Újabb székely kihívás elé néznek a zöld-fehérek

   

Az FTC-Telekom szerdán hatalmas csatában győzte le a Sportklubot, vasárnap délután pedig a Gyergyói HK érkezik a Tüskecsarnokba.

Szokatlannak mondható időpontban kezdődik a Fradi és a Gyergyó összecsapása, a kora délutáni meccselés oka, hogy az M4 Sport+ így tud élőben közvetíteni. A jégkorong azonban 14:05 perctől is jégkorong, főleg akkor, ha az Erste Liga két topklubja méri össze erejét, amelyek célja egyaránt a bajnoki cím megszerzése. A Fradi esetében az előző két szezon kötelez, míg a székelyek nem mulasztották el ki is mondani több fórumon: trófeákat akarnak nyerni. Ám ez egy olyan évad most a koronavírus-járvány árnyékában, amikor a lendületet és a jó formát csak menet közben lehet megszerezni, amit a mai riválisok eddigi eredményei is visszaigazolnak. Tény, hogy Fodor Szabolcs fiai eddig minden mérkőzésükön szereztek pontot, ám az is, hogy hármat egyszer sem. A három döntetlenből kettő után pluszpontot hozott a hosszabbítás, ami különösen a Csíkszereda legyűrése alkalmából okozhatott extra örömet a szurkolóknak. Az a 7-6 ezzel együtt megmutatta, a védekezés terén még nagyon sokat kell dolgoznia a gárdának – nyilván ellenfelének is –, a modern hokiban a vízilabda-eredményhez vezető játék inkább a laikusokat szórakoztatja. A Gyergyói HK-ról mindeközben elmondható: elképesztő erősségű és mélységű keretet raktak össze 2020/21-re, ez debreceni line-upjukon is meglátszott, úgy is rendkívül impresszív volt a játékosok névsora, hogy számtalan légiósuk közül a szabályok értelmében többeknek rendre pihenniük kell. Más kérdés, hogy mindez nem ért pontot a DEAC ellen, amely jóval előrébb tart az építkezésben. Ebből is látható: jósolgatni ezekben a hetekben-hónapokban még teljesen fölösleges, marad a tiszta kíváncsiság, így várjuk a mai rangadót is.

ftcgyhk-200106,

FTC-Telekom–Gyergyói HK 1-2

   

A ferencvárosiak negyedik mérkőzésén is túlóra döntött, ezúttal alulmaradtak.

Az FTC-Telekomnál Tóth Renátó, míg a vendégeknél Andreas Valdix készülhetett szezonbeli első mérkőzésére. A nyitó harmad a súlyos büntetésekről szólt. A 7. percben Mitch Jones keményen ütközött Tóth Adriánnal, ezt Pavuk Attila megtorolta rajta. A verekedő felek 5 perc+végleges fegyelmit kaptak, plusz akadályozásért Jones egy kisbüntetést. A harmad közepén Tóth Renátó lökött veszélyesen palánkra egy gyergyóit, amiért 2+10 perces büntetéssel sújtották. Öt perccel a felvonás vége előtt Juston Hodgman gáncsolt, amiért 2 percet pihenhetett volna, ám mivel ugyanolyan forrófejű volt, mint a Sportklub ellen, ezért egy 10 perces fegyelmit is begyűjtött mellé. A második emberelőnyével élt a GYHK: Jordon Cooke kapus indított, majd Szigeti Ákos fonákkal adott centerezését Shawn St-Amant belőtte (0-1).

A 24. percben Szabó Krisztián ziccerét kellett védenie Arany Gergelynek, aztán nem sokkal rá egyenlített az FTC-Telekom: Tóth Gergely fonákkal középre tett korongját Rasmus Kulmala váltotta gólra (1-1). A feszültség ezt követően visszatért a jégre, Sarcia Antonino és St-Amant összemérte az erejét, ezt 5-5 perccel honorálták a játékvezetők. A mérkőzés felénél Silló Arnoldot állították ki testre ütésért, aztán a visszatérése után 4 másodperccel Andreas Valdix ült ki. Mindkét Fradi-fór is kihasználatlanul maradt.

A harmadik játékrész elején 5 a 4 ellen játszhatott a Gyergyói HK, nyomott is, de nem tudta újra megszerezni a vezetést. A kiegészülés után az FTC-Telekom vezetett több veszélyes akciót, Kulmala kapu mögülről visszatett korongját majdnem besodorta Góga Attila korcsolyája. Hat és fél perccel a rendes játékidő vége előtt emberelőnyben támadhattak a hazaiak, de jól blokkoltak a gyergyóiak. Hosszabbításra került sor, amit St-Amant azonnal lezárhatott volna, aztán egy perccel később Tero Koskiranta lövése után védett bravúrral Arany. Úgy tűnt, nem dönt a 3 a 3 elleni játék, ám nem sokkal a dudaszó előtt Koskiranta egy szép csel után belőtte a Gyergyók HK győztes gólját.

A gyergyószentmiklósiak 2-1-re győztek, kedden az Opten Vasas HC ellen játszanak, míg az FTC-Telekom 4 mérkőzés után 6 ponttal áll, amit 2-2 túlórás győzelemmel és vereséggel gyűjtött össze.

ftcgye-20201004

fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia

A játék egyetlen elemével sem lehetek elégedett

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–Gyergyói HK Erste Liga-rangadót.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Sokat beszéltünk arról, hogy az ismert körülmények miatt nem igazán állunk még készen a rajtra, de ez most már a negyedik meccsünk volt a ligában, az idő előrehaladtával pedig egyre kevesebbszer hozhatjuk ezt fel kifogásként. Úgy gondolom, nem is emiatt nem nyertünk, hanem azért, mert mindössze a második harmadban mutatott játékunk lehetett volna elég ahhoz, hogy behúzzuk a meccset. Húsz perc jégkoronggal viszont még mindig nem lehet mérkőzést nyerni. Megyünk tovább, és megpróbáljuk megtalálni a megoldást a hétköznapokban, az edzéseken, mert úgy látszik, egyelőre nem elegendő, amit csinálunk. Egyelőre a játék egyetlen elemével sem lehetek elégedett, meg sem közelítjük a legjobb formánkat, mindenben javulnunk kell.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Úgy éreztem, a mai napon összességében jobb teljesítményt nyújtottunk az ellenfelünknél. Az első harmaddal kifejezetten elégedett lehettem, a második érthető módon nem tetszett annyira, de végig kézben tartottuk az eseményeket. Két különböző karakterű csapatról van szó, most is sok volt az ütközés, a fizikai játék, de ebben is felnőttünk az ellenfélhez, és sokkal jobb karaktert mutattunk, mint pénteken Debrecenben.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 553 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Balla.
Arany: 93,8% (Nagy K.)
K
Cooke: 98,1% (Ruczuj)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Pavuk, Tóth A.
1
Matheson, Ferencz Csibi, Koskiranta, Silló, Ouellette-St. Amant
Hegyi, Boros, Hodgman, Kulmala, Németh
2
Góga, Jones, Péter, Szigeti, Valdix
Ellerby, Tóth Gergely, Hajós, Sági, Tóth Richárd
3
Raszulov, Kozma, Csergő, Sára, Szabó
Bán, Galántai, Tóth Gergő, Imre, Tóth Renátó
4
Lázár, Nagy Cs., Barabás, Benedek, Bíró
Fodor Szabolcs
E
Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:01 GYE PP Ouellette-St. Amant Szigeti Cooke
1-1 23:59 FTC Kulmala Tóth Gergely Tóth Gergő
1-2 64:59 GYE Koskiranta Matheson
52 Kapura lövések száma 32
56 Kiállításpercek 38

Óriási csel után döntött Koskiranta a legvégén

 

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum