nagy passzt adott Béresnek

 

Az Opten Vasas HC–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum