A Vasas is megelőzheti az Acélbikákat

   

Ehhez persze bravúrra lenne szüksége Ladányi Balázs csapatának, hiszen nem könnyű nyerni a Titánok otthonában.

Egyetlen mérkőzést rendeznek vasárnap az Erste Ligában, azt is korai időpontban, az M4 Sport élő közvetítése érdekében már fél 3-kor bedobják a korongot Győrben. Nem topcsapatok meccselnek ugyan, ám hogy komoly izgalmakra van kilátás, az nem kérdéses. Különösen az Opten Vasas HC számára jelentős a tét, hiszen a káposztásmegyeri fiatalok jó eredménnyel elmozdulhatnak az utolsó helyről, a mélybe taszítva a jelenleg kilencedik DAB-ot. Ehhez nyilván több feltételnek is teljesülnie kell. Azt már bizonyították a piros-kékek – a Gyergyó ellen otthon, a DEAC ellen idegenben –, hogy van bennük spiritusz, ám a debreceni bravúrjuk óta három vereséget szenvedtek, ideje tehát véget vetni ennek a sorozatnak. Nem először említjük, kiemelkedő kapusteljesítmény és koncentrált védekezés szükséges ehhez, utóbbiban sokat segíthet az új légiós, Dusan Kmec, illetve az sem ártana, ha visszatérhetne Kalvis Ozols, aki eddig egy meccset játszott, de azon 1+1-et és +3-as mutatót produkált. Magától értetődő, hogy a Titánok is győzni szeretnének. A Fehérvár-farm december 1-jén szerezte meg első rendes játékidős győzelmét, amikor is kapásból 7-et vágott az Acélbikáknak, ám utána ugyanúgy 7-et kapott a MAC HKB otthonában. Az igazsághoz tartozik, hogy Kasper Vuorinen ezen a legutóbbi meccsen több kulcsjátékosát nélkülözni volt kénytelen, akiket felhívtak a Hydro Fehérvár AV19-be. Miután most nincs meccse az ICEHL-csapatnak, így könnyen lehet, hogy a Titánok a legerősebb összetételükben várhatják a Vasast. Még egy érdekesség: az előző évadban hatszor küzdöttek meg egymással a felek, és ebből ötször a ma már részben győri fehérváriak nyertek. Lenne tehát javítani valójuk a mérlegen a Ladányi-tanítványoknak.

titvas2020-2

Titánok–Opten Vasas HC 4-3

   

A Fehérvár-farm az ICEHL-csapattól visszaérkezőkkel kiegészülve hosszabbításban behúzta a rangadót.

Jelentősen erősödött a Titánok összeállítása, egy sornyi játékos tért vissza: a csapatkapitány Reiter egymeccses pihenőt követően léphetett újra jégre, míg Vas, Kovács, Madácsi és Péter az ICEHL-csapattól utazott vissza Győrbe. Az Opten Vasas HC-ban bemutatkozott a frissen igazolt Dusan Kmec, valamint Kováts helyett Surányi öltözhetett be. A hazaiak kapujában Gyenes, a vendégeknél Sági kezdett. A találkozó első perceiben a Vasas játszott jobban, majd néhány perc után a Fehérvár-farm is magára talált. Az első gól a harmad közepén született: Tiainen szép cselek után csúsztatta el a korongot a mamutok között. A második játékrész végén egy kijátszott akció végén Tiainen az alapvonalról rálőtte a korongot Ságira, akiről bekerült a kapuba a játékszer. Gyorsan jött a vendégek válasza: 18 másodperccel később a 20. születésnapját ünneplő Páterka lőtte be szezonbeli első gólját. A második szünetre döntetlen állással vonultak a felek, ugyanis 13 másodperccel a dudaszó előtt Schmál fonákkal egyenlített. A 45. percben egy emberelőnyös találattal újra a Titánoknál volt az előny: Péter lövésébe Kovács sikerrel ért bele. A hazaiak próbálták tartani a vezetésüket, sokáig sikerült nekik, de csak a végjátékig. A rendes játékidő utolsó előtti percében Schmál egy védőn megpattanó fonáklövéssel kiharcolta a túlórát a Vasas számára. A ráadást Kovács zárta le: két Vasas-játékos egyszerre mozdult a korongra, a Titánok csatára megindulhatott és eldöntötte a pluszpont sorsát.

A Titánok 4-3-ra nyertek, sikerükkel felléptek a 7. helyre, legközelebb pénteken játszanak az UTE ellen. Az Opten Vasas HC-ra kedden rangadó vár: az edzőváltáson átesett, szintén 7 pontos Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják.

titvas-DSC04858

fotó: Lehoczki Krisztán/Titánok

Mindkét csapat jól és fegyelmezetten játszott

 

Így látták a vezetőedzők a Titánok–Opten Vasas HC mérkőzést.

Kasper Vuorinen, Titánok: “Mindkét csapat jól és fegyelmezetten játszott. Az egyik és a másik oldalon is megvoltak a lehetőségek, előbb nekünk sikerült jobban kihasználni ezeket, majd elkövettünk néhány hibát a védekező harmadban, és elveszítettük a lélektani előnyt. A harmadik harmadban egy előnyös góllal vezetést szereztünk, de a Vasas ismét a mi hibánkból egyenlített. A tanulási folyamatban, amelyben vagyunk, ezeket a hibákat el kell foganunk, nem szándékosan követjük el őket. Úgy is tudnunk kell játszani, hogy mi vezetünk, vagy épp döntetlen az eredmény, oda kell figyelnünk arra, hogy mindig csak a következő gól számít.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Jól játszottunk, nem volt probléma a tempónkkal, az erőnk is kitartott, ez azt eredményezte, hogy pontot szereztünk. A jövőben el kell kerülnünk azokat a gólokat, amelyeket a saját hibáinkból kapunk. Bosszantó volt, hogy rohannunk kellett az eredmény után, a játék képe nem ezt mutatta. Megküzdöttünk az egy pontért. Minden pont fontos, a végelszámolásnál egy is sokat jelenthet.”

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Kedves, Schumacher-kovács.
Gyenes: 91,7% (Szeles)
K
Sági: 87,1% (Tóth)
Ambrus, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
1
Bukor, Seregély, Bödök, Szlama, Schmál
McNulty, Erdély, Balogh, Almási, Dézsi
2
Kmec, Tornyai, Vesutkin, Páterka, Szalma
Nagy A., Vas, Németh K., Rétfalvi, Vincze
3
Farkas B., Léránt, Csiki, Czakó, Turbucz
Kóger, Jakimcsuk, Kovács, Madácsi, Péter
4
Surányi, Pápa, Béres, Németh Á., Farkas M.
Vuorinen Kasper
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:18 FHA Tiainen Luusuaniemi
2-0 35:30 FHA Tiainen Luusuaniemi Császár
2-1 35:48 VAS Páterka Béres Szalma
2-2 39:47 VAS Schmál Kmec Vesutkin
3-2 44:56 FHA PP Kovács Péter Reiter
3-3 58:15 VAS Schmál
4-3 63:27 FHA Kovács
31 Kapura lövések száma 36
2 Kiállításpercek 6

Magabiztosan lőtte be a szólót Kovács Alex

 

A Titánok–Opten Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum