Azt szeretném, hogy ez legyen a legjobb idényem

 

Mayer Fruzsina egy kanadai akadémián folytatja pályafutását. A női válogatott védő a jégkorong mellett egyetemi felvételire is készül.

A következő szezontól négy magyar női jégkorongozó is a tengerentúlon szerepel, az egyesült államokbeli egyetemi ligában már harmadik évét kezdő Odnoga Lottihoz, valamint az Ontario Hockey Academyn pallérozódó Seregély Mírához két hátvéd, Kreisz Emma és Mayer Fruzsina is csatlakozik. Mint arról már beszámoltunk: ők mindketten Kanadába kerülnek. Előbbi a Stantsead College játékosa és tanulója lesz, míg utóbbi a Hockey Training Institute-ra (HTI) kerül.

?Régóta terveztem, hogy a tengerentúlon folytatom a pályafutásomat. Tavaly novemberben, a Tüskesátorban a Vasas fiúcsapatával játszottunk meccset, amit látott egy scout, akinek van egy akadémiája, ő kérdezte meg, hogy szeretnék-e kint játszani. Egyetemi csapatokkal is beszélgettem, de még nem felvételezhetek, mert az SAT és a TOEFL tesztem hiányzik. Úgy érzem, ez jó opció, hiszen magasabb szintre tudom emelni az angol tudásomat, fel tudok készülni a tesztekre, kicsit meg tudom ízlelni, milyen az élet, a hoki, a játékstílus Kanadában. Már nagyon várom, izgatott is vagyok. Ugródeszkának is jó lehet a következő szezon. Remélem, hogy sokat tudok fejlődni, szeretném, ha ez lenne az egyik, ha nem a legjobb idényem, és azt is remélem, hogy elkerülnek a sérülések? ? mondta Mayer Fruzsina, aki a Vasas fiúcsapata mellett a MAC Budapest női együttesében is szerepelt, EWHL- és magyar bajnoki döntőig jutva az előző idényben.

A 20 éves játékos a középiskolát itthon már elvégezte, de Kanadában is tanulni fog, a felvételihez szükséges tesztek felkészítésére jár majd délelőttönként, emellett egyéni képzések várnak rá, a csapattal pedig minden délután gyakorol. A HTI-t 2014-ben alapították, az intézmény idén tér vissza a Torontóhoz közeli Utopiába. A klub a National Girls Hockey League-ben (NGHL) indul újoncként. A ligának 27 csapat a tagja, köztük NHL-klubokhoz tartozó ifjúsági együttesek is, amelyek az évad során tornasorozaton vesznek részt, minden hónapban más helyszínen. ?Minden adott, hogy jó felkészüléssel vágjunk neki a szezonnak. Remélem, helyt tudunk állni a sorozatban. Szeretném magam beverekedni az első két sorba, és remélem, éremmel tudunk zárni a végén? ? mondta a válogatott védő.

Mayer Fruzsina korábban sokat bajlódott a vállával, a 2019 tavaszi káposztásmegyeri világbajnokságon is több meccset ki kellett hagynia sérülés miatt. A mostani nyáron sok időt szánt rá, hogy gyógytornával jó állapotba hozta a vállát. A védő a szezon első válogatott összetartásán részt vett, de azt nem tudja, hogy év közben is minden IIHF-szünetben haza tud-e jönni. ?Azon leszek, hogy a válogatottal is minél inkább tudjak bizonyítani, mert nehéz szezon előtt állunk, A csoportos világbajnoksággal és olimpiai selejtezővel. Szeretnék velük lenni minél többet, mert mindig jól érzem magam a csapattal, családias a hangulat, hiányozni fognak a lányok, de remélem, Kanadában is ilyen légkörbe kerülök.?

Mayer Fruzsinát megkérdeztük a július végi, augusztus eleji tábor tapasztalatairól is. ?Az előző táborokhoz képest nem volt fárasztó. Mindenki sokat edzett nyáron, jó formában tértünk vissza, az edzéseken is látszott, hogy sok energiát fektettünk bele. Nagyon tetszett a tábor. Az új szövetségi kapitány felkészült szakember. A jégen szigorú, addig csináltunk mindent, amíg teljesen jól nem sikerült végrehajtani a feladatokat, ha egy pontatlan passz volt, újrakezdtük, de a jégen kívül nyitott, tetszett a gondolkodásmódja is.?

mayer-mac

fotó: MAC Budapest

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum