Zárt kapukkal várja a Titánokat a Fradi

   

A zöld-fehérek eredetileg az utolsó “közönséges” meccsükre készültek, ám hétfő estére úgy döntöttek, “óvatosságból” nem mehetnek be a nézők.

Mint ismert, a miniszterelnök hétfőn délelőtt bejelentette: szerdától csak zárt kapuk mögött rendezhetők sportesemények Magyarországon. Kedden tehát elvben még bemehetnek a nézők a jégkorongbajnokságok összecsapásaira, a Ferencváros vezetése azonban úgy határozott, óvatosságból nem engedélyezi ezt, ami minden szakosztályra érvényes. Az FTC-Telekom ilyenformán nézők nélkül fogadja este a Titánok együttesét. Ezen a találkozón az Erste Liga-utolsó látogat a bajnokság egyik legjobb formájában lévő alakulatához, ami akkor is meghatározza az esélyeket, ha nem tudjuk, hogy a csapatok milyen összeállításban lépnek jégre a koronavírus árnyékában. A járvány mind a két gárdát megviselte, ugyanakkor az FTC-Telekom egyre meggyőzőbbnek tűnik. Fodor Szabolcs fiai a második hullámból kilábalva előbb éppen a Titánok ellen megszerezték első 3 pontos sikerüket Győrben, majd 0-3-ról felállva hosszabbításban legyűrték a MAC HKB-t, végül két jó harmaddal a Dunaújvárost is felülmúlták. A Titánok ezzel szemben első sikerük után – aminek a Gyergyó látta kárát – sorozatban négy vereséget szenvedtek, igaz, legutóbb 1 pontot elhoztak a Tüskecsarnokból, amiből könnyen lehetett volna 3 is, a MAC HKB a sírból hozta vissza azt a csatát. Ez is mutatja, hogy komolyan kell venni a Fehérvár-farmot, de hát ezzel nyilván a zöld-fehérek berkeiben is tisztában van mindenki.

FTC-Telekom–Titánok 5-4

   

Hiába vezetett 3-0-ra, végül csak hosszabbításban tudta legyűrni a Fehérvár-farmot a megosztott Erste Liga-címvédő.

A házigazdák négy teljes sorral álltak fel – ráadásul visszatért Arany Gergely is, egyelőre a backup szerepében –, a vendégek hárommal és még két játékossal, a durván szűk idők ezek szerint véget értek egyelőre. A zöld-fehérek ellenállhatatlan hokit mutattak az első harmadban, a 24-2-es kapura lövési arány példátlannak mondható ezen a szinten, így esett, hogy a 2-0-s állás ellenére Szeles Martin a Titánoknál 90 százalék felett járt az első szünetben. Tette ezt azzal együtt, hogy az említett két gól már a 3. percben megszületett: a minutum elején Somogyi, a végén Karmeniemi iratkozott fel a táblára. A Fehérvár-farm ehhez képest megnyerte a második felvonást, noha sokáig nem úgy nézett ki, hogy ilyesmi történhet. A 25. percben Németh Attila belőtte a harmadikat a Fradi részéről, ám emberelőnyből McNulty szépített, majd kisvártatva elszabadultak némiképp az indulatok. A kiosztott kiállítások közül Tóth Gergő durva játéka véglegest ért, így előnyben támadhattak a Titánok, majd Tóth Adrián újabb testre ütése nyomán kettős fórban, és ezt Tiainen használta ki, negyven perc után 3-2-nél jártak a csapatok. Ami ezután történt, arra nem sokan számíthattak, hiszen Németh Kristóf a 48. percben emberhátrányban egyenlített, majd a Titánok egy újabb előnyt értékesítve – ismét Tiainen volt a tettes – a vezetést is átvették az 56.-ban, 3-4. Fodor Szabolcs együttese ekkor hatalmas energiákat mozgatott meg az egyenlítésért, és az erőfeszítéseket siker koronázta, Somogyi a második gólját is megszerezte, 4-4 az 59. percben. A hátralévő kis időben maradt ez az állás, a fehérvári fiatalok ismét pontot szereztek, elmozdulva a tabella utolsó helyéről. A ráadás zöld kiállítás kezdődött, ezúttal azonban nem tudta dűlőre vinni a dolgokat Kasper Vuorinen gárdája. A megosztott címvédő viszont a kiegészülése után röviddel igen: Hodgman jegyezte a pluszpontot érő találatot.

ftctit

fotó: FTC-Telekom

Kezdek drukkolni, hogy ne lőjünk hamar gólt

   

Mestermérleg az FTC-Telekom–Titánok mérkőzést követően.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Déja vu érzése lehetett mindenkinek, az előző meccsünkön a DAB ellen hasonló módon engedtük vissza az ellenfelet a meccsbe. Azt lehet látni, hogy amikor mindenki fókuszál, azt csinálja, amit kérünk tőle, és játsszuk a játékunkat, akkor jók és eredményesek vagyunk. Lassan már kezdek annak drukkolni, hogy ne lőjünk hamar gólt, mert úgy látszik, az előny birtokában kicsit belealszunk a mérkőzésekbe, kényelmessé válunk. Az első harmadban domináltunk, az alapján simán be kellett volna húznunk a meccset, utána jött a már-már szokásos leeresztés. Egyértelmű, hogy ilyen dolgokat igazán hatékonyan úgy lehet javítani, ha sok meccset játszunk, éles helyzetben ismerik meg egymást igazán az új játékosok. Össze kell érnie a csapatnak, hiába játszik együtt a mag régóta. Meccsből pont kevés van, reméljük, kicsit felgyorsulnak az események, és tudunk tanulni a hibáinkból. De amikor játsszuk a játékunkat, jók vagyunk, ez látszik, ezt kell hatvan percre kitolni.”

Kasper Vuorinen vezetőedző, Titánok: „Hiába gondoltuk, hogy felkészültünk erre a mérkőzésre, az első harmadban abszolút lejátszottak minket a jégről. Gondjaink voltak a speciális játékkal is, szerencsére sikerült videóról gyorsan elemeznünk, az asszisztensedzőnk remek munkát végzett, tudtunk a szünetben beszélni erről. Látványos volt a javulás, a remek előnykihasználásunk és hátrányos játékunk azt eredményezte, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Komoly fegyvertény volt már az egyenlítés is, sőt, nagyon közel voltunk a győzelemhez, kevesebb mint fél percen múlott. Ennek ellenére egyértelmű, hogy az ellenfelünk jobb volt, főleg az első harmadbeli játékunk került nagyon sokba.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Pálkövi, Schumacher-kovács.
Nagy K.: 81,8% (Arany)
K
Szeles: 89,1% (Gyenes)
Ellerby, Tóth Gergely, Nagy G., Sági, Tóth A.
1
Erdély, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen
Karmeniemi, Sarcia, Hodgman, Kulmala, Németh A.
2
Dobmayer, McNulty, Huovinen, Németh K., Rétfalvi
Boros, Hegyi, Hajós, Somogyi, Pavuk
3
Hajnal, Kóger, Almási, Balogh, Madácsi
Tóth Gergő, Bán, Roczanov, Tóth Richárd, Tóth Renátó
4
Jakimcsuk, Vincze
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Vuorinen Kasper
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:05 FTC Somogyi Tóth Gergely Pavuk
2-0 02:59 FTC Karmeniemi Hodgman Kulmala
3-0 25:00 FTC Németh A. Boros
3-1 32:26 FHA PP McNulty Tiainen Luusuaniemi
3-2 37:55 FHA PP2 Tiainen Császár McNulty
3-3 48:02 FHA SH Németh K.
3-4 55:36 FHA PP Tiainen Császár McNulty
4-4 58:34 FTC Somogyi Tóth Gergely Hajós
5-4 63:21 FTC Hodgman Tóth Gergely
46 Kapura lövések száma 22
37 Kiállításpercek 10

Nagyon szépen fejezte be Németh Kristóf

 

Az FTC-Telekom–Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum