Brendan Leipsic a CSZKA csatára lesz

 

A kanadai jégkorongozó mellett Kirill Makszimov is a tengerentúlról csatlakozik az orosz bajnokhoz.

Két Észak-Amerikából érkező csatárral erősítette meg a keretét a CSZKA. Brendan Leipsic a moszkvaiakhoz igazolt, miután a közösségi médiában tett vitatott kijelentéseit követően nem folytathatta pályafutását a Washington Capitalsnál. A 26 éves kanadai az elmúlt 5 évben 5 különböző csapatban 187 NHL-meccset játszott, 16 gólt lőtt és 43 gólpasszt osztott ki. Kirill Makszimov is csatlakozik a CSZKA-hoz: a 21 éves hokis évek óta a tengerentúlon edződött, utolsó OHL-szezonjában 63 meccsen 40+39 pont került a neve mellé, míg első felnőtt idényében az AHL-es Bakersfiedben 53 találkozón 5+8 pontig jutott. Makszimovot az Edmonton adja kölcsön nevelőegyesületének.

Andrej Csibiszov egyéves észak-amerikai kitérő után játszhat újra a KHL-ben. A szélső a Metallurgtól igazolt a Winnipeghez, ám csak 2 NHL-meccsen kapott lehetőséget, miközben az AHL-es Manitobában 53 mérkőzésen 7 gól mellett 18 asszisztot jegyzett. Csibiszov hosszú távra tervez a Metallurgnál, hiszen hároméves szerződést kötött.

Mindeközben tovább alakult a Dinamo Riga kerete. A lettek orosz kapusokkal vágnak neki a szezonnak, leigazolták Ilja Proszkurjakovot a Szocsitól, valamint Sztanyiszlav Galimovot a Traktortól. Egy újabb légióst is hoztak: a kanadai Zack Mitchellnek a Nyeftyehimik után a rigai lesz a második KHL-csapata.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum