Nagy kérdés, hogy egyáltalán lesz-e EIHL-szezon

 

A brit profibajnokság december 5-ére halasztott startját is elhalasztották, a Cardiff Devils visszalépett a Bajnokok Ligájától.

Az eddigi tervek szerint is csak december 5-én kezdtek volna az EIHL-ben, de egy hétfői videókonferencián a csapatok egyhangúlag arra az elhatározásra jutottak, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi körülményei között nem tudják vállalni a startot. Minderről a nemzetközi szövetség honlapja számolt be.

Tony Smith ligaelnök elmondta: ?Kezdettől fogva világos volt, hogy csak akkor kezdhetjük el a szezont, ha a szurkolóinkat be tudjuk engedni a jégcsarnokokba. Általában 75-100 százalékos kihasználtsággal működnek a klubjaink, és szükségünk is van ekkora közönségre ahhoz, hogy legyen értelme az egésznek. Márpedig ennek a látogatottságnak az elérése most nem reális.? Smith azt is elmondta: ha a kormány változtat a biztonsági előírásokon, akkor néhány csapat talán felülvizsgálhatja álláspontját, de ebben az esetben is 8 hetes felkészülésre lenne szükség az újrainduláshoz.

A klubok még júliusban fordultak a kormányhoz anyagi segítségért, mert a koronavírus a létüket veszélyezteti. A brit profibajnokság normális körülmények között virágzó üzlet, amely egyes becslések szerint évente 6,5 millió eurós bevételhez juttatja a kincstárat. Nézők hiányában azonban a bevétel túlnyomó többsége elvész, ami ráfizetésessé teszi a klubok működését.

Mindezekhez kapcsolódóan a Cardiff Devils is lemondta a szereplését a Bajnokok Ligájában. A walesiek ellenfele a svájci Geneve-Servette lett volna a legjobb tizenhat közé jutásért. Mint arról korábban beszámoltunk, az általában a nyári felkészülési időszakban induló BL startját első körben októberre, majd novemberre halasztották. A másik nemzetközi klubsorozat, a Kontinentális Kupa idei kiírását teljes egészében törölte az IIHF.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum