A Pintér testvérekkel okozna meglepetést az SDE

   

A legerősebb európai női bajnokságok egyikében, a hét végén induló svéd ligában idén már három magyar válogatott csatár szerepel.

Jókai Szilágyi Zsófia a hetedik évére készül a Lulea/MSSK együttesében, amely a legutóbbi két teljes szezonban bajnok volt, és a tavasszal a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényben is döntőig jutott. A keret jelentős része együtt maradt, ketten távoztak, helyükre a Brynäsből érkezett egy svéd hátvéd és egy gólerős kanadai csatár. A felkészülés jól sikerült, az utolsó edzőmeccsen 4-0-ra győzött a Modo ellen a magyar csatárt a második sorában bevető Lulea. A szombati első fordulóban Jókai Szilágyi Zsófiáék azzal a HV71-gyel találkoznak, amellyel a tavaszi döntőben is összekerültek, de csak egy meccset játszhattak le.

A Djurgarden, majd a Linköping ellen indítja a bajnokságot az SDE, ahol Pintér Lili mellett immár a húga, Hanna is szerepel. A két testvér a válogatotton kívül legutóbb a 2016/17-es idényben játszott egy csapatban, akkor is a stockholmiaknál. Előbbi 2015 óta légióskodik Svédországban, utóbbi az elmúlt években több magyar klubban is megfordult, legutóbb a MAC Budapest alapembere volt.

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

?Hanna is játszott már fél évet Svédországban, sokan ismerték, visszavárták, de a csapat azért valamennyire megváltozott, és ettől az idénytől más az edzőnk is, így új környezetbe érkezett. Erős bajnokságról van szó, tele válogatott légiósokkal és fiatal tehetségekkel, tehát amikor valaki ide kerül, idő kell, hogy hozzászokjon, hozzáerősödjön a szinthez, de mivel a csapat tagjai húzzák egymást, nem volt nehéz dolga Hannának? ? kezdte az idősebb Pintér lány.

Abban mindketten egyetértenek, hogy a jövő tavaszi A csoportos világbajnokság miatt is jól jön a váltás, hiszen a svéd liga nagyon sok fejlődési lehetőséget kínál. ?Rögtön befogadtak a társak, pozitívak voltak az első élmények. Az edzéseken és felkészülési meccseken biztatjuk egymást, akkor is, ha valaki ront. Jó érzés, hogy újra együtt tudunk játszani Lilivel, régen is szerettünk egy sorban szerepelni, és ez most is jól megy? ? mesélt első tapasztalatairól Hanna.

A mostani ?családegyesítés? oka a sport mellett a tanulás és a munka. Hanna turizmus-vendéglátás szakra járt Magyarországon, még a szakdolgozatot kell megírnia, és közben egy stockholmi szállodában dolgozna, valamint a mesterszakot is kinti egyetemen kezdené jövő évtől. Párja, az előző idényekben a MAC-ban szerepelt háromszoros válogatott Pápa Márton is kiköltözött vele, és sikeres próbajátéka után az immár HockeyEttannak nevezett svéd harmadvonalban szereplő Hammarby játékosa lett. Lili már Svédországban végezte el az alapszakot, de folytatja a tanulmányait ősztől számvitel és menedzsment kontrolling témakörben. Mint mondja, hosszabb távon is az északi országban gondolkodik, szeretne Stockholmban letelepedni, jó lehetőségek várják a civil életben.

Az SDE új edzője a kanadai Dominique Di Rocco, aki korábban dolgozott a nyártól a MAC Budapestben szereplő Alexandra Gowie-val. ?Mindenkit megnéz, hogy mi az erőssége és a gyengéje, a sorokat is a szerint állítja össze, hogyan tudják egymást kiegészíteni a játékosok? ? mondta róla Hanna. Nővére szerint a kanadai edző fokozatosan és strukturáltan dolgozik, jó mentalitással, és alaposan odafigyel minden játékosra. A csapatból ketten távoztak, és Pintér Hanna mellett még hárman érkeztek, köztük két kanadai. Az SDE már tavaly is bejutott a rájátszásba, de az új szezonban még merészebb terveket szőhetnek.

?Úgy érzem, nagyon jó szezon előtt állunk, a tavalyinál is többre vihetjük, nagy potenciál van bennünk. Remélem, hogy versenyben tudunk lenni a rájátszásban is? ? mondta a célokról és az esélyekről Pintér Lili.

pinterlili-pinterhanna-ml_190413_658

fotók: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum