Még nem nyert rendes játékidőben a DAB

   

Az újvárosiaknak az FTC-Telekom ellen sem lesz könnyű megtörniük a jeget.

Erdélyi túra után meccsel egymással csütörtök este az Acélbikák és a Fradi. A két csapat nem egyforma szájízzel térhetett haza a határon túlról. A DAB két sima vereséget szenvedett, a Gyergyótól 4 gólt kapott 1 ellenében, a Brassótól 8-at, amire 3-szor tudott válaszolni. Az FTC-Telekom ehhez képest a GYHK és a Brassó otthonában is kevés gólos meccset játszott – ez bár távolról sem mindig, de igen gyakran a minőség visszatükröződése –, és előbb büntetőkkel nyert, majd hosszabbításban kikapott, az így megszerzett 3 ponttal tartja második helyét az Erste Liga-tabellán. A különbség a két együttes teljesítménye között nemcsak az elmúlt hét végén volt számottevő. Az Újvárosnak jelenleg 7 pontja van 11 mérkőzésből, ami három túlórás sikerből és egy büntetőkkel elszenvedett vereségből adódik össze. Ennél is durvább, hogy a gárda gólkülönbsége –20, ami az egyelőre mögötte tartózkodó Vasasénál és Titánokénál is sokkal rosszabb. Némiképp meglepő ez egy csapattól, amelynek kapujában többnyire az előző szezon egyik legjobbja, Garret Hughson áll. A kanadainak tavaly 93,4 százalékos volt a hatékonysága, az idén 90,2, és nem biztos, hogy ez kizárólag rajta múlik. Az FTC-Telekommal kapcsolatban az első számú érdekesség, hogy 12 meccsből 8 alkalommal döntetlenre hozta a rendes játékidőt, és ezen belül 5-ször sikerült eltennie a pluszpontot. Fodor Szabolcs fiai rendre szoros összecsapásokat játszanak – így volt ez első nekifutásra a DAB ellen is, a Tüskecsarnokban 5-4-es zöld siker született –, az igazi átütő erő és a lendület még hiányzik, de előbb-utóbb el kell múlniuk a koronavírus-járvány közvetlen nyomainak. Hogy ez Dunaújvárosban így lesz-e már, vagy esetleg a hazaiak kapnak szárnyakat váratlanul, az este kiderül. A találkozót a köztelevízió sportcsatornája élőben közvetíti.

ftcdab-201030

fotó: FTC-Telekom

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 1-4

   

Fodor Szabolcs a Garret Hughsont nélkülöző DAB otthonában megszerezte szezonbeli első kétgólosnál nagyobb sikerét.

Mindkét csapatból hiányzott 1-1 kulcsember. A hazaiaknál a szezon során először nem Hughson kezdett a kapuban, nem is nevezték a kanadai hálóőrt, Pinczés Bendegúz készülhetett bizonyítani, míg a cserepadra a bolgár Sztojnov ült. A vendégeknél nem szerepelt a házi pontlistát vezető Hodgman. Még fél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Nagy Gergő éles szögből leadott lövését nem tudta védeni Pinczés. A meccs első emberelőnyéből egyenlített a DAB: Mazurek közeli lövését bottal védte Arany, de a duplázással szemben tehetetlen volt. A 12. percben újra az FTC-Telekomnál volt az előny, miután Sági fonákkal talált be a DAB kapujába. A második harmad elején Aranynak többször is bravúrral kellett tartania csapata vezetését, míg a hazaiak kapujában Pinczés magabiztosabban védett. A mérkőzés felénél 4 a 4 elleni játékhelyzetben – ami kvázi Fradi-előnnyé vált egy leesett DAB-os sisakkal – Hajós növelte kétgólosra a Ferencváros előnyét. Két perccel a második játékrész vége előtt Németh zárt sikerrel egy lendületes zöld-fehér akciót. A záró felvonás első fázisában megint Aranynak volt több feladata a két kapus közül. A végjátékban 5 a 3 ellen is támadhatott az FTC-Telekom, de nem tudta növelni az előnyét.

A ferencvárosiak 4-1-re nyertek, hátrányuk 1 pontra csökkent a ligaelső MAC HKB mögött, legközelebb december 2-án fogadják a DEAC-ot. A DAB vasárnap az FTC-Telekom riválisával, a MAC HKB Újbudával játszik.

dabftc_MG_9220

fotó: DAB

Nagyon jól támadtunk és sokat korcsolyáztunk

   

Így látták a vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom mérkőzést. A játékosok közül David Mazurek és Hajós Roland nyilatkozott.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Muzsik, Pálkövi.
Pinczés B.: 91,7% (Sztojnov)
K
Arany: 97,1% (Nagy K.)
Dósa, Phillips, Mazurek, Pihlqvist, Török
1
Sarcia, Karmeniemi, Nagy G., Kulmala, Somogyi B.
Kovács, Nilsson, Dansereau, St. Pierre, Szappanos
2
Boros, Hegyi, Tóth Renátó, Pavuk, Tóth A.
Mestyán, Hruby, Azari, Pozsár, Németh P.
3
Bán, Ellerby, Hajós, Németh A., Sági
Gebei B., Lencsés, Gebei G., Pinczés O., Tamás
4
Galántai, Imre, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Gergő
Leger David, Borbás Gergely
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:26 FTC Nagy G. Somogyi B. Kulmala
1-1 06:32 DAB PP Mazurek St. Pierre Szappanos
1-2 11:53 FTC Sági Hegyi
1-3 33:17 FTC Hajós Ellerby Somogyi B.
1-4 38:02 FTC Németh A. Hajós Karmeniemi
35 Kapura lövések száma 48
10 Kiállításpercek 6

Nagyon szép gólt lőtt Sági Martin fonákkal

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum