3 pontra pályázik a Vasas az UTE ellen

   

A piros-kékeknek megjött az étvágyuk, aminek van is alapja, ám az Újpest is egyre jobb, ráadásul tovább erősödött Rajna érkezésével.

Jó erőben vagyunk, visszavágnánk az UTE csapatának, olvasható az Opten Vasas HC honlapján közzétett meccselőzetesben. Tény, hogy Ladányi Balázs együttese az utóbbi fordulókban alaposan kitett magáért, 5-1-es debreceni sikere, 8-6-os Megyeri úti veresége és nullás erdélyi túrája óta pontot szerzett a Titánoktól, kiütötte az Acélbikákat és két szoros meccset játszott az FTC-Telekommal. Mindez jó kiindulópontot jelenthet a playoffért vívott küzdelemben, és többé-kevésbé talán elegendő ahhoz is, hogy az újabb 4. kerületi rangadót ki-ki meccsnek tekintsük. A csapat összetételével kapcsolatban kérdéses, hogy együtt szerepelhet-e végre mind a 3 piros-kék légiós – a máris házi pontkirályjelölt Vesutkin, valamint Kmec és az eddig csak 1 meccsig jutott Ozols –, és hogy nem lesz-e fáradt a Páterka, Szalma, Turbucz hármas, hiszen utóbbiak vasárnap még Kassán csatáztak az Extraligában, és jégidőt is bőven kaptak Dave Allisontól. Az UTE csapatából sem pihent az IIHF-szünetben mindenki, Benk Andrástól Chris Bodón, Szabad Kevinen, Varga Arnoldon át Vincze Péterig többen kulcsszerepet vállaltak a válogatott lengyelországi helytállásából, nekik azonban – Bukor Rajmundhoz hasonlóan – két napjuk azért maradt a regenerálódásra. Sokat jelenthet a lilák számára még az is, hogy csatlakozott hozzájuk Rajna Miklós, a krakkói és nottinghami sikerek hőse. Az Újpest változatlanul sormintázik, a vereség, győzelem, vereség, győzelem szisztéma szerint, ez november közepe óta így megy, legutóbb a Titánok 9-3-as kiütése volt napirenden. Ebből most kudarc következne, ám az ilyen szériák csak érdekességként tartandók számon, ráció nincs bennük, és előbb-utóbb egészen biztosan véget érnek.

utevas_MI_0300

fotó: Jani Martin/UTE

Opten Vasas HC–UTE 3-4

   

Ladányi Balázs csapata kétgólos hátrányból egyenlített, de hosszabbításban alulmaradt az újpestiekkel szemben.

Az Opten Vasas HC összeállítása két helyen változott a legutóbbi találkozóhoz képest: Ozols és Surányi újra szerepet kaptak a védelemben, míg Farkas Botond és Kováts nem öltözött be. A nemzetközi szünet alatt a DVTK Jegesmedvéknél kölcsönben megfordult Páterka, Szalma és Turbucz visszatértek Ladányi Balázs csapatához. Az UTE-ban Balázsi helyett Kovács Sebestyén játszott. A hazaiak kapujában Sági, a vendégeknél Duschek kezdett, az újpestiek nem nevezték még a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Rajna Miklóst. A mérkőzés elejétől a lila-fehérek vezettek több támadást, de a hazaiak kapusa meccsben tartotta együttesét. Egészen a 17. percig kellett várni az első gólra, amikor Vincze egy emberelőnyös korongjáratás végén vezetéshez juttatta az UTE-t. A nyitó harmad végén 2 másodperc híján 2 percen át 5 a 3 ellen támadhatott a Vasas, élt is a lehetőséggel: a dupla fórból Bödök egyenlített. A második játékrész 47. másodpercében Varga révén újra a vendégeknél volt az előny, aztán 5 perc múlva Selan egy fóros bombagóllal növelte az UTE vezetését. A mérkőzés felénél Szalma egy 4 a 3 elleni támadásnál inkább cselezett, nem passzolt, jól tette, ugyanis gyönyörű találattal csökkentette egygólosra csapata hátrányát. A záró húsz percben az Opten Vasas HC hajtott az egyenlítésért, de az újpestiek jól kontrollálták a játékot. A végén kockáztattak a hazaiak, a vendégek ellentámadásait Sági védte. Másfél perccel a vége előtt összejött a hosszabbítás kiharcolása: Czakó lövésébe Turbucz beleért, Duschek tehetetlen volt. A túlórát Just és Bodo összjátéka döntötte el.

Az UTE 4-3-ra győzött, sikerével megelőzte a Gyergyói HK-t, feljött az 5. helyre. A lila-fehérek legközelebb szombaton lépnek jégre a Titánok ellen. Az Opten Vasas HC kedden a DEAC-ot fogadja.

vasute-20201221-_K1I6992

fotó: Vasas Attila/Opten Vasas HC

Cseréről cserére elaltattuk magunkat

   

Így látták a vezetőedzők a túlórába torkolló Opten Vasas HC–UTE mérkőzést.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Nagyon ránk jött az Újpest az elején, nem nagyon tudtuk akkor még felvenni a tempót. Aztán szép lassan kezdtünk belejönni a meccsbe, a második harmad elején bekapott gól után elkezdtünk hajtani, hogy pontot vagy pontokat szerezzük. Egyet sikerült, de úgy érzem, nem érdemeltük volna meg a kettőt.”

Virág Csaba, UTE: “Szó szerint a mérkőzés első felében történt az, amit mi szerettünk volna, nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, tényleg rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, amiből egy 3-1-es előnyt össze tudtunk hozni. Több is lehetett volna, ha a helyzetek egy része bemegy. Utána cseréről cserére elaltattuk magunkat, és teljesen magunkra húztuk az ellenfelet. Sokkal okosabban kellett volna kezelni a helyzetet, hiszen a harmadik harmadban is voltak ziccereink. A hoki ilyen, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Sajnos három helyett most csak két ponttal gazdagodtunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Sindel, Balla.
Sági: 90,9% (Tóth)
K
Duschek: 90,9% (Márkus)
Bukor, Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Horváth A., Stadel, Benk, Just, Bodó
Léránt, Ozols, Béres, Páterka, Szalma
2
Selan, Varga, Lamoureux, Szabad, Vorobjov
Kmec, Tornyai, Schmál, Szlama, Farkas M.
3
Kovács A., Szécsi, Rafaj, Sikorcin, Vincze
Surányi, Csiki, Pápa, Németh, Vesutkin
4
Horváth Á., Godó, Kovács S., Nemes
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:36 UTE PP Vincze Benk Just
1-1 17:47 VAS PP2 Bödök Schmál Vesutkin
1-2 20:47 UTE Varga Bodó Just
1-3 25:20 UTE PP Selan Szabad Sikorcin
2-3 31:19 VAS PP Szalma
3-3 58:21 VAS Turbucz Czakó Léránt
3-4 63:35 UTE Bodó Just
33 Kapura lövések száma 44
6 Kiállításpercek 12

Just és Bodo kijátszotta a piros-kék védelmet

 

A hosszabbításos Opten Vasas HC–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN ÉLŐ
VB 16:00 ITAKOR INFO
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum