Malcolm Cameront máris menesztette a Gyergyó

   

Megvan az Erste Liga-szezon első edzőváltása: a kanadai szakember utóda az eddigi másodedző, Szilassy Zoltán lesz.

A változásról lakonikus közleményt jelentetett meg a klub: ”Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Malcolm Cameron már nem a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője. A csapat irányítását a mai naptól Szilassy Zoltán veszi át.” Arról, hogy a másodedző előrelépése együtt jár-e a játékoskeretben végrehajtandó változásokkal is, egyelőre nincs szó a hírben. A GYHK a magyarországi túrája során mind a hét mérkőzését lejátszotta, ám ezek közül csak kettőt nyert meg, az FTC-Telekom ellenit hosszabbításban, a dunaújvárosit magabiztosan. Emellett két büntetőkkel elszenvedett vereség ért 1-1 pontot, így az együttes 7 egységgel áll az 5. helyen, úgy, hogy mindenki másnál több mérkőzést abszolvált. A játékosok teljesítményére jellemző, hogy a házi kanadai tábla élén a védő Mitch Jones áll mindössze 1+4 ponttal.

Malcolm Cameron tavaly szezon közben érkezett a gárdához, amelyet a román kupa döntőjébe és az Erste Liga elődöntőjébe vezetett. Szilassy Zoltán jó néhány sikeres UTE-szezon után volt kénytelen távozni csapata éléről 2019 őszén, a Gyergyóhoz idén nyáron csatlakozott másodedzőként.

A gyergyóiak legközelebb november közepén meccselnek a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, ám a román pontvadászatban addig is lesznek találkozóik, elsőként hétfőn és kedden a bukaresti Steauával mérik össze erejüket hazai jégen. Emlékezetes: a szezon előtt több ízben is kinyilvánították a székelyek, hogy az idén trófeákat akarnak nyerni.

utegye2

fotó: Jani Martin/UTE

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum