Mindkét csapatunk nyerte az összes meccsét

   

A KMH és a MAC sem talált legyőzőre a Tippmix EWHL-ben. A svéd bajnokságban az SDE győzött a magyar rangadón.

Tippmix EWHL és Supercup

Magyar névadó szponzora lett az EWHL-nek, ennek örömére tökéletes hetet zártak csapataink a nemzetközi sorozatokban. Szerdán a MAC Budapest a kazah Ajszulu Almatit fogadta. Az első két harmad kiegyenlített játékot hozott, gólt nem. A 41. percben a vendégek szereztek vezetést, ám Taylor Baker kettős fórban egyenlített az 50. percben. A hajrá sok kiállítást és MAC-rohamokat hozott, gólt lőni azonban nem sikerült. A hosszabbításban is a magyar együttes volt aktívabb, csakhogy Dmitrijeva mindent védett. A szétlövésben Gasparics Fanni büntetője döntött, így a MAC 2-1-re nyert.

Kis András együttese a hét végén Katowicébe utazott, ahol a Silesiával játszott dupla meccset. A szombati találkozó 4-0-s MAC-győzelmet hozott. A budapesti alakulatnak végig több helyzete volt, fokozatosan őrölte fel ellenfelét. Horváth Imola első idei EWHL-gólja után bő egy perc alatt Pázmándi Zsófia és Stacey Scott is betalált, a meccs felénél már megnyugtató volt a vezetés. A végeredményt Gasparics állította be. Valamennyi találat teljes létszámnál született. Németh Anikó 24 lövést védett, hibátlanul zárt. Egy nappal később fordulatos meccset játszott egymással a két csapat. Gasparics gyorsan előnyhöz juttatta a MAC-ot, a lengyelek öt perc múlva fórból válaszoltak. Ismét a magyar együttes szerzett vezetést Kreisz Emma révén, ezt sokáig meg is őrizte. A 37. percben a Silesia fordítani tudott, igaz, nem sokáig örülhetett, mert Baker egyenlített, sőt a harmadik felvonásban Christina Rombaut emberelőnyös góljával újra a MAC állt jobban. A lengyel csapat az 50. percben megint egalizált, majd másfél perccel később Németh Bernadett fórban belőtte a győztes gólt, 5-4-re diadalmaskodott a magyar gárda. A tavalyi döntős közel háromszor annyit lőtt kapura, mint riválisa.

A KMH Budapest is dupla találkozón van túl a kazah Ajszulu ellen. Pénteken az EWHL Supercup keretében mérkőztek a felek a Tüskesátorban. Dabasi Réka sérülés miatt nem játszhatott, viszont bemutatkozott új csapatában Mayer Fruzsina, aki nem tudott csatlakozni kanadai klubjához. A válogatott hátvéd nem is várt sokat az első góljával: alig másfél perc után ő szerezte meg a vezetést. A címvédő lendületben maradt, Sara Confidenti három perccel később megduplázta a vezetést. A vendégek rögtön kapust cseréltek. Az Almati a harmad végén emberelőnyben szépített. A folytatásban is jobban játszott a budapesti csapat, Hayley Williams is betalált a második felvonás végén. A folytatásban mindkét együttesnek akadtak nagy lehetőségei, de Tóth Zsófia jól védett, a KMH megőrizte előnyét, 3-1-gyel behúzta a meccset. Szombaton a Tippmix EWHL sorozatban jöhetett a visszavágó. A KMH ezúttal is kiváló első harmadot produkált, ami gólt nem eredményezett. A 22. percben emberhátrányban Szamosfalvi Petra lépett ki és lőtte be biztosan a ziccert. Fórból is ment a magyar csapatnak, a 38. percben Huszák Alexandra növelte a különbséget. A kazahok a 49. percben szépíteni tudtak, de Mayer két perccel később bombagóllal hűtötte le a kedélyeket. A hajrában Natasza Tarnowski is betalált, így Mika Väärälä együttese 4-1-re nyert.

Az EWHL sorozatban mindkét magyar csapatnak 15-15 pontja van, ahogy az SKP Bratislavának is, igaz, a MAC két meccsel többet játszott. A tervek szerint a szlovák együttes szombaton a Kisstadionban küzdhet a MAC ellen, míg a KMH Bécsbe utazik.

U25-ös bajnokság

Egy mérkőzést rendeztek vasárnap, a B osztályban a KSI 5-3-ra nyert Debrecenben. Oravecz Orsolya mesterhármast szerzett.

Légiósok

A svéd élvonalban hibátlan hétvégét zárt az SDE. Pintér Lili és Hanna csapata pénteken magabiztosan, 5-2-re verte a listavezető, Jókai Szilágyi Zsófiát is soraiban tudó Lulea/MSSK-t. A stockholmiak hátrányból fordítottak, az utolsó tíz percben három gólt szerezve nyertek. Mindhárom magyar válogatott csatár a harmadik sorban szerepelt. Pintér Lili háromszor, testvére egyszer lőtt kapura, Jókai Szilágyi Zsófia egy kisbüntetést kapott.

Az SDE szombaton a Modo ellen is folytatta remeklését, és 5-3-ra győzött. A 35. percben még az ellenfél vezetett két góllal, innen sikerült fordítani. Pintér Lili két lövéssel próbálkozott, valamint egyszer kiállították, Hanna egyszer tesztelte a kapust. A vereség után a Lulea is javítani tudott, 7-2-re győzött az AIK vendégeként, úgy, hogy a 44. percben még döntetlen volt az állás. Jókai Szilágyi Zsófia szerezte csapata második gólját ? miután a válogatott mindhárom múlt heti mérkőzésén betalált, a svéd ligában ebben az idényben először volt eredményes.

Az SDE a hetedik helyre jött fel a két győzelemmel, a Lulea továbbra is első, miközben nagy riválisa, a Brynäs is kikapott egyszer a hétvégén.

kmhajszulu_TSH0013

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum