A Gyergyó ellen küzdhet első pontjaiért a Vasas

   

Elkészült a káposztásmegyeri centerpályán a jég, az Opten Vasas HC immár hazai környezetben fogadhatja a székely élcsapatot.

Ladányi Balázs együttese beugróként a Tüskecsarnokban látta vendégül a Csíkszeredai Sportklubot – és állt helyt tisztességesen –, a Gyergyói HK elleni találkozóra viszont hazatérhet otthonába. Ez lesz a piros-kékek negyedik mérkőzése, ezen belül a harmadik hazai – amelyet a harmadik pályán játszhatnak le, lévén, hogy első nekifutásra a Brassóval a Vasas Jégcentrum edzőpályáján meccseltek. Az eddigiek során Turbuczék a rájuk a korábbi években is jellemző jégkorongot mutatták, hajtottak, gyorsak voltak, helyzeteket alakítottak ki, ám a gólszerzéssel hadilábon álltak, így rutinosabb ellenfeleik rendre bedarálták őket a találkozók utolsó szakaszában. Az biztos, hogy a küzdőszellem rendben volt, és rendben lesz kedden este is, még ha a Gyergyó nem is az a rivális, amellyel szemben könnyű elindulni felfelé. A minőségi és egyúttal mély kerettel rendelkező székelyek elsőre kikaptak ugyan a DEAC otthonában, ám ezt követően az FTC-Telekom vendégeként bizonyítottak, és egy utolsó másodperces nagy góllal magukkal is vittek két pontot. Egyéb céljuk ezúttal sem lehet, mint az újabb győzelem, a Vasas feladata pedig az, hogy keresztülhúzza számításaikat. Ebben az is segítheti a fővárosi fiatalokat, hogy tavaly több alkalommal sikerrel jártak. 2019 októberében idegenben, ez év januárjában Káposztásmegyeren gyűrték le a papíron erősebb gyergyóiakat.

vasas

fotó: Opten Vasas HC

Opten Vasas HC–Gyergyói HK 4-2

   

Ladányi Balázs együttese szenzációs győzelmet aratott, és ezzel meg is előzte favoritnak tartott vendégét az Erste Liga-tabellán.

A piros-kékek két újoncot is avattak első centerpályás hazai meccsükön, Gruff Kevin 2002-ben, Szabó Zalán 2001-ben született. Gyergyói oldalon némiképp megforgatta a sorokat Malcolm Cameron, és ott volt a csapatban Jereme Tendler is, aki a DEAC ellen már játszott, de az FTC-Telekom ellen nem. Ez úgy volt most lehetséges, hogy a kapuban nem Jordon Cooke állt, hanem Ruczuj Gellért, mögötte Szakács Szabolcs öltözött. Ehhez képest az esélytelenebbnek vélt Vasas a 4. percben megszerezte a vezetést Seregély révén, és bár a 8.-ban St. Amant emberhátrányban egyenlített, utána ismét a hazaiaknak állt a zászló. Szalma szinte azonnal visszavette az előnyt ugyanabban a fórban, 2-1, majd a második felvonásban 4-1-re elszaladtak Ladányi Balázs fiai, előbb Szalma duplázott, majd az exhokiklubos Németh Árpád is betalált, a gyergyóiak mesterének időt kellett kérnie. Aminek a vendéglátók nem örültek: St. Amant a játékrész végéhez közeledve szépített, 4-2-nél jött el tehát a második pihenő ideje. Az utolsó felvonásban különösebb meggyőződés nélkül ment előre a GYHK, ám a meddő fölény nem eredményezhetett gólt. Az utolsó szakaszt nagyon megnyomták a székelyek, hiába, Tóth Balázs mindent fogott, nagy helyzet inkább a túloldalon alakult ki a szórványos ellenakciókból. Szűk két percig kapus nélkül is mentek a vendégek, ez sem hozott újabb találatot, 4-2-re nyert a Vasas, a szezonban először szerzett pontokat a gárda, és mindjárt hármat. Miként beharangozónkban említettük, a piros-kékek tavaly kétszer is legyőzték a Gyergyót, az első már megvan idén is.

vasgye

fotó: Vasas Attila/Opten Vasas HC

Remélem, hogy ezzel átszakad egy gát

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–Gyergyói HK mérkőzést követően.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Nagyon örülök, hogy mondhatni a szezon elején megszereztük az első győzelmünket. Már az eddigi mérkőzéseken is elégedett lehettem, hiszen alapvetően jó játékot mutattunk, most viszont olyan csapatjátékot, ami döntő volt. Mind a jégen, mind a kispadon, mind a pályán kívül csapatként működtek a fiúk. Remélem, hogy ezzel átszakad egy gát, ami az előző két szezonban talán megvolt a srácokban, és ami egy idő után kicsit a hit elvesztését jelentette. Igenis képes a csapat a bravúrokra, az összeszedett, egységes játékra, bízom benne, hogy a folytatásban hasonló mérkőzések várnak még ránk.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Pontosan tudtuk, hogy milyen csapat a Vasas, hiszen tavaly is megmutatták erejüket. Most is ezt az arcukat mutatták, dolgoztak, korcsolyáztak, és ismét bebizonyosodott, hogy hiába győztük le a Ferencvárost, hiába mutattunk jó játékot, minden egyes nap, minden egyes órában keményen kell dolgozni, csak akkor lesz meg az eredménye.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 300 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Lengyel, Pálkövi.
Tóth: 95,7% (Sági)
K
Ruczuj: 88,9% (Szakács)
Bukor, Seregély, Béres, Szlama, Schmál
1
Góga, Jones, Szigeti, Tendler, Valdix
Surányi, Léránt, Czakó, Németh, Turbucz
2
Ferencz Csibi, Matheson, Koskiranta, Ouellette-St. Amant, Szabó K.
Farkas B., Tornyai, Nagy M., Páterka, Szalma
3
Raszulov, Kozma, Csergő, Péter, Silló
Kováts, Gruff, Szabó Z. Z., Csiki, Pápa
4
Benedek, Nagy Cs., Barabás, Sára, Bíró
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:08 VAS Seregély Czakó Németh
1-1 07:20 GYE SH Ouellette-St. Amant Koskiranta
2-1 07:47 VAS PP Szalma Léránt
3-1 23:51 VAS Szalma Kováts Nagy M.
4-1 31:03 VAS Németh Turbucz Páterka
4-2 36:05 GYE Ouellette-St. Amant Kozma
36 Kapura lövések száma 47
22 Kiállításpercek 6

Gyönyörű hátrányos gólt lőtt a Gyergyó a Vasasnak

   

Ennél több örömük nem lehetett a székelyeknek, a piros-kékek jó játékkal megérdemelten nyertek, íme az összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum