Valaki megszerzi első győzelmét a Tüskében

   

A papírforma a Sportklub sikerét ígéri, ám az Opten Vasas HC-val is számolni kell.

Noha nem így tervezte a liga, de mégis sor kerül vasárnap az első kettős rangadóra a Tüskecsarnokban. A szezon előtt is volt szó róla, hogy a létesítményt immár otthonának tudó duó, az FTC-Telekom és a MAC HKB részvételével rendezhetnek ilyeneket, a szereposztás azonban megváltozott: az újbudaiak helyett a Vasas lesz érdekelt az esti találkozón. Miután délután lemegy a Fradi és a Gyergyó csatája, este a piros-kékek a Csíkszeredai Sportklubot fogadják ugyanott. Ennek egyik oka, hogy a MAC HKB betegségekre hivatkozva két meccsét lemondta, így a Sportklub után a Brassót sem látja vendégül. A másik, hogy a Vasas Jégcentrum centerpályáján még nem készült el a jég, Ladányi Balázs együttese pénteken az edzőpályán fogadta a Coronát zárt kapuk mögött. A Vasas HC példátlan rugalmassággal egyrészt hozzájárult, hogy a csíkiak elleni meccs egy héttel előbbre kerüljön a naptárban, másrészt az “idegen pályát” is elfogadta annak érdekében, hogy saját híveik mellett a mindig szépszámú csíki szurkolósereg is a helyszínen buzdíthassa kedvenceit. Ezek után bízunk benne, hogy tényleg sokan lesznek a meccsen, amelyre belépőket ide kattintva vásárolhatnak az érdeklődők. Ami az esélyeket és a további előzményeket illeti, a Vasasnak és a Sportklubnak sincs még győzelme, illetve előbbinek pontja sem. A piros-kékek elsőre a MAC HKB-tól kaptak ki, majd a Brassó is felülmúlta őket, a csíkiak pedig óriási csatában egy pontig jutottak az FTC-Telekom ellen. Valaki tehát bizonyosan megszerzi első sikerét a Tüskecsarnokban. Bárki is legyen az, annyi biztos, hogy a Sportklub feladata a papírforma érvényesítése, míg a Vasasnak emberfelettit kellene nyújtania a diadalért – de ne feledjünk, láttunk már példát utóbbira is.

vasscc-20191118-AK1I1763

Opten Vasas HC–SC Csíkszereda 2-5

   

Ladányi Balázs együttese szinte végig helytállt a mindkét fél számára semleges helyszínen, a Tüskecsarnokban játszott mérkőzésen.

A Sportklub kerete egy játékossal bővült az FTC-Telekom elleni mérkőzéshez képest: ezúttal már Láday Tamás is Jason Morgan rendelkezésére állt. A csíkiaknál ugyanúgy Szamankov állt a vasak között, mint szerdán, ellenben az Opten Vasas HC-nál a két korábbi mérkőzéssel ellentétben most Sági Máté kapott lehetőséget. Ladányi Balázs csapata jól állt bele a meccsbe, a 8. percben emberelőnybe is került, de Szamankov gól nélkül tartotta a nem a saját pályájukon játszó hazaiakat. A nyitó harmad végén már nagyon nyomtak a csíkszeredaiak, de a Vasas is vezetett veszélyes kontrákat, a 14:13-as kapura lövési mutatóra büszkék lehettek a piros-kék fiatalok.

A második húsz percre egy agilisabb Sportklub érkezett a jégre. A csíki nyomás a 26. percben érett góllá, amikor Blackwater lövését követően már nem tudott védeni Sági (0-1). Nem sokkal később Szamankov védett hatalmasat, így az egyenlítés helyett az ellentámadásból Fodor egy értékesített ziccerrel kétgólosra növelte a vendégek előnyét (0-2). A meccs felénél teljesen ártalmatlan szituációban kakaskodás alakult ki a jégen, a hazaiaktól Szalma, a vendégektől Becze és Kuljas higgadhatott 2-2 percig a büntetőpadon. Mindez a mérkőzés második emberelőnyét is jelentette, ahol felállt 5 a 4 ellen az Opten Vasas HC, de nem tudott szépíteni. Ami nem jött össze fórban, úgy tűnt, összejön egyenlő létszámnál: Béres éles szögből leadott lövése bejutott a csíki kapuba, de videobírózást követően érvénytelenítették a gólt. A felvonás végén eljött a harmadik Vasas-fór, ami áthúzódott a harmadik játékrészre.

A záró harmad meghozta a Vasas első gólját. Ha az előnyt nem is használta ki Ladányi Balázs csapata, a kiegészülés után 3 másodperccel Nagy Márk szépített (1-2). Két percre rá eljött az első Sportklub-emberelőny. A hazaiak megugrottak hátrányban, Kuljas csak szabálytalanul tudta megállítani a Vasas-játékost. A játékrész felénél Gecse kapott 2+10 perces büntetést fejre irányuló támadásért, aztán a hazaiaktól Béres is kiülhetett 2 percre. A 4 a 4 elleni helyzet meghozta a harmadik Sportklub-gólt, Maylan villant egyet, becselezte magát Sági kapuja elé és be is lőtte a ziccert (1-3). A játék csíki előnybe fordulását Tousignant használta ki egy bombagóllal (1-4). Az 55. percben Bérest megint kiküldték, a vendégek egy villámgyors korongjáratás végén Taratuhin révén betaláltak (1-5). A végjátékban a Vasas kozmetikázott az eredményen: Béres lövését még védte Szamankov, ellenben Schmál duplázásával szemben tehetetlen volt (2-5).

A Sportklub 5-2-re győzött, megszerezte idénybeli első sikerét, szerdán Debrecenbe látogat. Az Opten Vasas HC kedden a Gyergyói HK-t fogadja.

vasscc-3optenvasas_sccsikszereda

fotó: Opten Vasas HC

Ebben az évben is hajtós, munkás csapat a Vasas

   

Mestermérleg az Opten Vasas HC–SC Csíkszereda mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Azzal kifejezetten elégedett vagyok, hogy egy percig sem adtuk fel, a srácok dolgoztak, tették a dolgukat. Annyiban különbözött a pénteki mérkőzéstől a vasárnapi, hogy több gólhelyzetünk volt, és ez mindenképp pozitív. Sajnos kimaradtak ezek a helyzetek, a Csíkszereda viszont kihasználta az övéit, ez döntött.”

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is hajtós, munkás csapat a Vasas, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Most is dolgoztak, tapadtak, és ha megadják 2-0-nál a góljukat, lehet, hogy kicsit másként alakul a mérkőzés. De elégedett lehetek, mert eredményesek tudtunk lenni a harmadik harmadban, és így le tudtuk zárni a meccset. A Debrecen ellen folytatjuk, legalábbis ez a terv. Fel kell készülnünk arra, hogy az egész bajnokság bizonytalan forgatókönyvvel megy majd, akár az utolsó pillanatban is elmaradhat egy-egy bajnoki. Reméljük, most nem így lesz.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Dorner, Fényi.
Sági: 87,2% (Tóth)
K
Szamankov: 93,1% (Adorján)
Bukor, Seregély, Béres, Szlama, Schmál
1
Flinta, Kuljas, Taratuhin, Tousignant, Becze
Surányi, Léránt, Czakó, Németh, Turbucz
2
Gecse H., Salló, Blackwater, Maylan, Yellow Horn
Farkas B., Tornyai, Nagy, Páterka, Szalma
3
Láday, Farkas T., Fodor, Bíró, Részegh
Kováts, Horváth, Csiki, Pápa
4
Szabó Zs., Györfy, Gecse O., Casaneanu, Rokaly
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:38 SCC Blackwater Yellow Horn
0-2 26:41 SCC Fodor Gecse O. Bíró
1-2 40:32 VAS Nagy Turbucz
1-3 51:04 SCC Maylan Fodor Láday
1-4 51:26 SCC PP Tousignant Kuljas Bíró
1-5 54:35 SCC PP Taratuhin Becze Bíró
2-5 57:17 VAS Schmál Béres Nagy
29 Kapura lövések száma 39
12 Kiállításpercek 34

Szépségdíjas gólt lőtt a Vasasnak Justin Maylan

 

Az Opten Vasas HC–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum