Nagy kérdés, hogy egyáltalán lesz-e EIHL-szezon

 

A brit profibajnokság december 5-ére halasztott startját is elhalasztották, a Cardiff Devils visszalépett a Bajnokok Ligájától.

Az eddigi tervek szerint is csak december 5-én kezdtek volna az EIHL-ben, de egy hétfői videókonferencián a csapatok egyhangúlag arra az elhatározásra jutottak, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi körülményei között nem tudják vállalni a startot. Minderről a nemzetközi szövetség honlapja számolt be.

Tony Smith ligaelnök elmondta: „Kezdettől fogva világos volt, hogy csak akkor kezdhetjük el a szezont, ha a szurkolóinkat be tudjuk engedni a jégcsarnokokba. Általában 75-100 százalékos kihasználtsággal működnek a klubjaink, és szükségünk is van ekkora közönségre ahhoz, hogy legyen értelme az egésznek. Márpedig ennek a látogatottságnak az elérése most nem reális.” Smith azt is elmondta: ha a kormány változtat a biztonsági előírásokon, akkor néhány csapat talán felülvizsgálhatja álláspontját, de ebben az esetben is 8 hetes felkészülésre lenne szükség az újrainduláshoz.

A klubok még júliusban fordultak a kormányhoz anyagi segítségért, mert a koronavírus a létüket veszélyezteti. A brit profibajnokság normális körülmények között virágzó üzlet, amely egyes becslések szerint évente 6,5 millió eurós bevételhez juttatja a kincstárat. Nézők hiányában azonban a bevétel túlnyomó többsége elvész, ami ráfizetésessé teszi a klubok működését.

Mindezekhez kapcsolódóan a Cardiff Devils is lemondta a szereplését a Bajnokok Ligájában. A walesiek ellenfele a svájci Geneve-Servette lett volna a legjobb tizenhat közé jutásért. Mint arról korábban beszámoltunk, az általában a nyári felkészülési időszakban induló BL startját első körben októberre, majd novemberre halasztották. A másik nemzetközi klubsorozat, a Kontinentális Kupa idei kiírását teljes egészében törölte az IIHF.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum