Óriási kihívás vár az erősödő Vasasra

   

A kiváló formába lendült FTC-Telekom nyilván 3 pontért megy Káposztásmegyerre, de nem lesz könnyű dolga.

Az Opten Vasas HC és a Fradi is az idei Erste Liga-szezon legjobb meccsét játszotta legutóbb a maga szempontjából. A piros-kékek újabb kori fennállásuk legnagyobb arányú győzelmét aratták a közvetlen rivális DAB ellen, a 6-1-es kiütés azt jelentette, hogy magukra hagyták az újvárosiakat az utolsó helyen. Hatot lőtt az FTC-Telekom is az UTE otthonában, Fodor Szabolcs együttese utoljára tavaly volt ennyire meggyőző, mint most a Megyeri úton. A két győztes között ezzel együtt továbbra is van okunk különbségeket feltételezni, ám lassacskán elmondható: a Ladányi-tanítványok pontrablásai az élmezőny alakulataival szemben sem számíthatnak gigantikus meglepetésnek. Erre is volt már példa, gondoljunk csak a Debrecenben összehozott 5-1-es sikerre. Akárhogy is, a Vasasnak immár 3 rendes játékidős diadala van – miközben a Titánoknak 1, a DAB-nak nulla –, és lesz még ilyenből több is. Az is látható, okos döntés volt Makszim Vesutkin szerződtetése, az orosz 6 meccsen 12 pontnált tart. Az, hogy ebből 10 assziszt, azt is jelenti, hogy fiatal magyar társai közül többen közel kerültek a pont/meccshez, Schmál Kristóf például 6+3-nál, Szalma Zsolt 5+3-nál, Bödök Bence kevesebb meccsel 5+1-nél jár. Ezzel együtt a Fradi a favorit ezúttal is, a zöldeknek kellenek a pontok, hogy tartsák a lépést a rendkívül sűrű élmezőny csapataival, amelyek ráadásul ezen a hétvégén egymással harcolnak, a MAC HKB és a DEAC is erdélyi túrán vesz részt, és könnyen lehet, hogy alaposan körbeverik egymást. Ebben az évadban mindenesetre ez lesz az Opten Vasas HC és az FTC-Telekom első meccse, az előző idényben mind a négyet a zöldek nyerték, akik pontot sem veszítettek közben.

vasftc-191004

Opten Vasas HC–FTC-Telekom 2-3

   

Fodor Szabolcs csapata egy utolsó előtti percben lőtt emberelőnyös góllal tudta legyőzni a kiválóan játszó fiatal együttest.

Az Opten Vasas HC keretébe visszatért Csiki, emiatt Szabó Zalán nem kapott szerelést. Az FTC-Telekomnál Kulmala bokasérülés miatt hiányzott. A meccs első harmada a kapusokról szólt: Nagy Kristóf 7, Tóth Balázs 10 védéssel zárta hibátlanul a nyitó húsz percet. A második játékrész első felében kétszer is emberelőnybe került a Vasas, a másodikkal éltek is, Turbucz juttatta vezetéshez egy kapu mögülről érkező korongból a piros-kékeket. A 37. percben rosszul helyezkedtek a hazai védők, Hajós üresen maradt, a ziccert fonákkal értékesítette. A harmadik húsz perc elején megint Turbucz villant egy emberfórban, újra a hazaiaknál volt az előny. A Fradinak muszáj volt kockázatot vállalnia, a Vasas 3 az 1 ellen is támadhatott, de Nagy Kristóf védett. A harmad közepén a vendégek felálltak 5 az 5 ellen, Karmeniemi egyenlített. A rendes játékidő végjátékában Sági Martin kapuvasat lőtt, majd az utolsó 2 percre emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, amit Nagy Gergő révén ki is használtak. A Vasas próbált egyenlíteni, hiába.

Az FTC-Telekom nagy csatában 3-2-re nyert, pontszámban beérte a 2. helyezett DEAC-ot. A két csapat vasárnap újra összecsap, a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapon a Tüskecsarnokban találkoznak.

vasftc-20201210-_K1I8682

fotó: Vasas Attila/Opten Vasas HC

A Tüskecsarnokban szeretnénk visszavágni

   

Mestermérleg a komoly izgalmakat hozó Vasas–FTC-Telekom mérkőzést követően.

Ladányi Balázs vezetőedző, Opten Vasas HC: “Elégedett lehetek a srácokkal, a mérkőzés nagy részében azt mutatták a jégen, amit szerettünk volna, amit megbeszéltünk. Olyan hőfokon játszottunk, amilyet megkíván az ellenfél is, sajnos, elkövettünk egy hibát, ami azt eredményezte, hogy pont nélkül maradtunk. Már korábban elmondtam, hogy egyik pályára sem feltartott kézzel megyünk, így vasárnap a Tüskecsarnokban szeretnénk visszavágni.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, a Vasas az elmúlt hetekben bizonyította, hogy nem lehet fél vállról venni. Most is nagyon jól játszottak, csinálták, amiben nagyon jók, nagyon jól védekeztek, mindegyik játékosuk kitette a maximumot a jégre. Nem könnyű ellenük játszani, nem volt könnyű feltörni a védekezésüket, de szerencsére még a 60 perces dudaszó előtt sikerült egy emberelőnyt kihasználni, örülünk ennek a három pontnak.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Kedves, Szabó.
Tóth K. B.: 91,7% (Sági Máté)
K
Nagy K.: 93,1% (Arany)
Bukor, Seregély, Bödök, Czakó, Turbucz
1
Ellerby, Tóth Gergely, Nagy G., Roczanov, Somogyi
Kmec, Tornyai, Béres, Páterka, Szalma
2
Boros, Hegyi, Hodgman, Pavuk, Tóth A.
Farkas B., Léránt, Schmál, Szlama, Vesutkin
3
Karmeniemi, Sarcia, Hajós, Németh A., Sági Martin
Surányi, Csiki, Pápa, Németh Á., Farkas M.
4
Galántai, Bán, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:08 VAS PP Turbucz Szalma Kmec
1-1 36:32 FTC Hajós Németh A. Karmeniemi
2-1 45:08 VAS PP Turbucz Szalma Bukor
2-2 50:13 FTC Karmeniemi Hodgman Somogyi
2-3 58:48 FTC PP Nagy G. Hodgman Hegyi
29 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 14

Nagy Gergő eldöntötte

 

Az Opten Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum