Becze: Nekünk most elölről kezdődik a szezon

 

Csaknem két hónapos kényszerszünet után ismét mérkőzést játszhat a Csíkszereda. Becze Tihamért kérdeztük az elmúlt hetekről.

A Sportklub csapatát két hullámban érte el a koronavírus-járvány, amelyből a második volt igazán súlyos. ?November elején egy játékos tesztje lett pozitív, a román szabályok szerint emiatt az egész csapatnak karanténba kellett vonulnia ? idézte fel a történet elejét Becze Tihamér. ? Épphogy kijöttünk ebből, amikor az újabb tesztek során a játékosok és a szakmai stáb tagjai közül több mint tízen produkáltak pozitív eredményt, így nekik ismét otthon kellett maradniuk. Mi, akik negatív eredményt kaptunk, az elmúlt három hétben edzettünk ugyan jégen és szárazon is, de ez össze nem hasonlítható azzal a munkával, amit teljes kerettel végeztünk volna.?

A kényszerszünet nagyon rosszkor jött a Sportklubnak. ?Jól kezdtük a szezont, ha megnézzük az Erste Liga-táblázatot, vesztett pontok alapján dobogón állnánk. Éppen arról beszélgettünk a többiekkel, hogy nekünk most elölről kezdődik a szezon. Amilyen meccsdömpingünk volt az elmúlt években, egyszerűen hihetetlen egy ilyen hosszú leállás. De most már annak is örülünk, hogy végre mérkőzést játszhatunk, habár abban biztos vagyok, hogy az első meccsek nagyon nehezek lesznek nekünk. Nemrég óta edzünk újra együtt, ilyen rövid idő alatt nem lehet kiegyenlíteni a játékosok állapota közti különbségeket. Úgy érzem, az lesz a legfontosabb feladat, hogy megtaláljuk a sorokon belül a megfelelő egyensúlyt. Néhány mérkőzésre biztosan szükségünk lesz, hogy visszanyerjük a meccsformánkat.?

Nemcsak a Csíkszereda, a többi élcsapat is kiváló játékosokat igazolt az elmúlt hónapokban, így az Erste Liga ? ha túljut a járványon ? komoly versengést hozhat. ?Nevek alapján én nem szívesen tennék megállapításokat a csapatok erejére vonatkozóan. Láttunk már hosszú és kiváló pályafutással érkező játékost is eltűnni a mezőnyben, miközben addig szinte ismeretlen hokisok mutattak parádés teljesítményt. A pályán dől el minden, a jégen nem számít a múlt, csakis az akkor és ott nyújtott produkció. Ez természetesen igaz ránk is, ám a mostani helyzetünkben nem az egyéni teljesítményre, hanem a csapatmunkára kell helyeznünk a hangsúlyt. Két hónapos kihagyás után ismét meg kell találnunk a saját játékstílusunkat, újra fel kell pörögnünk, hogy tartsuk a lépést az élbollyal.?

A Sportklub mindenki másnál sokkal kevesebb ? szám szerint öt ? találkozót vívott a ligában, 3 győzelemmel, 1 hosszabbításos és 1 rendes játékidős vereséggel áll, ez most a 8. helyet jelenti a tabellán. Az utolsó meccsük október 13-án volt Dunaújvárosban a csíkiaknak, akkor kereken 10 gólt lőttek nem éppen acélos vendéglátójuknak. Az újrakezdés nem akármilyen ellenfelekkel szemben történik: kedden a 2. helyezett DEAC-ot fogadják, míg pénteken a listavezető MAC HKB Újbuda érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára.

dabscc

fotó: DAB

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum