Odnoga Lottival erősített a MAC Budapest

 

Az Egyesült Államokból átmenetileg hazatérő védő már hétvégén játszhat a Tippmix EWHL-ben.

Január 3-ig biztosan a MAC Budapest csapatában szerepel Odnoga Lotti. A hátvéd az amerikai Dartmouth egyetemen tanul és játszik, de a járvány miatt eltörölték a bajnokságot a konferenciában, amelyhez az iskolája tartozik. A 21 éves hokis szeptemberben és októberben kint volt a tengerentúlon, de akkor is csak edzéseket tartottak a csapatánál, meccseket nem rendeztek. A válogatott novemberi felkészülésére hazautazott, és úgy döntött, egy ideig itthon is marad.

?Amerikában most nem lenne hol játszanom, és nem akartam két hónapot kihagyni a szezon közepén, főleg egy ilyen fontos idényben ? mondta blogunknak Odnoga Lotti. ? A MAC jó lehetőség volt, itt az edzések mellett meccseken is tudok szerepelni. A mostani megállapodás január elejéig érvényes, a további helyzet még bizonytalan, mert lehet, hogy a Dartmouth edzői később visszarendelnek minket, hogy közösen gyakoroljunk.?

A válogatott védő már több mint egy hete a MAC-cal készül, és a beilleszkedéssel nem lehet gondja, hiszen a keret nagy részét ismeri a nemzeti csapatból, az egyik légiós, Christina Rombaut pedig épp a Dartmouthban volt csapattársa. Odnoga Lotti szombaton, az SKP Bratislava elleni Tippmix EWHL-meccsen mutatkozhat be. ?Nagyon várom az első meccset, jó a csapatunk? ? mondta erről. A játékos a tanulmányait a következő hetekben az online oktatás keretében folytatja, és mivel mostanában több ideje volt erre, úgy érzi, jól áll a vizsgák előtt.

Odnoga Lotti legutóbb a 2014/15-ös idényben szerepelt magyar klubcsapatban, akkor a KMH-t erősítette. Azóta három idényt töltött a Vermont Academyn, és a Dartmouth-ban is ez lesz a harmadik szezonja, amennyiben elindul a bajnokság a tengerentúlon.

odnogalotti

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum