Ismét megnehezítené a Fradi dolgát a Vasas

   

A két fővárosi csapat csütörtöki csatáját csak az utolsó pillanatokban tudta megnyerni a megosztott címvédő.

Három napon belül másodszor meccsel egymással az FTC-Telekom és az Opten Vasas HC. A piros-kékek a Gyergyó, a DEAC és a DAB legyőzése után a zöld-fehérek ellen is bizonyttották, hogy sokkal inkább számolni kell velük, mint előző két idényükben. A harmadik harmad felénél még 2-1-re vezettek Turbuczék Káposztásmegyeren, ezután sikerült egyenlítenie a finn Karmenieminek, majd emberelőnyben bevinnie a döntő találatot Nagy Gergőnek, alig egy perccel a rendes játékidő lejárta előtt. Ladányi Balázs vezetőedző büszke lehetett tanítványaira, nem csoda, hogy értékelésében azt mondta, a Tüskecsarnokban is a győzelemért mennek jégre. Egyszerű dolguk nyilván nem lesz, akkor sem, ha fejlődésük szemmel látható. Ez azonban a Fradiról is elmondható, leginkább az aktuális szezonon belüli időszakot tekintve. Igaz ugyan, hogy épp a Vasas elleni meccsen kevésbé tündökölt az együttes, mint néhány nappal korábban az UTE kiiktatásakor, ám ezzel együtt is nyilvánvaló: Fodor Szabolcs fiainak hokija egyre inkább kezd összeállni. Szükség is van erre a továbbiakban, látva a Brassó szárnyalását vagy a Csíkszereda keretének erejét, hogy a még mindig kiválóan álló MAC HKB-ról vagy akár a DEAC-ról ne is beszéljünk. Ha így nézzük, az FTC-Telekom számára kötelező feladat megoldani a Vasast, de hogy ez is csak a maximumot nyújtva abszolválható, az mindenképp örömhír az Erste Liga hívei számára.

vasftc

fotó: Opten Vasas HC

FTC-Telekom–Opten Vasas HC 4-3

   

Ahogy Káposztásmegyeren, úgy a Tüskecsarnokban is szoros csatát vívott a két gárda, de a piros-kékek ezúttal sem szereztek pontot.

Az FTC-Telekomba visszatért Kulmala, így újra négy teljes sorral álltak ki a zöld-fehérek. Az Opten Vasas HC-nál Surányi Zsolt helyett Kováts Máté kapott lehetőséget a negyedik bekkpárban. Mindkét csapat kapust cserélt a csütörtöki meccshez képest: a hazaiaknál Arany, a vendégeknél Sági kezdett. A mérkőzés némi csúszással indult az egyik kapu hálójával kapcsolatos problémák miatt. A három nappal korábbi találkozóhoz képest a ferencvárosiak dominánsabban játszottak, Ladányi Balázs csapata kénytelen volt tilos felszabadításokat ütni, de remekül védekezett. Hiába nyomott a Fradi, a vendégeket egy gyors kontratámadás végén Béres vezetéshez juttatta, a 19 éves csatárnak ez volt az első gólja az idényben. Négy percig tartott a piros-kékek előnye: a kapura törő Kulmala egyenlített, sőt 45 másodperccel később Tóth Adrián egy kipattanó után fordított, 2-1. A második harmad elején a vendégek kapuvasat lőttek, majd annak ellenére, hogy a hazaiak fölénye egyértelmű volt, Makszim Vesutkin előnyben óriási lövéssel egyenlített a 32. percben. Erre a duplázó Tóth Adrián válaszolt rövidesen – egy védelmi hibát kihasználva –, ám a piros-kékek továbbra sem adták fel, Turbucz újfent egalizált, 3-3 a 36. percben, a döntés az utolsó játékrészre maradt. Ladányi Balázs együttese ezúttal is sokáig tartotta magát, Ellerby azonban az 54. percben belőtte a negyediket. Mivel Kováts Máté e harmadbeli második kiállítása az 58. perc elején történt, ez elvette az esélyt attól, hogy a vendégek létszámfölényben hajthassanak az egyenlítésért, 4-3 maradt a végeredmény, az FTC-Telekom az Erste Liga-tabella élére ugrott.

ftcvas

fotó: FTC-Telekom

71-23 volt a kapura lövés a javunkra

   

Így látták a vezetőedzők a játékhét második FTC-Telekom–Opten Vasas HC mérkőzését.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Az volt a nagy különbség a csütörtöki és a vasárnapi meccs között, hogy ezúttal az egész mérkőzésen jól játszottunk, uraltuk a találkozót akkor is, amikor nem vezettünk. Picit déja vu érzésem volt a kispadon, úgy éreztem magam, mint a kétezres évek elején-közepén, amikor még én is válogatott játékos voltam. Akkor néha meg tudtunk verni sokkal erősebb ellenfeleket is úgy, hogy csíptünk-rúgtunk-szúrtunk-haraptunk, betömörültünk a kapu elé, kiváló kapusteljesítménnyel tartottuk magunkat, aztán egy-egy megugrásból gólt szereztünk. Ezt éreztem ma, a Vasas ezt játszotta ellenünk. Majdnem sikerrel jártak, de szerencsére végül nem tudtak olyan eredményesek lenni, mint mi anno, bár nagyon jól játszották ezt a taktikát. 71-23 volt a kapura lövés a javunkra, ez mindent elárul a meccs képéről. 35-14-re nyertük a nagy helyzetek mutatóját a mi statisztikánk alapján, szóval úgy gondolom, nem kétséges, hogy uraltuk a meccset, és sokkal jobbak voltunk, mint csütörtökön. Örök igazság viszont, hogy a jégkorongot gólra játsszák, ebben az ellenfél sokáig szinten tartotta magát. Végül szerencsére többet lőttünk, de ebben még javulnunk kell, a helyzeteinket ki kell használnunk. De a játék képével elégedett tudok lenni, és örömteli, hogy a miénk lett mindhárom pont.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: „Csütörtökön közelebb voltunk a Fradihoz, mint most. Tudtuk, hogy nagyon nagy nyomás alá fognak helyezni minket, és így is lett. Sokszor az életünkért küzdöttünk a saját harmadunkban, de egészen jól megoldottuk a feladatot a meccs nagy részében. A gólok mindig hibákból jönnek, de az elkerülhető hibák bosszantóak. Az viszont egyértelmű, hogy jobb volt a Fradi, nem volt kérdéses, hogy melyik csapat dominál a jégen. Az volt a meccs nagy kérdése öt perccel a vége előtt, hogy sikerül-e kihúzni, és rabolni egy pontot. Nem sikerült, de megpróbáljuk legközelebb is. Az ígéretünket viszont betartottuk, nehéz ellenfelei voltunk ezúttal is a címvédőnek. Örülök, hogy nincs akkora különbség, mint tavaly volt.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Kedves, Kövesi.
Arany: 87,0% (Nagy K.)
K
Sági Máté: 94,4% (Tóth K. B.)
Ellerby, Tóth Gergely, Nagy G., Kulmala, Somogyi
1
Bukor, Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
Boros, Hegyi, Hodgman, Pavuk, Tóth A.
2
Kmec, Tornyai, Béres, Páterka, Szalma
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Németh A., Sági Martin
3
Farkas B., Léránt, Schmál, Szlama, Vesutkin
Galántai, Bán, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
4
Kováts, Csiki, Pápa, Németh Á., Farkas M.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:30 VAS Béres Szalma
1-1 12:33 FTC Kulmala Karmeniemi Somogyi
2-1 13:18 FTC Tóth A. Tóth Gergely Hodgman
2-2 31:04 VAS PP Vesutkin Szlama Bödök
3-2 34:13 FTC Tóth A. Hodgman
3-3 35:35 VAS Turbucz Bödök Czakó
4-3 54:33 FTC Ellerby Pavuk
71 Kapura lövések száma 23
2 Kiállításpercek 6

Ismét csak a legvégén döntötték el a zöldek

 

Az FTC-Telekom–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum