Hydro Fehérvár AV19–DVTK Jegesmedvék 8-5

   

A két magyar topklub második edzőmeccse is székesfehérvári sikert hozott.

A fehérváriaknál Ouzas, a vendégeknél Rajna kezdett a kapuban. Úgy tűnt, az első találatra csak 30 másodpercet kell várni, ám mint kiderült, Hargrove lövése oldalról jutott be a kapuba. A két csapat közül a hazaiak kezdtek jobban, de a vezetést a miskolciak szerezték meg, miután a 3. percben betaláltak Gőz Balázs révén. Gyorsan jött is a fehérvári válasz: Hargrove ezúttal érvényes gólt szerzett, miután közelről betette Petan centerezését. A következő hazai próbálkozás már fordítást ért, a Reisz, Geiger, Szita trió megugrott, az akciót utóbbi zárta sikerrel. A következő percekben is a Fehérvár játszott fölényben, míg a Jegesmedvék megbüntethettek volna egy védelmi hibát. Az újabb találat a 15. percben jött, amikor Szita passzából Kähkönen növelte a Volán előnyét. A harmad végén Kuralt bombázta be a Reisztől érkező korongot, így 4-1-es hazai vezetéssel vonultak az első szünetre a csapatok.

A második felvonásban egy késleltetett kiállításnál a DVTK Jegesmedvék felálltak a hazaiak harmadában, ám egy egész pályás üres kapus öngólt szereztek, amit Carusónak írtak be. Az ezt követő tényleges emberelőnyben többször is kellett védenie Ouzasnak. A 34. percben a ziccerbe kerülő Hári Jánost akasztották, a játékvezetők büntetőt ítéltek, a Fehérvár csapatkapitánya értékesítette a rávezetést. Nem sokkal rá a miskolciak kozmetikáztak az eredményen: Galanisz Nikandrosz talált be közelről, a játékrész végén pedig Rokaly módosította a kontratámadás végén 6-3-ra az állást.

A hetedik fehérvári gólt Szabó Dániel szerezte, Rajna nem láthatta a lövést az előtte álló játékosok miatt. A negyedik miskolci találatnál Szirányi középre tett korongját Magosi tette be közelről a hazai kapuba. A mérkőzés hajrájában 5 a 3 ellen támadhatott a Fehérvár, a dupla fórt Bartalis váltotta gólra. A 8-5-ös végeredményt Magosi állította be két és fél perccel a vége előtt egy emberelőnyös kipattanóból.

Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Szabó B., Campbell, Hargrove, Hári, Petan – Caruso, Stipsicz, Kähkönen, Bartalis, Szita – Geiger, Szabó D., Erdély, Reisz, Kuralt – Horváth, Mihály, Sárpátki

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Kiss B.) – Pukka, Kiss D., Részegh, Vas, Rokaly – Szirányi, Wehrs, Csányi, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Révész, Osterberg, Lövei – Láda, Mattyasovszky, Ritó, Miskolczi, Farkas

avsmis-200918

fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 5-4 HVÉGE
EL 18:00 MACFTC 5-6 HVÉGE
október 29., csütörtök
KHL 17:30 SZPCSZ 
    • SPORT 2
október 30., péntek
EL 18:00 UTEMAC 2-1VÉGE
EL 18:30 FTCDAB 5-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSBRC TÖRÖLVE
    • DIGI SPORT 2
november 1., vasárnap
EXL 17:00 MISDUM 
ICEHL 17:30 LNZAVS TÖRÖLVE
EL 18:00 MACTIT 
EL 18:30 DEBUTE 
november 5., csütörtök
NŐI 16:30 HUNAUT 
VÁL 20:00 HUNPOL 
november 6., péntek
NŐI 16:30 HUNAUT 
november 7., szombat
VÁL 14:10 HUNPOL 
Partnerünk
Archívum