Gyergyóban indul a Titánok erdélyi túrája

   

Harmadik magyarországi ellenfelét fogadja a GYHK, a Fehérvár-farm csak nagy bravúrral előzhetné vissza a Vasast a tabellán.

Immáron nincs oka panaszra a Gyergyói HK népes szurkolótáborának. A tetőtől talpig újjászervezett székely gárda eddigi két anyaországi vendége ellen 4 pontot szerzett, a bivalyerős FTC-Telekomtól csak büntetőkkel kapott ki, a Dunaújvárosi Acélbikákat legyőzte, és ezzel máris felkapaszkodott a 6. helyre az Erste Liga táblázatán. A hosszú hétvége persze úgy lehetne igazán kerek a gyergyóiak számára, ha a harmadik meccsüket behúznák, ami egy további pozíciónyi előrelépést jelentene. A papírforma ezúttal inkább mellettük szól, csakhogy pontosan tudják Szigetiék: egyetlen sikert sem adnak ingyen. Ezt történetesen Győrben is megtapasztalhatták, amikor a Titánok büntetőkkel legyőzték őket 4-3-ra október közepén, teljessé tévé kálváriájukat. Azt a meccset követően szánta el magát a vezetőség a változtatásokra. A másik oldalról nézve Kasper Vuorinen együttesének az volt a szezonban az első és utolsó sikere. Azóta 6 meccses vereségszériában vannak Madácsiék – két pontot azért szereztek közben –, és ezt az erdélyi túra során sem lesz egyszerű megszakítani. Pedig nagy szükség lenne rá, hiszen a közvetlen rivális Opten Vasas HC a vasárnapi debreceni bravúrral előzött, így a fehérvári-győri gárda visszacsúszott a 10. helyre.

titgye3

Gyergyói HK–Titánok 3-4

   

Akárcsak Győrben, Gyergyószentmiklóson is a Fehérvár-farm győzött büntetőkkel. Pance góllal mutatkozott be a GYHK-ban.

A Gyergyói HK pihentette első számú kapusát, Jordon Cooke-ot, ezzel felszabadult egy légiós hely, aminek köszönhetően Eric Pance bemutatkozhatott, valamint Ruczuj Gellért a szezonbeli második Erste Liga-mérkőzésére készülhetett. A vendégek nem nevezték Gyenes Dávidot, Szeles Martin a 4. találkozóján állt a vasak között. A mérkőzés elején a frissebb Titánok játszottak pörgősebben, a gyergyóiakon látszott, hogy negyedik nap alatt a harmadik meccsükön szerepelnek. A nyitó harmad végén túl sok piros-fehér játékos volt a jégen, a hazaiak Basaraba irányításával vezettek egy veszélyes emberhátrányos akciót. A második húsz percre magára talált a GYHK, a jobb játék gólt is ért: a Titánok rosszul cseréltek, a lendületes támadást Basaraba zárta sikerrel. A mérkőzés felénél kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, ez olyannyira balul sült el, hogy egy rosszul hátra tett koronggal Pance megugrott és 3 az 5 elleni gólt szerzett. A játékrész végén szépítettek a Titánok, a finn légiósok összjátéka végén Luusuaniemi talált be Ruczujnak. A záró harmadban a Fehérvár-farm hajtott az egyenlítésért, a 47. percben Madácsi volt eredményes. Nem állt sokáig döntetlenre a meccs, 14 másodpercre rá Péter Zsolt lőtt nagy gólt Szeles válla fölé, így újra a GYHK vezetett. A hazaiak emberelőnyben is növelhették volna előnyüket, nem tudták, helyette Jakimcsuk megugrott és egyenlített. Miután a rendes játékidő nem döntött, hosszabbítás jött, ahol emberelőnybe kerültek a gyergyóiak, de nem használták ki azt. A büntetőknél a hazaiaktól Troncinsky, a vendégektől Németh talált be az első öt körben, a hatodik sorozatban pedig Reiter lezárta a mérkőzést.

A Titánok a 4-3-as szétlövéses sikerüket követően kedden Brassóban játszanak. A Gyergyói HK szombaton az Opten Vasas HC-t fogadja.

gyetit-IMG_1556

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Fényi, Kis-király.
Ruczuj: 89,5% (Szakács)
K
Szeles: 92,7% (Horváth D. Cs.)
Ferencz Csibi, Podlipnik, Koskiranta, Pance, Szigeti
1
Ambrus, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
Kozma, Troncinsky, Basaraba, Ouellette-St. Amant, Péter Zs.
2
McNulty, Nagy A., Balogh, Madácsi, Jakimcsuk
Raszulov, Nagy Cs., Benedek, Silló, Csergő
3
Dobmayer, Kóger, Dézsi, Németh, Rétfalvi
Bíró, Elekes Darabont, Sára, Lázár, Barabás
4
Hajnal, Almási, Vincze, Huovinen
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Vuorinen Kasper
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:34 GYE Basaraba Ouellette-St. Amant Péter Zs.
2-0 33:07 GYE SH2 Pance
2-1 39:01 FHA Luusuaniemi McNulty
2-2 46:23 FHA Madácsi Balogh
3-2 46:37 GYE Péter Zs. Raszulov Nagy Cs.
3-3 53:54 FHA SH Németh Jakimcsuk McNulty
3-4 65:00 FHA GWS Reiter
41 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 10

Óriási gólt lőtt kettős hátrányban a Gyergyó

 

Más kérdés, hogy a hazaiak végül csak 1 pontot szereztek. A GYHK–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum