8 német és 2 svéd lett pozitív a junior-vb helyszínén

 

Mindkét csapat koronavírus-karanténját meghosszabbították, nagy kérdés, hogyan fogják tartani a meccsmenetrendet Edmondtonban.

Jóval nehézkesebben megy a buborék szervezése az A csoportos junior-világbajnokságon, mint ahogyan az NHL rájátszása esetében működött a rendszer. Akkor csodával határos módon sikerült a buborékon kívül tartani a vírust, a két hónapig tartó playoff ideje alatt senki sem fertőzödött meg.

Ugyanez már most sem mondható el a junior-világbajnokságról. Már az edzőtáborokban sorra kellett elküldeni játékosokat és stábtagokat a fertőzés miatt több nemzeti együttesnél is. A svédek a szövetségi kapitányuk nélkül utaztak el Edmontonba, és a kanadai válogatottnak is fel kellett függesztenie az edzőtábort annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg tömegesen a játékosok. Mindenki azt remélte, a buborékba belépve már könnyebb lesz elkerülni a vírust, de nem így lett. A csapatok vasárnapi érkezése óta mintegy kétezer tesztet végeztek játékosokon, a szakmai stábok tagjain és a játékvezetőkön, ezekből pedig tíz pozitív lett. Az esetek két csapathoz köthetők: a német válogatottban 8 játékos, a svédekében 2 stábtag akadt fenn. Mindkettő súlyos következményekkel jár, a svédek karanténját december 21-ig, a németekét 24-ig hosszabbították meg annak érdekében, hogy a vírus terjedését megállítsák. Ezzel együtt nehezen képzelhető el, hogy miként kezdhetné el a német válogatott a karantén lejártának másnapján, edzés nélkül a tornát. Márpedig a kiírás szerint első meccsüket december 25-én, délután négytől játszanák Finnország ellen. A minimumnak az tűnik, hogy megpróbálják újraigazítani a menetrendet.

A fejlemény sokkolta a németeket, akik a vasárnapi elutazás előtti pénteken pcr-tesztet végeztek az összes stábtagon, amit szombaton egy gyorsteszt követett, és mindegyik minden esetben negatív lett. Ezek után derült égből villámcsapásként érte őket a friss hír, de igyekeznek alkalmazkodni a helyzethez, és a megváltozott körülményekhez igazítani a csapat felkészülését, jelenleg a játékosok egyénileg edzenek a szobájukban, amennyire ez persze lehetséges.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum