Állandósíthatnák a 24 csapatos NHL-rájátszást

 

Barry Trotz, az Islanders Stanley Kupa-győztes vezetőedzője szerint biztos, hogy tárgyalni fognak erről, ő pedig támogatná az elképzelést.

A szakember 1998-ban kezdte vezetőedzői karrierjét az NHL-ben, azóta megszakítás nélkül áll a különböző együttesek cserepadjai mögött, összesen 1674 meccsen dirigálta övéit, amivel harmadik az örökranglistán a már visszavonult Scotty Bowman (2141) és a jelenleg is aktív Joel Quenneville (1705) mögött. Két évvel ezelőtt Stanley Kupát nyert a Washingtonnal, azóta a New York Islandersnél dolgozik, amely a most zajló kvalifikációban egy győzelemre van a továbbjutástól a történetesen Quenneville által irányított Floridával szemben.

A rendhagyó szezon során a koronavírus-járvány újszerű megoldásokra kényszerítette az egyébként konzervatív beállítottságú ligát. A legnagyobb ilyen újdonság a rájátszás szisztémáját érinti: a félbehagyott alapszakasz után nem 16 csapat kapott esélyt a Stanley Kupa megszerzésére, hanem 24. Barry Trotz szerint ez sokkal jobb megoldás, mint a 16 csapatos, amit a majdani “normál” szezonokra is érdemes lenne megtartani: „Annyira szoros a verseny, miközben a liga csapatszáma is jelentősen emelkedett, hogy alaposan fontolóra kell venni a lehetőséget. Úgy gondolom, ezt az NHL meg is teszi, és én mindenképpen igennel szavaznék a bővítésre.”

A liga kétségkívül arra az erényére a legbüszkébb, hogy nincs nagy különbség a csapatok között, bárki képes nyerni bárhonnan. Ennek illusztrálására nem kell messzire menni: tavaly a St. Louis Blues úgy vitte haza a Stanley Kupát, hogy január legelején tökutolsó volt az egész mezőnyt tekintve. Tény a klubok számának növekedése is. A 16 csapatos rájátszást az 1979/80-as szezonban vezették be, amikor mindössze 21-en vettek részt az alapszakaszban. Idén a számuk éppen tízzel volt több, és ez a szám a Seattle Kraken 2021-es csatlakozásával 32-re emelkedik. Akárhogy lesz is, annyi bizonyos: lesz mit tanulni az idei rendkívüli playoff tapasztalataiból.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum