Schlekmann: Komolyan kell minket venni

 

A 18 éves MAC HKB-csatár alig akarta elhinni, hogy mesternégyest lőtt a bajnoknak. Schlekmann Márkkal a ligahonlap készített miniinterjút.

Mint arról blogunk is beszámolt, a vasárnap esti FTC-Telekom–MAC HKB Erste Liga-rangadó egyik hőse Schlekmann Márk volt. Az újbudaiak első sorában számításba vett tinédzser első két mérkőzésén is kiváló teljesítményt nyújtott, a harmadikon azonban minden korábbinál meggyőzőbben jégkorongozott, hiszen csapata valamennyi gólját ő szerezte: szám szerint négyet. A mesternégyes nem túl gyakori jelenség az Erste Ligában, annyira, hogy ha minden igaz, a legutóbbi idényben egyáltalán nem volt rá példa, az eggyel korábbi szezonban pedig két alkalommal fordult elő. Olyasmire, hogy egy 18 éves játékos produkáljon hasonlót – aki újonc a bajnokságban, igaz, 2019/20-ban ott volt az extraligás MAC-ban, és gólt is lőtt, valamint a Magyar Kupában is eredményes volt –, a sokat látott szakemberek sem emlékeznek.

„A meccs után vissza kellett néznem a gólokat, hogy elhiggyem, tényleg négyet ütöttem – idézte fel a történteket a támadó a ligahonlapnak. – Játék közben persze nem ezzel foglalkoztam, csak arra figyeltem, hogy minden cserében a maximumot nyújtsam, és segítsem a csapatot elöl és hátul is.” Schlekmann Sofron Istvánnal és Nagy Krisztiánnal megy egy sorban, ennek kapcsán így fogalmazott: „Sokat számít, hogy két felnőtt válogatott csatárral lehetek egy sorban, akik minden egyes nap segítenek nekem – mondta erről Schlekmann. – Sok időt szánunk rá, hogy összeszokjunk, az edzések után is gyakorolunk, rengeteget teszünk, hogy jól működjünk együtt.” Kangyal Balázs együttese eddig minden meccsén pontot szerzett, és jelenleg 6 egységnél tart. „A címvédő Fradival és a masszív DEAC- cal is szoros találkozót játszottunk. Eddigi szereplésünk üzenet a többieknek is, hogy komolyan kell minket venni” – mondta erről Schlekmann.

A gólokat az alábbiakban kigyűjtve is megtekinthetik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 5-4 HVÉGE
EL 18:00 MACFTC 5-6 HVÉGE
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 2-1VÉGE
EL 18:30 FTCDAB 5-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSBRC TÖRÖLVE
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
EXL 17:00 MISDUM 
ICEHL 17:30 LNZAVS TÖRÖLVE
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
november 5., csütörtök
NŐI 16:30 HUNAUT 
VÁL 20:00 HUNPOL 
november 6., péntek
NŐI 16:30 HUNAUT 
november 7., szombat
VÁL 14:10 HUNPOL 
Partnerünk
Archívum