A DEAC megközelítheti a listavezetőt

   

A debreceniek hátránya 2 pontra csökkenne az Erste Liga-tabellán, ha le tudnák győzni idegenben a Titánokat.

Eddigi 8 mérkőzéséből mindössze 1-szer nem tudott pontot vagy pontokat szerezni David Musial együttese, amely fölöttébb meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben és hónapokban. A lendületet a MAC HKB-tól elszenvedett sima hazai vereség és a nemzetközi szünet sem törte meg, az együttes összességében magabiztos győzelmet aratott a héten Dunaújvárosban. A DEAC-osok szépségdíjas gólok sorát szerezték az Acélbikák otthonában, gondoljunk csak Izacky újabb szólójára, Kiss Patrik passzára és Szűcs István befejezésére, vagy éppen Sándor Flórián egész pályás emelésére. Külön örülhetnek a debreceniek annak, hogy a cseh sor után a többiek is kezdenek belejönni a gól- és pontszerzésbe, immár mindenkiből kijönni látszik a potenciál. A Titánok számára ez nem éppen jó hír, mindazonáltal nekik sincs okuk a búslakodásra. Egyrészt azért, mert elmozdultak legutóbb az utolsó helyről. Másrészt azért, mert két élcsapatot is alaposan meg tudtak szorongatni, a MAC HKB és az FTC-Telekom vendégeként is csak másodperceken múlott a győzelmük. Egészen biztos, hogy az ezekhez hasonló meccsek közül előbb-utóbb többet is be fognak húzni, nem vitás tehát, hogy nagyon is komolyan kell vennie őket mindenkinek. A győri találkozó a ligatévén lesz követhető.

titdeb

fotó: Titánok

Titánok–DEAC 1-4

   

A debreceniek nagy csatában győztek Győrben, sikerükkel 2 pontra megközelítették a bajnokságot vezető MAC HKB-t.

A mérkőzésre mindkét csapat négy teljes sorral állt fel. Ehhez az is kellett, hogy a hazaiaknál Kovács Alex, Vas Márk és Nagy Ákos is jégre léphessen, míg a vendégeknél feltűnt a Finnországból hazatért 17 éves csatár, Mihalik András. A felek kapusokat váltottak a keddi mérkőzéseikhez képest: a Titánoknál Gyenes Dávid, a DEAC-nál Hetényi Zoltán állt a vasak között. A mérkőzés elején a debreceniek támadtak többet, aztán a hazai csapat is felpörgött az emberelőnye során. A 8. percben a Titánok megszerezték a vezetést, miután Dézsi egy szép cselt követően betalált Hetényinek. A nyitó harmad közepén több kiállítást is ítéltek a játékvezetők, 4 a 3 ellen is támadhatott a Fehérvár-farm. A játékrész végén nyomott a DEAC, de csak kapuvasig jutott a 14. percben. Gyenes 16 védéssel zárta a felvonást.

A második húsz perc áthúzódó debreceni emberelőnnyel indult. A cívisvárosiak nem használták ki az 5 a 4 elleni lehetőséget, ellenben nem sokkal később Bogesic lövését nem láthatta Gyenes, így egyenlített a DEAC. A vendégek lendületben maradtak, fölényük nem érett fordítássá, de a harmad végén egy kettős emberhátrány véget vetett a nyomásuknak. Gyenes ebben a játékrészben 14 védéssel tartotta meccsben a Titánokat.

A 44. percben Dalecky kemény ütközést osztott ki a palánk mellett Császárnak, a Titánok játékosa a saját korcsolyáin hagyta el a jeget, a DEAC-os pedig 2 percig pihenhetett. Mégsem játszottak előnyben a hazaiak, mert szabálytalankodtak a korongbedobásnál. Aztán ez 4 a 3 elleni Titánok-előnnyé alakult, ugyanis Izacky térde ütközött Dobmayerével. A speciális játékhelyzetek után megszerezte a vezetést a DEAC: a büntetőpadról visszatérő Izacky passzát az előző meccsen kétszer is eredményes Szűcs lőtte be. A Titánok a harmad közepén kihagytak egy újabb emberfórt, majd egy kombinatív DEAC-ellentámadás végén Novotny kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A végjátékban kimaradt egy újabb hazai emberelőny, aztán Gyenest is lehozták. A 4-1-es végeredményt Sándor Flórián állította be, miután lövése több hazai játékoson megpattanva bejutott az üres kapuba. A Titánok erdélyi túrára indulnak, egy hét múlva a Sportklub otthonában játszanak, míg a DEAC kedden az UTE csarnokában lép jégre.

titdeb-lehoczki-DSC02992

fotó: Lehoczki Krisztián/Titánok

Remekül működött a hátrányos védekezésünk

 

Így látták a vezetőedzők a Titánok–DEAC mérkőzést.

Kasper Vuorinen, Titánok: “Jól kezdtünk. Mostanában voltak gondjaink a mérkőzések elejével, a másodedzőnk és a játékosok most oroszlánrészt vállaltak ebben, és az első 15 percben remekül jégkorongoztunk. Aztán valahogy ez elveszett. Ezen a szinten nehéz visszajönni, ha ennyi előnyt adsz az ellenfelednek. Mi pont ezt tettük. A helyzeteink megvoltak, de nem tudtunk elég gólt lőni. Nem a legjobb formánkat nyújtottuk, de ennek az is volt az oka, hogy az ellenfelünk 45 percig kiválóan játszott.”

David Musial, DEAC: “Az első harmadban, úgy gondolom, jól játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, aztán a Fehérvár vezetést szerzett, nem a saját játékunkat játszottuk, de a második harmadban mentünk tovább előre, és a harmadikban már a helyzetek is bejöttek, gólokat szereztünk. Remekül működött az emberhátrányos védekezésünk, elemeztem a Fehérvár előnyös játékát, ami az elmúlt találkozókon nagyon hatékony volt. Erre az edzéseken készültünk is. Ez volt a kulcs. Kivédekeztük a hátrányokat, és gólokat is lőttünk. Örülök a három pontnak, mert a Fehérvár fiatal, jó csapat, amely ellen nehéz játszani.”

Erste Liga, Győr, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Fényi, Kis-király.
Gyenes: 92,7% (Szeles)
K
Hetényi: 95,8% (Gönczi)
Dobmayer, McNulty, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Izacky, Novotny
Erdély, Vas, Huovinen, Németh, Rétfalvi
2
Kiss R., Sándor F., Hári, Kulesov, Pesztunov
Nagy A., Reiter, Almási, Balogh, Madácsi
3
Filbrandt, Sándor B., Kiss P., Mazzag, Szűcs
Dézsi, Hajnal, Kovács, Vincze, Jakimcsuk
4
Bogesic, Mihalik, Berta, Molnár, Kozma
Vuorinen Kasper
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:30 FHA Dézsi Kovács
1-1 23:06 DEB Bogesic Szűcs Kiss P.
1-2 46:41 DEB Szűcs Izacky Sándor F.
1-3 52:48 DEB Novotny Izacky Dalecky
1-4 58:44 DEB EN Sándor F. Novotny
24 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 20

Bogesic lövéséből semmit sem láthatott Gyenes

   

A Titánok–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum